Prodám horizontální frézku Strigon

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Borin
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2015, 8:52

Prodám frézku Strigon ME 250, pohledový stav slušný, nezničená, je ze zrušeného provozu, 2 roky stála a před týdnem zmokla, není možnost odzkoušení a chybí klika, tak není možné zkusit jak se hýbe. Kompletní, bez vertikální hlavy, Váha 1500Kg. Cena 15000Kč

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Borin dne 4. 6. 2015, 9:02, celkem upraveno 1 x.
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Borin
Kontaktovat uživatele:

5. 6. 2015, 1:54

Poslední možnost, jinak příští bude sešrotovaná...
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
elbarto

5. 6. 2015, 7:50

Uplne uprimne pri teto vaze je 10kc/kc prilis. Kolega koupil vonafku paradnici ctyrku frezku plne funcni v paradnim stavu za 6.5kc/kg. Za 10 ji na ceste do pece pujdem nejspis zamavat :-) Mozna snad vyndat motor, ale s tim se jiste babrat nebudes.
Nezlob se, ale uplne nechapu logiku inzeratu nebo nabidek hrozicich huti. Vetsine lidi to je docela sumak a nevim proc nevydelat neco navic (pres cenu vykuparu) a zachranit stroj nez zkouset nesmyslne ceny ? Pokud je mi znamo, tak vykup plati podstatne mene nez 10 kacek.
aleshonsa

6. 6. 2015, 1:51

Navíc cena výkupu je v místě výkupny. Někdo to musí naložit a přivézt a o tento náklad se pak získaná cena při výkupu ještě snižuje. Jinak není to horizontální, ale univerzální frézka, protože jestli se nepletu tak stůl se dá i s celým posuvem natáčet kolem svislé osy. Dokonce podle fotek bych řekl, že je o několik st. natočený.
Já jsem popravdě o této frézce přemýšlel, ale popravdě taky mi přijde cena vysoká s ohledem, že se vlastně ani neví, jak to pojede nebo ne a může mě čekat rozsáhlá oprava s nezanedbatelným nákladem. V současné době se po nějaké univerzální frézce rozhlížím, ale potřebuju, aby byla plně funkční (samozřejmě budu tolerovat malou přesnost výroby vlivem opotřebení atd., ale musí vše fungovat v plném rozsahu – primárně jí chci na hrubování a pak na větší věci kde se už nevejdu na FN22). Pak potřebuju, aby byla kompletní z hlediska základního příslušenství. Tj. aby k ní bylo horizontální rameno, alespoň jedno opěrné ložisko, svislá hlava (sehnat tyhle věci, které musí pasovat na konkrétní stroj, může být problém a dotovat Svobodu, který má sice všechno, ale za nehorázné ceny nebudu). Zbytek už se dá postupně sehnat (trny - hlavně ty dlouhé pro horizontální frézování, velká univerzální dělička - ta může být v podstatě jakákoliv, otočný stůl se strojní náhonem - taky může být jakýkoliv) nebo v nejhorším oželet (křížová hlava, obrážecí hlava, úhlová hlava atd.) protože sice to jsou taky fajn věci, ale nejsou nezbytně nutné. Druhá věc je, že mam představu spíše většího stroje, něco jako je TOS FA3U nebo FA4U, tohle je jestli se nepletu parametricky srovnatelné tak s FA2U akorát o něco mohutnější. Nicméně to už je měkčí podmínka, i Strigon ME 250 by posloužil. Spíš jde o to, že se řídím heslem „když už tak už“, protože doprava (která bude nezanedbatelnou částí finální ceny) mě vyjde v podstatě asi skoro na stejno, jestli někdo poveze ME 250, nebo FA3U.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zbýňa

6. 6. 2015, 3:25

Pánové, nezlobte se ale Borin tady nabídl frézku a dle pravidel fora navrhl cenu. Dle Vašich komentářů ani jeden o frézku v podstatě nemáte zájem, ale cenu hodnotíte. Ani já o ni zájem nemám, ale kdyby a zdála by se mi cenovka vysoká, kontaktoval bych Borina a pokusili bysme se najít kompromis. Buď bysme se domluvili nebo ne, nebyl by problem. Navíc Borinova cenovka není nijak diametrálně mimo realitu. A aby ji nabízel za pět jenom proto, že jí má někdo přes půl republiky a musel by vysolit za dopravu je nesmysl a taky byste to tak nenabízeli.
aleshonsa

6. 6. 2015, 3:54

To nemá s cenou dopravy nic společného (popravdě do HK to je z Prahy relativně kousek, brusku 3M642 za 25 000,- jsem vezl až z Olomouce), spíš jde o to, že se to nedá vyzkoušet.
Celkově šlo spíše asi o apel proč to stavět buďto za 15 000,- zájemci anebo příští týden do šrotu za odhadem 5 000,-, protože stroje je škoda. Momentálně mam preference jak jsem psal. Nicméně třeba já všechny tyto nabídky eviduju, a když třeba neseženu nic podle aktuálních preferencí tak to pro mě třeba začne být zajímavé a pak můžu začít smlouvat o ceně. Samozřejmě je riziko, že za pár měsíců už může být stroj pryč, protože ho někdo koupí. Ale je škoda, když by byl pryč, protože šel do šrotu za 5 000,-. Asi tak.
Samozřejmě je to Borinovo svaté právo naložit se strojem podle vlastního uvážení.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
elbarto

6. 6. 2015, 4:53

Bohuzel si Zbyno NEpochopil. Frezky poptavame a myslenku myslim Ales jasne zopakoval v poslednim prisvevku. Nijak s Borinem nevalcim, je to super vynalezce, ale fora jsou proste o diskuzich. Pokud se proda opravdu to Borinovi PREJU, ale spis to vidim na toho bura od hutaku. Bu,bu,bu .. pujde do huti ... :-)
Zbýňa

6. 6. 2015, 7:19

Ta frézka je tu vystavená dvacet dní. Píše, že je z odstaveného provozu, nejspíš jste se s tím nesetkali, ale prostě může být ve firmě termín, kdy se musí "uklidit" a nebo je majitel svým pánem a pro sebe potřebuje místo atp. Prostě napsal info, že nabídka bude končit, jestli se s ním někdo při blížícím se konci nabídky domluví na lepší ceně budiž to kupujícímu přáno. Pláče se tu jak se mašiny posílaj do šmelcu a když jí tu Borin nabídne tak stejně sklidí kritiku.
aleshonsa

6. 6. 2015, 7:46

Jestli je nějaká kritika tak určitě ne za nabídku. Samozřejmě termín, do kdy se musí uklidit v tom může hrát roli, ale obecně právě 10dní mi nepřijde nijak dlouhá doba.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Borin
Kontaktovat uživatele:

7. 6. 2015, 5:58

Cenu jsem nestanovil já, ale můj šéf...jsme kovosrot a do šmelcu měla jít rovnou ,jak přijela ale já řekl, že ji dáme na 14 dní stranou, že se třeba prodá...pokud ne, tak vykychnu motor, vezmu si stůl a zbytek jebnu na kupu litiny a tím to pro mě končí, jen mi ji je líto, protože je pěkná, proto jsem ji nabidnul, kdyby to bylo něco menšího, tak bych ji vzal sám, ale už mám plnou dílnu.
aleshonsa

7. 6. 2015, 7:57

Díky za vysvětlení. Tak to se nedá nic dělat, ale je to škoda. Alespoň byl pokus jí zachránit.
Ještě bych možná doporučil, aby sis vzal horizontální rameno a opěrné ložisko. To je příslušenství, které se blbě shání, a když už to někdo nutně potřebuje tak mu pak nezbude než se obrátit již na výše zmíněného Svobodu a akceptovat jeho ceny. Za úvahu by možná stál i ten trn, jsou na něm i nějaké rozpěrné kroužky a vodící pouzdro. O ten bych možná i stál dle stavu a pak podle toho jaké jsou parametry.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Borin
Kontaktovat uživatele:

8. 6. 2015, 5:55

Tak nevím, jestli to horizontální rameno má cenu brát, už mám doma krámů natahaných dost a tohle mi připadá jako věc, kterou asi každý má...být to TOSka, tak by to asi cenu mělo, ale tohle je docela málo rozšířená frézka v našich končinách.
aleshonsa

8. 6. 2015, 1:11

Tak je fakt co jsem viděl inzeráty tak většinou horizontální rameno u stroje je. Ono se to řeší tak, že se jen posune dozadu a nasadí se hlava, zároveň to pak slouží jako kryt, aby nelétaly do sloupu třísky. Často ale, když je na stroji nasazena svislá hlava a je rameno zasunuté do zadu tak chybí ložisko, protože ho někdo zabordelí. Anebo je to pak stroj nastavený na horizontální frézování kde je rameno i ložisko a pak zase chybí hlava.
Samozřejmě další věc je jestli lze u Strigon ložiska mezi stroji přehazovat. Např. u ruské 6P81 jsem v manuálu četl, že ložiska musí být ke konkrétnímu stroji a nelze je vzájemně přehazovat. Asi se Rusové moc nemazali s přesností umístění vřetene, takže se muselo ložisko vyrobit, aby bylo vždy v ose na konkrétní stroj.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
origosch

8. 6. 2015, 5:37

rameno zasunuté do zadu tak chybí ložisko, protože ho někdo zabordelí.
Já si to ložisko dám na rameno dozadu, abych ho nezabordrlil. :)
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
elbarto

13. 6. 2015, 11:01

... pro cleny fora za 15k jinak hute bu,bu,bu pro navstevniky srotaku za 10k ... tohle fakt nevidim rad :-(

http://stroje.bazos.cz/inzerat/48880579 ... na-kov.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Prodej“