Danfoss vlt 2800 Nadstavenie
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
Bojujem tu zo zapojením/nadstavenim frekvenčného meniča Danfoss vlt 2800
Potrebujem aby som po zapnutí meniča spustil motor zapnutím jedného tlačidla a vypol druhým tlačidlom. Tiež potrebujem ovládať otáčky potenciometrom.
Parametre motora mam nadstavene a cez panel meniča v manuálnom mode motor ovládam.
Pripojil som tlačidlo štart na svorku 18 a nastavil parameter (7) , tlačidlo stop na svorku 19 a nastavil parameter (2) potenciometer na svorky 50,53,55 podľa návodu.
Vedel by mi niekto kto tento menič používa poradiť?
Potrebujem aby som po zapnutí meniča spustil motor zapnutím jedného tlačidla a vypol druhým tlačidlom. Tiež potrebujem ovládať otáčky potenciometrom.
Parametre motora mam nadstavene a cez panel meniča v manuálnom mode motor ovládam.
Pripojil som tlačidlo štart na svorku 18 a nastavil parameter (7) , tlačidlo stop na svorku 19 a nastavil parameter (2) potenciometer na svorky 50,53,55 podľa návodu.
Vedel by mi niekto kto tento menič používa poradiť?
- Přílohy
-
- VTL 2800.pdf
- (2.37 MiB) Staženo 1577 x
manualny mod je co ? že to jede na tlačítka a poťák , ale nejde pokud to připojiš na třeba desku od stroje ?
on je tam rozdíl v nastavení vedšinou. nekoukal jsem na ten navod celej . vedšina měniču to ma tak že tam musiš nastavit parametry postupně.
měnič je starší nebo nový?
pokud starší resetoval jsi jej do továrního nastavení ??
on je tam rozdíl v nastavení vedšinou. nekoukal jsem na ten navod celej . vedšina měniču to ma tak že tam musiš nastavit parametry postupně.
měnič je starší nebo nový?
pokud starší resetoval jsi jej do továrního nastavení ??
Zdravím,mám tento menič na frézke a zatial funguje tak ako má.Nechcel mi ho nikto zapojiť lebo sa báli tak som si ho sám zapojil.Podla návodu sa to dá ale je tam toho popísaného vela ktoré nepotrebuješ nastaviť,tak som na YOUTUBE napísal Danfos VLT 2800 a tam je popísané základné nastavenie meniča.Napísal som si do zošita ktoré parametre potrebujem a keby niečo tak nastavujem podla zošita,
je to síce v Španielčine
ale dá sa rozumieť čo treba nastavovať.Skús to aj ty,určite ti to pomôže.Rozpisovať sa mi tu nechce,je toho viac.Daj vedieť ako si dopadol,potom by sa to riešilo.A ten potenciometer tam máš aký,chcel by som si ho dať aj ja(mačkať tlačítko + a- je trocha zdlhavé a nepraktické)

Zdravím,takže ja to mám nastavené asi takto:zapneš fr. menič-bliká fr.0,0-stlačím Quick menu a +,bliká 002 nastavím 1,potom 003-50,00Hz,potom 013-1,dalej 102 až 106 nastavuješ podla motora (strana 17) dalej122-0,206-0,207-3.00 (doba rozbehu) ,208-3.00 (doba zabrzdenia,strana 27),ak chceš meniť ručne frekvenciu nastavíš to podla strany 6-7.Hlavne si nastav parameter 102 až 106 podla motoru. Ďík za ten potenciák já to v návode nemám,musím to vyskúšať.Hodne zdaru,dúfam že to pobeží
(odkial si?ja som z Bytče,či to nemáme k sebe bližšie autom ako emailom
)

garulus píše:Ako potenciometer tam mam 1K ako je doporučené v návode a tlačitka tiež.
Keby si bol ochotný mi napísať (naskenovať)svoje nadstavenia, tak ťa aj vybozkávam
ahoj napiš přesně co ti to dělá a nedělá , koukal ses na ten parametr 308 co tam má být nastavenoi aby to reagovalo na potenciometr ? tlačítka ti fungují nebo taky ne ?
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
Tak som to nadstavil ako si mi radil, ale stále nič. Asi v tom budú aj iné parametre. Skúšal som nájsť ako resetnúť menič do výrobných nadstavení ale nenašiel som.
Tu 308 som skúšal tiež.....
Blbe je že už to nerozchodím ani cez tie tlačitka na meniči
Tu 308 som skúšal tiež.....
Blbe je že už to nerozchodím ani cez tie tlačitka na meniči

nebud z toho tak špatnej
tady máš postup pro obnovení továrního nastaveni :
je to z tvého manualu strana 5.
tady máš postup pro obnovení továrního nastaveni :
je to z tvého manualu strana 5.
- Ruˇcní inicializace
Odpojte prístroj od síteˇ . Drzte soucasneˇ stisknutá
tlacítka [QUICK MENU] + [+] + [CHANGE DATA] pri
soucasném zpetném pripojení jednotky k síti.
Uvolnete tlacítka; menic kmitoctu je nyní naprogramován
na tovární nastavení.
- Ruˇcní inicializace
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
Vďaka Packa! To resetovanie pomohlo. Nadstavil som to ako som to mal pred tým a už to šľape 
Inak mám tu taký istý menič ale na 3x380-480V 2kVA, Nemám ho ani kde vyskúšať, tak ho za poštovné darujem
Edit: Menič je už fuč

Inak mám tu taký istý menič ale na 3x380-480V 2kVA, Nemám ho ani kde vyskúšať, tak ho za poštovné darujem

Edit: Menič je už fuč

Naposledy upravil(a) garulus dne 6. 6. 2013, 8:02, celkem upraveno 1 x.