Jak renovovat nonius
Ahoj,
máte někdo zkušenosti jak renovovat nonius?
Na jedné straně nonia byl bubínek trochu špinavý a orezlý. To se mi podařilo vyčistit petrolejem, ale zůstalo tam takové poďobání, které zhoršuje čitelnost nonia. To poďobání už nejde dál nijak vyčistit, protože to jsou drobné jamky v materiálu (nejspíše po rzi). Pro lepší představu jsem přiložil fotky, jak poškození vypadá, a jak bych rád kdyby to vypadalo.
Nevíte prosím někdo co s tím, resp. jde s tím něco vůbec udělat? Kolik tak může stát nechat vyrobit nový kotouč s noniem?
Díky
máte někdo zkušenosti jak renovovat nonius?
Na jedné straně nonia byl bubínek trochu špinavý a orezlý. To se mi podařilo vyčistit petrolejem, ale zůstalo tam takové poďobání, které zhoršuje čitelnost nonia. To poďobání už nejde dál nijak vyčistit, protože to jsou drobné jamky v materiálu (nejspíše po rzi). Pro lepší představu jsem přiložil fotky, jak poškození vypadá, a jak bych rád kdyby to vypadalo.
Nevíte prosím někdo co s tím, resp. jde s tím něco vůbec udělat? Kolik tak může stát nechat vyrobit nový kotouč s noniem?
Díky
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze se tomu rika rouno
jestli myslist takovy to vysoky netkany cosi s brusivem
to ale torsku vic zajede do toho znaceni
nicmene to nevadi
staci prejet spinavou rukou a ty pismenka a dilky zase vylezou
to rouno ma vyhodu ze se to da pretahovat jako pasek sem tam
udelas si prouzek treba 2cm sirokej a 40cm dlouhej a parkrat pretahnes sem tam je to desne rychly
jestli myslist takovy to vysoky netkany cosi s brusivem
to ale torsku vic zajede do toho znaceni
nicmene to nevadi
staci prejet spinavou rukou a ty pismenka a dilky zase vylezou
to rouno ma vyhodu ze se to da pretahovat jako pasek sem tam
udelas si prouzek treba 2cm sirokej a 40cm dlouhej a parkrat pretahnes sem tam je to desne rychly
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
to brusne runo je do 3M a vola sa Scotchbrite
cervene je hrubsie hrubka odhadom cca 240-320
sede je jemnejsie hrubka cca 400
pouziva sa spolocne s brusnou pastou. na take veci ako je tento nonius by som pouzil spolocne s Cifom na nerez-riad.
Cisti to paradne.
cervene je hrubsie hrubka odhadom cca 240-320
sede je jemnejsie hrubka cca 400
pouziva sa spolocne s brusnou pastou. na take veci ako je tento nonius by som pouzil spolocne s Cifom na nerez-riad.
Cisti to paradne.
Kdysi nás učili v 70tých letech že školní nůžky naostříme střihem do brusnýho papíru. Možná to byly ještě nůžky a né jak dnes nůžky z plechu.
Měl jsem tu nůžky vyrobeny ještě za komárů a měl jsem problém je provrtat.

Měl jsem tu nůžky vyrobeny ještě za komárů a měl jsem problém je provrtat.

Rádlování vem jemnějším dráťákem ve vrtačce (takovej ten zlatej) a nonuis hnědým rounem chyceným na suchozipovej kotouč taky ve vrtačce. Nonius bude jak novej. Z rouna hodně stříhám kotoučky a starý krejčovský nůžky jsou naprosto v pořádku.
Pokud je hodně zkorodovanej, tak přetočit, znova narádlovat a vygravírovat. Tohle jsem nedávno dělal na příčném bubínku z Volmana. Tam se neodečítal průměr, ale přísuv suportu a nejenom, že jsem ty dílky těžko luštil, ale nemohl jsem si zvyknout na to přepočítávání. Teď je to "slušně vychovanej soustruh". Co zaberu, to tam je.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]