Zapojenie koncových spínačov

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
mupro

8. 10. 2014, 1:01

Zdravím všetkých zainteresovaných...potreboval by som poradiť (najlepšie keby mi to niekto nakreslil) so zapojením koncových spínačov. Plánujem použiť jeden spínač (omron z-15gq22-b) na os podľa obrázka v prílohe. Datasheet oddeľovacej dosky priladám tak isto. Budem vďačný za každú radu.
Přílohy
Princíp fungovania koncového spínača.jpg
breakout_ board_V5.pdf
(1.89 MiB) Staženo 1827 x
Omron Z-15GQ22-B_datasheet.pdf
(4.11 MiB) Staženo 442 x
filla
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2014, 2:41

referncni muzes zapojit spinaci, nebo rozpinaci, koncove/havarijni bud pro kazdou osu zvlast, nebo vsechny dohromady a to v serii a to vzdy jako rozpinaci
v tvem pripade, kdy pouzijes jeden spinac pro funkci reference i koncove polohy, tak ho zapojis jako rozpinaci na dany pin desky a ridicim sw nastavis funkci pinu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
mupro

9. 10. 2014, 8:12

Dik za odpoved....tuto vsetku teoriu ovladam ale v praxi mi to vobec nefunguje tak ako by malo, preto by som bol najradsej keby mi niekto nakreslil schemu zapojenia. Co sa tyka kablov, docital som sa, ze by mali byt tienene a tu sa mi tlaci otazka kam zapojit tu vnutornu zilu a kam zapojit to tienenie :?:
Mex

9. 10. 2014, 1:35

Asi bys měl především napsat, jak to máš zapojené, a co znamená to, že to "vůbec nefunguje".
Schema zapojení máš v datasheetu k oddělovací desce na straně 4. Co bys chtěl malovat víc na připojení jednoho mikrospínače dvěma dráty?
Zvlášť když všechnu teorii ovládáš (jak píšeš).
Stíněné kabely jsou fajn, ale naprostá nefunkčnost tvého řešení určitě není dána tím, že tam máš nestíněné kabely. Ty nestíněné můžou někdy za hodně nepříznivých okolností teoreticky chytit nějaké rušení, ale to předpokládám není zatím tvůj problém. Jinak stínění samozřejmě připojit na zem, tedy na to, co je na oddělovací desce označeno jako COM.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“