Ahoj, dneska bych si nafackoval...stěhoval jsem v dílně stroje a zrovna, když jsem stěhoval EMU 200, tak se mi utrhnul řetěz na žirafě a celek se převrátil a samozřejmě na kličky

tak po hodině jsme ho obrátili a zjišťoval jsem škody, "naštěstí" to odsralo ovládací kolo variátoru (který tam není), kolo podélného posuvu (plast, stejně jsem ho chtěl vyměnit. bylo naprasklé). Horší je to, že to odneslo komplet ovládání příčného suportu a to tak, že komplet šroub je ohnutý a přelomený, rozsekaný domeček, ovládací kolečko s noniusem má "jen" ulomenou kliku a kus vyštípnutý, což by se dalo opravit a taky s největší pravděpodobností je KO i matice. Jinak vypadá všechno v pořádku ( omlácené ovládání elektriky mě netrápí). Byl by jste někdo ochotný mi předběžně + - nacenit a zajistit výrobu ? zmršené díly bych poslal jako vzorek... co jsem koukat do manuálu, tak závit šroubu by měl být 14x3. Moc děkuju.
Fotky :
http://borin.rajce.idnes.cz/Soustruh_KO" onclick="window.open(this.href);return false;
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...