zdravím, mám malou otázku pro někoho je to blbost ale mě by to moc pomohlo.
když přejmenuju model vytvořený v solidworks 2013 tak po otevření sestavy obsahující tento díl mi Solidworks tento díl nenačte a hlásí že ho nemůže najít.
tedy se ptám jak díl přejmenvat aby tento problém nenastal ?
díky BC.
Pomoc se solidworks 2013
a neptá se tě náhodou kde ten díl je? tak stačí najít a kliknout na ten přejmenovný díl.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pro přejmenování použij SolidWorks Explorer (dá se pustit samostatně nebo z menu SolidWorksu). Je s ním trochu zdlouhavá práce, ale je to jediný 100% spolehlivý způsob.
Též to jde jak psáno výše, když při otevírání sestavy zadáš nové jméno souboru, ale nezmění se tím například vazby (externí reference) v dílu a některé další věci.
Též to jde jak psáno výše, když při otevírání sestavy zadáš nové jméno souboru, ale nezmění se tím například vazby (externí reference) v dílu a některé další věci.
Aleš Procháska
když v SW 2013 přejmenuju díl postupem - otevřu jej a dám uložit jako - tak mám dva výkresy/díly, původní který zůstane v sestavě a druhý, který je samostatný
pokud mám ale v okamžiku přejmenování( opět volbou "uložit jako") tu sestavu otevřenou, tak se mne ptá, jak to přejmenování vlastně myslím ... a dává mi dvě možnosti ...
pokud mám ale v okamžiku přejmenování( opět volbou "uložit jako") tu sestavu otevřenou, tak se mne ptá, jak to přejmenování vlastně myslím ... a dává mi dvě možnosti ...
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
díky za rady nejvíce se mi líbí způsob od chb, vyzkoušel jsem a funguje. sice to chvilku potrvá páč dílů k přejmenování mám více. Potřebuju totiž aby vazby i pozice pro kusovník zůstaly aktivní na ten přejmenovaný díl, se SW explorerem nemám žádné zkušenosi ale zkusím ho.
když jsem pouze přejmenoval zavřený soubor tak po otevření sestavy mi SW nenabízí najít k němu cestu, pouze hlásí že ho nevidí (jako by neexistoval)
když jsem pouze přejmenoval zavřený soubor tak po otevření sestavy mi SW nenabízí najít k němu cestu, pouze hlásí že ho nevidí (jako by neexistoval)
Mechanik seřizovač - Strojař tělem i duší.
DMU210P
DMU210P
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To hlášení (nabídnutí ručního nalezení cesty) by mohlo být zakázané. Dá se povolit v Tools/Options/Messages/Dismissed messages.
To přejmenování dílu při uložení je samozřejmě pohodlné, jen pozor na to, aby při tom byly otevřené všechny sestavy, které daný díl obsahují.
To přejmenování dílu při uložení je samozřejmě pohodlné, jen pozor na to, aby při tom byly otevřené všechny sestavy, které daný díl obsahují.
Aleš Procháska