Sháním základ na CNC soustruh

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 7. 2013, 9:06

Sháním nějaký pořádný kus litiny, který by mohl tvořit základ CNC soustruhu. Zleva bych na to přimontoval vřeteno, vpravo bych zafrézoval lineáry na podélnou osu a na koníka. Napadá mě třeba rameno z nějaké větší horizontálky, např FA4H, viz foto. Kdyby někdo měl doma horizontku, kterou používá jen s vertikální hlavou ... :D Nebo cokoliv jiného s délkou nad 120 cm, šířkou nad 20 cm a váhou nad 100 kg :) Díky za každý tip.
Přílohy
fa4h.jpg
Petr Spáčil
GeeSnake
Sponzor fora

19. 7. 2013, 9:11

Už ho prodává dlouho, třeba by slevil
http://stroje.bazos.cz/inzerat/25750471 ... sms-20.php" onclick="window.open(this.href);return false;

a nebo toto:
http://www.annonce.cz/inzerat/soustruh- ... qadvw.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
MS

25. 7. 2013, 9:10

Nehodil by sa ako základ lepšie stôl z frézy FA4H. Aj ja uvažujem nad CNC sústruhom. Videl som jednu FA4H, ktorá asi pôjde do šrotu :D
Kvako1
Sponzor fora

26. 7. 2013, 7:03

Ahoj,

podivej se na tohle tema dal jsem tam fotku litinove vany co jsem použil ja.

http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=60&t=8389&start=120" onclick="window.open(this.href);return false;

skus se někde poptat..
dankos

26. 7. 2013, 1:22

Pozri si tútoponuku:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=10402" onclick="window.open(this.href);return false;
Hurco VM30i
rollfree

26. 7. 2013, 5:28

Teda jestli Krutor sezene nejaky zaklad pro poradny soustruh, tak z toho budou mit cinani a mozna i nemci tezkou hlavu.
Kdyz jsem videl, jakou automatizovanou seriovku rozjel na puvodne marketovem soustruhu, tak bych se radeji zacal preventivne zbavovat akcii strojarskych firem. ;-)
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 7. 2013, 9:03

rollfree píše:Teda jestli Krutor sezene nejaky zaklad pro poradny soustruh, tak z toho budou mit cinani a mozna i nemci tezkou hlavu.
Kdyz jsem videl, jakou automatizovanou seriovku rozjel na puvodne marketovem soustruhu, tak bych se radeji zacal preventivne zbavovat akcii strojarskych firem. ;-)
Přeháníš :D Jde spíš o to, že ten Asist takovýhle zápřah asi dlouho nevydrží, navíc je to fakt na malé věci, a železo nevím nevím. Ten soustruh byla moje prvotina, věděl jsem toho tehdá ještě míň než teď. Takže teď chci postavit nový pořádný soustruh dřív, než tenhle odejde. Navíc se chci pokusit o C-osu a poháněné nástroje.
Petr Spáčil
RaS

26. 7. 2013, 11:08

můj názor je kup starší hotové, za ty prachy co se to prodává nepořídíš díly na stavbu.. stavět má smysl něco co není.. soustruhů je všude dost za rozumné peníze..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2013, 8:45

RaS píše:můj názor je kup starší hotové, za ty prachy co se to prodává nepořídíš díly na stavbu.. stavět má smysl něco co není.. soustruhů je všude dost za rozumné peníze..
Vrazím do toho maximálně 100 tisíc. Kde je za tyhle prachy k mání CNC soustruh komplet na lineárech, s C-osou, poháněnými nástroji a automatickým podáváním materiálu? A aby to utáhl jistič 3x25A :-) A i kdyby byl k mání, kolik do toho budu muset vrazit, abych to rozchodil?

Jinak základ stroje je doma, je to stůl z frézky FA3V, naprosto ideální. 1250x250 mm, asi 130 kg, 10 Kč/kg. Ta frézka šla do šrotu asi funkční, ale zachovali se k ní nehezky, to už nikdo nedá dohromady. Měl jsem cukání vzít i vřeteno ISO40, ale nechal jsem to tam. Kovošrot Hulman, pobočka Vémyslice (u Moravského Krumlova).

Díky všem za tipy.
Přílohy
stul_fa3v.jpg
Petr Spáčil
RaS

27. 7. 2013, 8:57

nic ve zlém, ale až to všechno postavíš a až to sečteš, připočti si svoji hodinovku a pak nám řekni kolik tě to stálo, a jak dlouho jsi to budoval, s jakou přesností to dělá atd....
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2013, 9:31

takove soustruhy jsou k mani skoro bezne
za rok nazpet jsem potkal po bazarech nejmin 3 v cene 50-80 000
vzdy nejaky problem s elektronikou coz jde dnes resit velmi snadno a levne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2013, 10:55

Krutor píše:
RaS píše:můj názor je kup starší hotové, za ty prachy co se to prodává nepořídíš díly na stavbu.. stavět má smysl něco co není.. soustruhů je všude dost za rozumné peníze..
Vrazím do toho maximálně 100 tisíc. Kde je za tyhle prachy k mání CNC soustruh komplet na lineárech, s C-osou, poháněnými nástroji a automatickým podáváním materiálu? A aby to utáhl jistič 3x25A :-) A i kdyby byl k mání, kolik do toho budu muset vrazit, abych to rozchodil?

Jinak základ stroje je doma, je to stůl z frézky FA3V, naprosto ideální. 1250x250 mm, asi 130 kg, 10 Kč/kg. Ta frézka šla do šrotu asi funkční, ale zachovali se k ní nehezky, to už nikdo nedá dohromady. Měl jsem cukání vzít i vřeteno ISO40, ale nechal jsem to tam. Kovošrot Hulman, pobočka Vémyslice (u Moravského Krumlova).

Díky všem za tipy.
Nechci ti brát iluze ... za 100k to nedáš, nebo možná dáš za cenu haldy bazarovejch dílů nejistýho původu a nejistejch vlastností, bude to plný kompromisů a neustále budeš řešit nějaký problémy a chraň bůh abys třeba vzal nějakou práci, kde bude zákazník honit setinky!!!
Pokud se obráběním živíš, jako že ano, tak bych na Tvým místě buď koupil nějakou starší slušnou mašinu třeba s mrtvým systémem a nebo to postav od nuly, ale pokud to uděláš na pořádným novým materiálu tak prostě 100k rozpočet nebude stačit.... a ten jistič 25A utáhne hodně .... mně třeba zmákne i Picomaxe 80, což je cca 3 tunový hovádko na servech.
Jinak ty soustruhy se vcelku objevují, chce to hledat a neváhat ... teď byl třeba na E-bay luxusní Weiler UD24 (mrtvej systém, ale mašina mechanicky jak nová - ze školy), prodal se za neskutečnejch cca 1700E, nebo pěknej Weiler Praktikus šel za nějakých 1600E. Mašinu v takovým levelu (navíc z devadesátejch let tedy mechanicky naprosto neošizenou) prostě nepostavíš. Máš ale pravdu v tom, že je to kapku náročnější na prostor a transport taky není sranda.
Taky ale s takovejma opravdickejma mašina nejde dělat sériovku za 150 na hodinu. :wink:
Prostě stavět mašinu s rozpočtem 100k si může dovolit hobík co ji má na občasnej šolich ale na profesionální každodenní práci to zkrátka neočuráš, to je můj názor i moje praktická zkušenost (mám malej CNC soustruh který vyšel na cca 80k a nic moc .... přesnost tak +*-0,02 až 0,03mm). :)
Jinak Ti ale přeju hodně zdaru v boji s litinou pochlub se pak výsledkem a bylo by fajn napsat jaký byl konečný rozpočet a kolik hodin práce ti to zabralo.
garulus
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2013, 11:53

GeeSnake
Sponzor fora

28. 7. 2013, 11:36

http://stroje.bazos.cz/inzerat/25806301 ... 20-CNC.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

28. 7. 2013, 11:39

jo tak to hovori za vse
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Nákup“