Držák na Fix - CNC ploter
Tak jsem měl zase jedno odpoledne volno a tak jsem si trochu zakutil.
Budu potřebovat udělat nějaké plošné spoje, ale Gravírovat se mi to nelíbí a na fotocestu nemám vybavení. Proto chci zkusit plošný spoj nakreslit za pomocí CNC ( pokud se nepletu, tak "Eagle" má výstupní formát taky HPGL, který Mach3 v pohodě čte ).
Budu potřebovat udělat nějaké plošné spoje, ale Gravírovat se mi to nelíbí a na fotocestu nemám vybavení. Proto chci zkusit plošný spoj nakreslit za pomocí CNC ( pokud se nepletu, tak "Eagle" má výstupní formát taky HPGL, který Mach3 v pohodě čte ).
cnc pro každého
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
použi nejaký fix s "odpruženým" hrotom. Ja dávam edding 780 - je to laková fixka, takže dobre drží na kovoch
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

ahoj chcem sa spytat a ked sa nadvyhne os Z a presunie sa fixa na ine miesto plošaku ako je zabezpečene aby fixa nečmárala po plošaku? inak super vecičkaTomabadon píše:WatcManiac: jak jsem psal výše, odpružení není nutné, jezdí to na dvou osičkách a zemská Gravitace je spolehlivá.

Nepodleptává vám to toho Eddinga? V čem leptáte?
Tady je můj hajtek držák (v akci): http://www.youtube.com/watch?v=vkSL6Qbu34s" onclick="window.open(this.href);return false;
Na výsledku (viz. linky u videa) je viděl, če některé čáry to trochu naleptalo (ale dělám možná jednu zásadní chybu, který se zkusim příště vyvarovat - pomáhám leptadlu štětečkem, což u pořádný kreslící kapaliny neni problém, ale ten fix se tim možná smejvá). Leptám v FeCl3 (roztok chloridu železitého) z GME.
Tady je můj hajtek držák (v akci): http://www.youtube.com/watch?v=vkSL6Qbu34s" onclick="window.open(this.href);return false;
Na výsledku (viz. linky u videa) je viděl, če některé čáry to trochu naleptalo (ale dělám možná jednu zásadní chybu, který se zkusim příště vyvarovat - pomáhám leptadlu štětečkem, což u pořádný kreslící kapaliny neni problém, ale ten fix se tim možná smejvá). Leptám v FeCl3 (roztok chloridu železitého) z GME.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
No asi Ťa sklamem, ale ja neleptám, len kreslím...
Používam to na kontrolu a výrobu prototypov ciferníkov, je to rýchlejšie (a hlavne lacnejšie) ako dať si spraviť klišé a následne na tampoprint.
Takže asi tak
Používam to na kontrolu a výrobu prototypov ciferníkov, je to rýchlejšie (a hlavne lacnejšie) ako dať si spraviť klišé a následne na tampoprint.
Takže asi tak

„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

spoje: Eagle CAM ⇒ HPGL ⇒ Thmq's HPGL2NCGlamoz píše:Prosimte, v čem generujes ten gcode po EMC ?Thomeeque píše: Tady je můj hajtek držák
vrtání: Eagle CAM ⇒ Excellon ⇒ Thmq's HPGL2NCG (Excellon mode)

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Lepší bude buď balónkem omývat proudem roztoku, nebo se deska umisťuje do nádobky svisle a dolů se dá vývod akvaristického vzduchovacího čerpadla, bublinky to spolehlivě zamíchají a máš kontrolu nad postupem.
Per aspera ad astra