https://www.youtube.com/watch?v=EtAF9U2uzHI" onclick="window.open(this.href);return false;
no ty otřepy tam nesmíš mít, jinak bych tam ručičky tak nestrkal. když ti to chytne hadr tak ho pustíš ne?testone píše:no mě u sledování toho videa docela vstávaly vlasy hrůzou v okamžiku, kdy to za běhu čistil kusem hadru....
jeden otřep a má to namotaný i s rukama
osobně vyzkoušeno
naštěstí mi to ten hadr jen vyškublo z ruky a trochu mi to namlátilo
Tady ti nic rukavici nevtáhne, spíš tě řízne ten plech, když se tlačí tak ztvrdne jako bejk. Musí se žíhat, takže spíš se můžeš říznout. Rukavice mám prořezaný pořád.Rambo007 píše:Rozhodně nechci moralizovat, spíše se přiučit. Soustružníci mi vždycky vtloukali do hlavy, že nesmím mít na rukou rukavice. Tady nehrozí vtáhnutí?
Ještě že tam máš ten smajlík, ještě by si to někdo vštípil do paměti jako doporučené bezpečnostní opatřenífrancz píše:když ti to chytne hadr tak ho pustíš ne?
Tady je výhoda že šroubuješ futro na vřeteno soustruhu, tak je všechno hladký. Bacha si musíš samozřejmě dát taky. Když jsem dělal menší věci tak jsem je upínal do sklíčidla a tam je to o hubu.prochaska píše:Ještě že tam máš ten smajlík, ještě by si to někdo vštípil do paměti jako doporučené bezpečnostní opatřenífrancz píše:když ti to chytne hadr tak ho pustíš ne?
Asi by to chtělo nějakýho jazykozpytce, protože se vždycky říkalo kovotlačení, ale kupuje se hlubokotažný plech.Francotirador píše:Podle mě se to jmenuje "tažení na soustruhu". Není náhodou "kovotlačitelství" odvozenina ze sloveštiny? Je to pěkný, když ty výrazy mají stený význam a přitom protichůdný základ - tlačit vs. táhnoutto je skoro jako angličtina
![]()
Si pamatuju jak ženský ve Sfinxu takhle dělaly lavory - sice v rukavicích, ale rondely upínaly ještě za běhu vřetena (nečekaly až se zastaví). Při těch průměrech to vypadalo jako cirkusácký kaskadérský kousek - taky to měly nacvičený furt dělat dokola to samý.
Spíš technologafrancz píše:...Asi by to chtělo nějakýho jazykozpytce, ....