Mach3 a zpomalení PC

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
vencavagon

1. 10. 2013, 2:21

Dobrý den,

rád bych Vás poprosil o radu, pátral jsem na internetu, ale nikde jsem nenašel téma s podobnou problematikou.
Na nově nainstalovaný system Windows 7 Ultimate x32 jsem nainstaloval Mach 3 do adresáře C:\Mach3\ (Tak jak bylo požadované standardní nastavení při instalaci).
Počítač je cca 3 roky starý, dual Core procesor 2500, 8 GB Ram. Kromně OS a Mach3 v něm není nic nainstalováno.
Instalační CD Mach3 jsem obdržel spolu s deskou pro řízení KM, v popisu je uvedeno, že je i pro Win7 x32.
Instalace proběhla úspěšně včetně driveru pro LPT port. Ihned po instalaci jsem provedl restart PC.
Nastavil jsem Mach 3 podle návodu. Provedl jsem opět restart PC a zkusil test. Ten proběhl a zobrazilo se hlášení - Test komopletní.
Po klepnutí na OK se okno zavřelo. Po spuštění programu Mach3 to vypadá, že všechno chodí jak má, ale pokud program vypnu, počítač se ihned velmi zpomalí a v podstatě se na něm nedá pracovat, dokud neproběhne restart. V podstatě již zavírání okna programu je pomalé. Vyvolání restartu trvá velmi dlouhou dobu - řádově několik minut.
Po restartu PC je vše OK, dokud opět nespustím Mach3 a potom neukončím.
Předpokládám, že Mach pod Win7 funguje, pakliže je to udáváno výrobcem SW a že chyba bude mezi klávesnicí a židlí.

Děkuji za Vaše poznatky
packa

1. 10. 2013, 5:12

jediné co můžeš skusit je reinstal machu , ale nevim nevím jestly to pomůže
chb

1. 10. 2013, 5:21

... správce úloh - procesy - seřadit dle procent vytížení a kouknout, co žere výkon,

to by možná napovědělo co se děje
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
bobik

1. 10. 2013, 5:28

Mach 3 by měl spíše běhat na winXP. Ještě se dají koupit. Na win7 nespíš bude mach hodně nespolehlivý, jedině použít smootstepper. Než samotný mach, tak raději EMC.
vencavagon

1. 10. 2013, 7:27

Děkuji za odpovědi,

asi jen přece si seženu WinXP. Zkoušel jsem přeinstalaci, ale neúspěšně.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“