Nemate nekdo nejaky tip na V-frezu do dreva ?
Testuji svoji 3-osku. Vreteno KRESS 1050. Zkousel jsem gravirovat do odrezku plovouci podlahy a kraje jsem chtel zkosit vecko-vou frezou, co jsem vyndal z nejake amaterske sady (stopka 6 mm s cervenou krytkou) . Posuv 15mm/s a otacky cca 18000 a uber 0,5mm. Tloustka materialu 6mm a po 4 kole zacala freza kvilet a material se zacal palit.
Je to tim, ze je freza nekvalitni a rychle se ztupila, nebo jsem zvolil spatne parametry obrabeni.
Dekuji za reakce...
V - Freza
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Lamino by snad nemuselo tolik vadit, karbid by to měl dát
Osobně to tipuju na to, že se při tom čtvrtém průchodu dostal do záběru hrot nástroje, kde má už moc malý průměr.

Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak tahle fréza to má za sebou. Ostří úplně vyštípané. Ale ty řezné podmínky mi nepřipadají nějak zvlášť divné, tak nevím co se stalo.
Naposledy upravil(a) prochaska dne 1. 4. 2016, 6:30, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
plovoucí podlahy jsou na nastroje to nejhorší co může byt. strašně to tupí nastroje , dokonce občas vylítne i nějaká jiskara.Je tam sposta epoxidu atd...
ten nastroj je už od pohledu kšunt. kupuj od CMT. vydrží o hodně dýl.
pri frezování koukej jestli nezustáva povrch připálenej, pokud jo tak otáčky dolu.
ten nastroj je už od pohledu kšunt. kupuj od CMT. vydrží o hodně dýl.
pri frezování koukej jestli nezustáva povrch připálenej, pokud jo tak otáčky dolu.
- Pepa z depa
... ta fréza je fakt po smrti, ale hodně 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.