Mex píše:Nějak mi není jasné, jak by to mohlo být dobře nastavené pro všechny stroje s driverem L298-297.
Přednastavené hodnoty, o kterých je řeč, se týkají pouze řídící logiky v driveru a toho, co je před ní, viz. Driver Timing Settings:
slezak77 píše:Zdravím
chci se zeptat, v emc je přednastavena volba pro tyto drivery ve stepconf, je tato volba nastavena dostatečně dobře, nebo je dobré ji nějak ještě tunit abych dosáhl nejlepších výsledků?
Mě se to zdá nastavený dobře, neměl jsem žádný problém. Ale jak tam píšou, může to ovlivnit i oddělovací deska atp. S hodnotami má smysl si hrát, pokud máš buď nějaký problém nebo pokud tě omezuje max step rate (pokud by stroj mohl jet rychleji, než kolik ti dovolí stepconf nastavit). V prvním případě zvyšovat hodnoty a čekat, až problémy zmizí (pokud samozřejmě mají s časováním něco společného), v druhém případě přesně naopak. Já si z časováním hrál u TB6560AHQ driveru, kde už mě maximální frekvence omezovala a dalo se dostat výrazně výš bez viditelných problémů (všude jsem měl něco jako 200ns a nezdálo se, že by stím driver měl problém).
T.