soustruh SV18-jak rozebrat
-
Potrebuj rozebrat kvuli preprave soustruh SV18-je to ta stara 18tka ne R.Nekde jsem tady narazil na nekoho kdo to delal ale nemuzu to najit uz. Potreboval bch vedet kolik pak as vazi nejvetsi kus-loze. jak to rozhodit pripadne
Nojo, to jsem byl já. Koupil jsem 750 SV18 a na přepravu jsem ji rozebral. Dal jsem za ní tenkrát 10 000kč a nechtělo se mi na těch 200km objednávat náklaďák, proto jsem to u prodejce na dvoře rozebral a naložil na vozík za osobák. Musel jsem to vzít na dvakrát, protože vozík mám jenom do 650kg. Jednotlivé díly jsem nevážil, ale nejvíc váží lože. Pokud počítáš s tím, že ji doma nakonec stejně rozebereš, tak už je to celkem jedno, ale je dobré vědět jak se to má rozebrat. Není to vždy na první pohled úplně jasné. Chce to pořádnou sadu nářadí, různé trámky na podkládání, nějaké to páčidlo ....... jo a rozhodně pomůže i reverzní kladivo na vytahování kuželových kolíků. Když se do toho dopoledne pustíš, tak odpoledne už můžeš vézt domů první várku. Lepší je to ve dvou lidech. Nejdřív jsem se snažil prodejce poslat domů, abych měl klid na práci, ale on chtěl vidět jak se SV18 rozebírá tak mi s tím pomáhal. Nakonec jsem byl rád, že mi pomohl. Je to fuška, ale za pár hodin je SV18 na kusy.
já měl takhle rozebrané lože z S28ky které je kratší neboť je našroubované do vřeteníku a je i méně masivní a ten kus byl unesitelnej ve dvou silnejch chlapech, odhaduju tak 130kg takže si myslím, že z té S32ky to bude vážit aspoň dvojnásobek..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Je to hodně těžké. Rukama to ve dvou lidech nedáš, těch 400kg to možná má. Navíc je to i mastné, musíš to sundat dolů, protože to je dost vysoko. Ono už sundání vřeteníku je dost náročné, protože ho musíš správně vyvlíknout. Když už je to na zemi, tak to na vozík dokážu naložit i sám (podložky, kulatiny, páky), ale na to rozebrání to chce dílnu s kočkou, nebo alespoň vysokozdvižný vozík a popruhy. Já jsem si první den přivezl na prázdném vozíku vysokozdvih a druhý den jsem ho zase odvezl s "menší půlkou) částí soustruhu. Bez něj bych to nezvládl a i s ním to bylo dost zajímavé, protože ten soustruh byl na vjezdu k domu s dost velkým sklonem a tak to pořád chtělo někam ujíždět.
Před několika lety jsem si svařil z dvoumetrových lešeninových trubek na takovéto věci kozu. Dá se rozložit, takže přeprava a skladovatelnost je jednoduchá a kupodivu to má celkem slušnou nosnost. K tomu malou kočku a není problém. Teď jsem s ní naložil a složil na vlek kompletní S 28.
-
Mě se zase osvědčila žirafa, dělal jsem si jí teda ale vypadá podobně jako třeba tohle:
http://www.prumyslovydum.cz/good.php?go ... tuny-irsfs" onclick="window.open(this.href);return false;
akorát není červená a místo pístu tam mám teleskopickou panenku. Složená se mi vejde do auta, nechá se s tím i popojet a trefit břemenem prakticky na milimetr. Když přes ty nohy dám 2 fošny a břemeno na ně položím, tak to jde vozit jak na paleťáku.
http://www.prumyslovydum.cz/good.php?go ... tuny-irsfs" onclick="window.open(this.href);return false;
akorát není červená a místo pístu tam mám teleskopickou panenku. Složená se mi vejde do auta, nechá se s tím i popojet a trefit břemenem prakticky na milimetr. Když přes ty nohy dám 2 fošny a břemeno na ně položím, tak to jde vozit jak na paleťáku.