40W CO2 LASER K40

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Kojak

12. 9. 2014, 4:25

Zdarec, vlastním tento typ laseru a nechce mi komunikovat s PC přes USB, bohužel nemám originální připojovací kabel tak používám koupený u nás v čr USB male - male typ A-A. Tak bych se chtěl zeptat kdo vlastníte tento typ laseru jaký použít propojovací kabel případně jestli by nebyla možnost zapůjčení tohoto kabelu k odzkoušení funkčnosti stroje. Díky moc. Lokalita Jížní Morava
Přílohy
sh_k40_ii_iii_iv_laser_engraving_machine_for_stamp.jpg
sh_k40_ii_iii_iv_laser_engraving_machine_for_stamp.jpg (9.5 KiB) Zobrazeno 5265 x
packa

12. 9. 2014, 5:17

Ahoj , USB kabely jsou podle normy takže by v nich neměl být rozdíl takže tím to asi nebude , když laser připojíš k počítači tak ve správci zařízení nevidíš že se něco připojilo ? nebo se ti jen nenatáhnou opvladače ?
potraviny
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2014, 6:51

Možná se pletu, ale některé USB kabely jsou pouze napájecí a jak jsou značeny nevím.
Kdysi jsem to zjisti, když jsem chtěl přetáhnout data z tel. HTC :wink:
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2014, 7:06

Není USB jako USB.
Programuji PLC a mám asi 3typy "vyzkoušených" kabelů. Koupil jsem skoro vše co bylo k dispozici, různé hezké speciály i obyčejné za pár kaček.
Nakonec to jednoznačně vyhrál nějaký 5m certifikovaný Hi-SPEED za 98,- s doživotní zárukou v hezké plastové krabičce :D
Zní to jako vtip, ale 80% kabelů mi komunikaci shazovalo když se pustili na lince měniče a 10% kabelů nefungovalo v průmyslu vůbec. A to bych řekl že na těch 4 drátkách v bužírce není co vymýšlet.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2014, 7:07

no neni o tom jaky kabel ale o tom ze USB nepatri do prumyslu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2014, 7:30

robokop píše:no neni o tom jaky kabel ale o tom ze USB nepatri do prumyslu
To zkus vysvětlit výrobcům průmyslové elektroniky. Prakticky každé (moderní) PLC a terminál už dnes programování přes USB má.
No a když zrovna není k dispozici ethernet, tak přenášet data 115kbps po sériáku už nikoho nebaví :D
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Mex

12. 9. 2014, 7:32

Cjuz píše:Zní to jako vtip, ale 80% kabelů mi komunikaci shazovalo když se pustili na lince měniče a 10% kabelů nefungovalo v průmyslu vůbec. A to bych řekl že na těch 4 drátkách v bužírce není co vymýšlet.
Když to jsou 4 drátky, z nich ty datové jsou twistované, a je to celé opleteno správně zapojeným stíněním, tak na tom skutečně není co vymýšlet.
Doufám, že když jsi ty kabely testoval, tak u těch, co neprošly, ses apoň podíval proč neprošly. Kde udělal výrobce chybu.
Hades

13. 9. 2014, 2:20

Mex píše:Když to jsou 4 drátky, z nich ty datové jsou twistované, a je to celé opleteno správně zapojeným stíněním, tak na tom skutečně není co vymýšlet.
Doufám, že když jsi ty kabely testoval, tak u těch, co neprošly, ses apoň podíval proč neprošly. Kde udělal výrobce chybu.
problém je, že bez rozřezání konektorů to nezjistíš :D
Jinak souhlas, kvalitní USB kabel te stíněnej a funguje na 100% v délce alespoň 3 metrů. A jak psal robokop, vono to fakt do průmyslu nepatří, jenže vykládejme to Číňanům :D

ale k tématu...
jakto, že ti nekomunikuje, tuhle hračku tu mám taky, a jediné problémy byly mechanické (tedy pokud není pryč trubice). A jak psal robokop, spojí se ti s kompem? Pk by mohla být chyba v desce laseru
Kojak

17. 9. 2014, 8:15

Laser už šlape jak má, po proměření USB kabelu jsem zjistil že není průchozí. Koupil jsem nový kabel za poloviční cenu a problém vyřešen. Kdo by to řekl že nový kabel bude špatný. Díky za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“