podstavec pod stroj

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
time

24. 8. 2013, 3:50

Zdravím vás všetkých,

Chcem sa spýtať na nosnosť konštrukcie podstavcov pod stroje, či sú konštruované s rezervou alebo na knap, napr. podstavec dodávaný k stroju o váhe 110kg, či aj unesie napr. o 70kg navyše.
Konkrétne mám na mysli podstavec dodávaný firmou Bernardo k stroji HM 25 TOP, alebo ANGLEMAX 25, čo je v podstate ten istý stroj pod iným obchodným názvom. (velkosť základne je 450 × 360 mm,)
prikladám foto na posúdenie:

za názory som vám povďačný.
Přílohy
ANGLEMAX 25.jpg
ANGLEMAX 25  new1.jpg
1343913768_HM_UG.jpg
testone
Sponzor fora

24. 8. 2013, 5:00

jestli je to svařované z jeklů a opláštěné plechem tak to vydrží ledacos
jestli je to sešroubované z ohýbaných plechových panelů tl. 0,8 (v lepším případě, už jsem zažil i 0,6) tak se to za pár týdnů práce rozvrže i tím co na tom je od výrobce
možnost 2 bych viděl jako pravděpodobnější
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Max
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2013, 5:29

Ten spodní sokl je demontovatelný? Pokud ne, tak by mi vadilo to, že bych si k mašině nemohl pořádně stoupnout.
time

24. 8. 2013, 6:11

Nuž, to budem vedieť keď mi to v stredu príde od firmy Boukal, hrali tu totiž peniaze, úprimne povedané na min. 200,-euro podstavec som už naozaj nemal, v priemere podstavce stoja cca 200-300,- a u firmy Boukal je tento za 91,-euro (na váhu stroja tých 110kg.). Vyskúšal som plechový stojan čo je určený pre preťahovaciu hoblovačku AE4H150 a posadil som na neho vretenový lis (odhadujem že má skromných 90kg, spodok lisu je naviac zosilnený liatinovým oblúkom) a stojan statočne drží.Ten lis mám na prestrihávanie malých súčiastok z mosadzného plechu 0,6mm do budúcna.
Ak je ten spodok odnímateľný a podstavec nebude mať rám z jekloviny, potom to môže byť zrejme problém. Zabudol som dodať že udávaná váha podstavca pod stroj je 16kg. Tak neviem či plechu 0,8mm zodpovedá táto váha alebo je to aj s jeklovým vystužením.
Přílohy
Lis new.jpg
stojan asist.jpg
RaS

24. 8. 2013, 7:14

jedna věc je nato položit statickej lis a druhá hejbající se frézku.. tyhle stojany (alespoň ty co jsem já viděl) jsou většinou 4 nohy Lko 40x40x2(3) svařený nahoře a dole dalším Lkem a opláštěný plechem ... nicméně pokud ho už máš objednanej tak to řešíš pozdě..
osobně si myslím že to staticky musí udržet, ale frézku bych na to nedával..ta by měla stát podstatně stabilněji než na takové skříňce za těch 90Eur se podle mě dá posvářet něco podstatně bytelnějšího..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
time

24. 8. 2013, 8:28

to RaS:

vďaka za pripomienku, čo som mal kedysi podstavec dodaný k ZX7016 ten mal tuhý rám z jekloviny, ale musel som ho predať spolu so strojom keď som chcel predať ZX-ku. Keď podstavec príde, vytvorím návrh vnútornej výstuže (jeklovina), keďže teraz neviem ani rozmery. (potom rýchlo s ním do zámočníckej dielne).
Tá väčšia sranda bude potom 180kg zdvihnúť a usadiť na podstavec. (v činžákových podmienkach.)
Přílohy
3373506675_5.jpg
RaS

24. 8. 2013, 8:36

chlapy co je to za módu cpat si frézky do činžáku, do obýváku atd?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Miller
Sponzor fora

24. 8. 2013, 9:11

RaS píše:chlapy co je to za módu cpat si frézky do činžáku, do obýváku atd?
Místo aby jsi študoval rozdíly mezi setinami a tisícinami, abys mohl mistrovi na oči, tak tu ztrácíš čas divením :lol: :lol:
Mini soustruh SC-4
RaS

24. 8. 2013, 9:16

já to náhodou obdivuju.. že bych si vzal frézku do paneláku by mě nikdy nenapadlo..
jinak setiny mikrony to je jedno 0,000 podle mě není nic...
time

24. 8. 2013, 9:42

No, do obýváku ani do izby (v izbe to vyzerá ako v kozmickej stanici ISS) to nebudem pchať , stroj bude v pivnici a tá je presne nad mojím bytom keďže som na prízemí, takže som si tam stiahol aj elektriku cez podlahu a mohol urobiť panel s ističmi a odpočtovým elektromerom. Budem veľmi zvedavý na hlučnosť stroja. (asynchrónny motor 1420n/min. + prevodovka ). Totiž po dvojmesačných ťažkých úvahách pre a proti VF25L (BF20L) versus ZAY 7025 som sa rozhodol pre klasický spôsob obrábania - takže zvíťazila frézka ZAY 7025.
Kvako1
Sponzor fora

24. 8. 2013, 10:25

jinak ja daval na podstavec těžší cca 400 kg. vymejšleli jsme ruzně to zvedat heverem a podkladat nakonec jsme dali dvě fošny dlouhe cca 3 metry a po nich jsme to ve třech posouvali . spocení až na prdeli ale šlo to vpohodě :)
jestli budeš mit převodovku hlučnou jak ja tak tě sousedi stejně sežerou :D
rollfree

25. 8. 2013, 3:48

Kvako1 píše:jestli budeš mit převodovku hlučnou jak ja tak tě sousedi stejně sežerou :D
No nevim, ale ja byt temi sousedy, tak si radsi s chlapem, z jehoz sklepa se ozyvaji takove strasne zvuky, nic nezacinam. ;-)
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
time

25. 8. 2013, 4:59

Chlapi, nezveličujte,
bočné steny v pivnici majú cca 400mm tlmenie, takže sused čo má vedľa radio-televíznu opravovňu je dobre zatlmený z mojej strany a ešte má tiež na tej strane regály všeličím napratané. Takže ostáva len plastové dvojité vetracie okienko smerom do parčíku a vstupné dvere. (možno tie by mohli byť pri obrábaní slabina-zatiaľ).
Syn minule ručnou elektrickou vrtačkou vrtal nerezové plechy a ešte búchal kladivom do zveráku (na kovadlinku), a môžem povedať že v izbe ktorá je práve nad touto dielničkou som vtedy sedel pri počítači a sotva niečo počul.
(Inak nie je problém pre mňa si to aj zmerať trochu lepším digitálnym hlukomerom, vo vnútri dielne , za dverami na chodbe aj v tej izbe.)
Pochopiteľne, niečo iné je keď vŕtam pneumatickým kladivom diery na hmoždinky. Keď som sa nasťahoval pred 10-timi rokmi tak si susedia so mnou užili keď som musel odvrtávať beton do špajze, totiž súkromník z Bratislavy ktorý vtedy vyrezával do betónu otvor pre 70-ky dvere diamantovu pílou a pomýlil sa o 10-12cm. Aby tam mohol ísť vôbec osadiť rám na dvere musel som dodatočne dieru pri diere odvrtávať.
Dosť často v pivnici režem na cirkulárke Asist ( komutátorový motor pohon direct drive 1000W/3000n/min) dosky na police, a nikto neprišiel že mu píska v ušiach. Keď som rezal v byte ( pivnica bola zaprataná) dvere zo starých skríň na šaty lebo mi došiel materiál na police, tak aj susedka mi prišla pomôcť pridržiavať tieto veľké dosky pri rezaní. Je nás tam osem vlastníkov bytov ale všetci sme k sebe tolerantní a v pohode.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“