Prodám soustruh Bernardo 700 QV

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
drekk

26. 10. 2015, 7:47

Prodam Soustruh Bernardo 700QV, soustruh ma podelny a pricny strojni posuv. U soustruhu jsou ozubena kola k rezani zavitu a obracene celisti to je veskere prislusemstvi. Sklicidlo ma 125mm. Soustruh je predelan na frekvencni menic a je na nem 1,1kw motor na 360V. Na soustruhu je menic Schnaider atv 312.
Technicka data:
Distance between centers 700 mm
Center height 140 mm
Swing over bed 280 mm
Spindle bore 26 mm
Taper at spindle bore MT 4
Speed range, stepless 50 - 1800 rpm
Longitudinal feed (14) 0,07 - 0,65 mm/rev.
Metric thread (18) 0,2 - 3,5 mm
Inch thread (21) 8 - 56 Gg/1“
Travel of tailstock sleeve 80 mm
Taper of tailstock sleeve MT 2
Machine dimension (W x D x H) 1390 x 640 x 510 mm
Gewicht ca. 180 kg
Cena 35000,-
Přílohy
20151026_170808.jpg
20151026_170951.jpg
20151026_171000.jpg
20151026_171013.jpg
20151026_171104.jpg
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
mmichac

24. 1. 2016, 9:13

Dobrý den,
Pokud je inzerát aktuální, měl bych zájem o Váš soustruh.
děkuji
Petr Kotál
drekk

25. 1. 2016, 9:24

soustruh uz je prodany
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
ssmak

3. 2. 2016, 8:53

odkoupeno od drekka,.(momentalne vychytavam neduhy) :) a časem se nebranim prodeji ...
brutal

4. 2. 2016, 9:28

Bylo by prosím možno víc popsat ty neduhy tohoto stroje, kolega se zrovna jeden chystá kupovat, tak že bych ho předem upozornil...
martasg1
Sponzor fora

4. 2. 2016, 1:29

Měl jsem tento soustruh - první hlavní neduh je špatné usazení vřeteníku. Nesedí celou plochou styčných ploch.
Já jsem měl dokonce barvu mezi vřetníkem a ložem. A co hlavně - vřeteník seděl zcela šikmo a muselo by se to přeškrabat, ale nakonec jsem to prodal.
Skříň vřeteníku má příliš slabé stěny a neobsahuje uvnitř žádné přepážky. Vyplnit jej polymerbetonem by bylo komplikované kvůli nezapouzdřené hřídeli vřetena.
Příruba hřídele vřetena pro univerzálu není standardizovaná, nemá úkos ani závit. Prostě příruba univerzály na tom lítá +-0,2mm.
Takže nějaké rozumné vystředění univerzály je problém a hlavně to potom lítá. Řešením by bylo přebroušení na zkosení a nová příruba, která by lícovala.
Dále suport když jsem propláchl vazelínu tak se zcela vaklal na lože, převody ani nemluvě.
Lože je většinou zkroucené, protože litina je nevyzrálá.
Lože není povrchově kalené na dostatečnou hodnotu! Takže když mi upadl klíč velikosti 13-17 na lože tak na něm zůstal zásek :) opravdu nechutný materiál.
Když vezmu litinové příměrné desky tak mají mnohem větší tvrdost než lože těchto soustruhů a to nejsou kalené - což vypovídá o materiálu.
Budete mít štěstí pokud bude koník sedět výškově.
Můj koník seděl výškově asi jen díky zaschlé barvě mezi vřeteníkem a ložem :)
Ale bohužel se uvolnil hned při prvním použití červík, který zajišťoval matici posuvu piňoly a hned mi nešlo vyrážet nástroje.
Nahradit jej byl problém, nakonec to dopadlo úpravou matice.

Je to prostě soustruh na hraní pro začátečníky - moc toho nevydrží. Pro mě to byly vyhozené peníze 45 tisíc.

Prostě kdyby někdo takovýto soustruh vyrobil od základu poctivě, tak by stál cca 150 tisíc a ne pouhých 45 tisíc za které se prodává čínská verze.
Dlouho uvažuju nad tím, že seženu peníze a takovýto soustruh začnu vyrábět poctivě v menších sériích, otázkou je jestli se najde nějaký kupce :)
Nebo snad existuje nějaký poctivý výrobek v této "stolní" kategorii? Mám na mysli současnou výrobu od roku 2010 a vejš?
Přílohy
lože pod vřeteníkem na nově zakoupeném soustruhu...
lože pod vřeteníkem na nově zakoupeném soustruhu...
detail usazovacích ploch kde má být jemné zaškrabání...
detail usazovacích ploch kde má být jemné zaškrabání...
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 4. 2. 2016, 3:09, celkem upraveno 1 x.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
brutal

4. 2. 2016, 2:50

no pane jo, to je masakr
martasg1
Sponzor fora

4. 2. 2016, 3:12

a další foto na pokochání...
Přílohy
lože z jiného pohledu
lože z jiného pohledu
vřeteník dosedací plochy (drážky)
vřeteník dosedací plochy (drážky)
martasg1
Sponzor fora

4. 2. 2016, 3:18

detail vřeteníku sedmistovky...

Prostě koncepce a kvalita zpracování odpovídá celkové ceně nového stroje od číňanů...

Když to má člověk jako koníček tak to ve volném čase do kupy jakž-takž dá, ale nebude to nikdy žádná hitparáda.
Přílohy
DSCF8049.JPG
DSCF8051.JPG
vřeteník sedmistovky...
vřeteník sedmistovky...
síla stěny opravdu není velká a vzhledem k rozměru a kvalitě materiálu dochází k rezonancím...
síla stěny opravdu není velká a vzhledem k rozměru a kvalitě materiálu dochází k rezonancím...
salus

4. 2. 2016, 3:20

Sice nám to pravidla nedovolují "Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce" Ale ze zde uvedených zkušeností majitelů, nebo bývalých majitelů číňanů je zřejmé, že se vyplatí NEKUPOVAT.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
GeeSnake
Sponzor fora

4. 2. 2016, 3:30

martasg1 píše: Dlouho uvažuju nad tím, že seženu peníze a takovýto soustruh začnu vyrábět poctivě v menších sériích, otázkou je jestli se najde nějaký kupce :)
Nebo snad existuje nějaký poctivý výrobek v této "stolní" kategorii? Mám na mysli současnou výrobu od roku 2010 a vejš?
To už tady bylo, a nedopadlo.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=107 ... %BD#p98160" onclick="window.open(this.href);return false;
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“