CNC Frézka
Zdravím Vás,
Někde jsem tu četl nějaký příspěvek,že většina členů se nedělí o své zkušenosti,tak jsem se rozhodl dát sem mou poslední konstrukci CNC frézky.Nejsem nějaký profík na stavby cnc strojů,ale funguje zatím bezproblémově.
Parametry:
Rozjezd X - 420 mm
Rozjezd y - 180 mm
Rozjezd z - 400 mm
Hmotnost 370kg
Maximální spolehlivá rychlost polohování 60mm/sec
Kuličkové šrouby
Dvojité předepnuté matice
Domky vlastní konstrukce (dvě kuželíková ložiska+vlastní spojky)
2f krokáče 12 Nm
HF vřeteno 2,2kW (keramická ložiska)
Řízení MACH3+smoothsteper (mám nakonfigurovaný i Linux,ale neumím zatím programovat)
Je potřeba doladit koncové spínače,energetické řetezy,nástrojovou sondu.
Stroj je komlet krytovaný včetně chlazení.
Zde je pár fotek.
Někde jsem tu četl nějaký příspěvek,že většina členů se nedělí o své zkušenosti,tak jsem se rozhodl dát sem mou poslední konstrukci CNC frézky.Nejsem nějaký profík na stavby cnc strojů,ale funguje zatím bezproblémově.
Parametry:
Rozjezd X - 420 mm
Rozjezd y - 180 mm
Rozjezd z - 400 mm
Hmotnost 370kg
Maximální spolehlivá rychlost polohování 60mm/sec
Kuličkové šrouby
Dvojité předepnuté matice
Domky vlastní konstrukce (dvě kuželíková ložiska+vlastní spojky)
2f krokáče 12 Nm
HF vřeteno 2,2kW (keramická ložiska)
Řízení MACH3+smoothsteper (mám nakonfigurovaný i Linux,ale neumím zatím programovat)
Je potřeba doladit koncové spínače,energetické řetezy,nástrojovou sondu.
Stroj je komlet krytovaný včetně chlazení.
Zde je pár fotek.
Ahoj, vypadá to velmi dobře
, něco podobného bych si také chtěl postavit. Můžu se zeptat z čeho je použit ten křížový stůl? Bude nějaké video z obrábění
?

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to myslim tyhle 12Nm nezrychli
budou priserne pomale
paradoxne na tenhle stroj staci i 2Nm
je to trosku dost predimenzovane
myslim ze za ty prachy co stojej 12Nm krokace a drivery mohli byt AC serva
budou priserne pomale
paradoxne na tenhle stroj staci i 2Nm
je to trosku dost predimenzovane
myslim ze za ty prachy co stojej 12Nm krokace a drivery mohli byt AC serva
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Vypadá to hezky. Předimenzované motory? To mi přijde povědomé.
Taky jsme to na té naší frézce přepískli. Ale jede to super. A taky tam máme nemy 34 12 Nm. 151 mm dlouhé. A jeden váží 3 kg. Někde jsem to tady psal. Uklikl jsem se na ebay. No vyhodit to nevyhodíme.
Jen se chci zeptat jak seš spokojený s tím vřetenem. Máme ho taky. 2,2 kW.

Jen se chci zeptat jak seš spokojený s tím vřetenem. Máme ho taky. 2,2 kW.
To mirdin
Vřeteno není špatné,kupodivu má dostatek kroutícího momentu v nižších otáčkách,ale když to mydlíš 24000 ot./min tak ta teplota nic moc.To vzduchové chlazení není moc účinný.Mám ještě vodníka a to je úplně jiná písnička.
Příští mašina,ale bude už s klasickým vřeteníkem pro silové obrábění duralu i oceli.Na šudlení duralu nepotřebuješ takový základ.
Jinak s tím vřetenem obrábím (hladím) i 11523 a zatím bez problémů (Fréza tvrdokov 6mm špona 0.4mm posuv 20mm/sec.)
Vřeteno není špatné,kupodivu má dostatek kroutícího momentu v nižších otáčkách,ale když to mydlíš 24000 ot./min tak ta teplota nic moc.To vzduchové chlazení není moc účinný.Mám ještě vodníka a to je úplně jiná písnička.
Příští mašina,ale bude už s klasickým vřeteníkem pro silové obrábění duralu i oceli.Na šudlení duralu nepotřebuješ takový základ.
Jinak s tím vřetenem obrábím (hladím) i 11523 a zatím bez problémů (Fréza tvrdokov 6mm špona 0.4mm posuv 20mm/sec.)
Prave předěláváne to vřeteno na chlazení ex ventilatorem. Zatim co se tyče hluku tak zmiňovaný ex ventilátor má
Ložisko Kuličkové
Průtok vzduchu 66 m3/h
Hlučnost 48 dB
Otáčky 7500 rpm
Příkon 3,8 W
Hloubka 25 mm
Rozměr 60x60 mm
Napětí 24 VDC
Typ napětí DC
Výrobce SUNON
Ta mala vrtulka co tam dávají kluci s číny je hrůza. Jen to dělá kraval a houby účinek. A navic je to kus nějakého plastu a bez vyvážení.
Sice jsme si museli teda děláme mezikus s AL aby to vše sedělo ale vypadá to opravdu super.
Poslu ti pak fotku. Pokud budeš chtit.
Ložisko Kuličkové
Průtok vzduchu 66 m3/h
Hlučnost 48 dB
Otáčky 7500 rpm
Příkon 3,8 W
Hloubka 25 mm
Rozměr 60x60 mm
Napětí 24 VDC
Typ napětí DC
Výrobce SUNON
Ta mala vrtulka co tam dávají kluci s číny je hrůza. Jen to dělá kraval a houby účinek. A navic je to kus nějakého plastu a bez vyvážení.
Sice jsme si museli teda děláme mezikus s AL aby to vše sedělo ale vypadá to opravdu super.
Poslu ti pak fotku. Pokud budeš chtit.
Pokud chceš tak kukni na tohle vlákno
Chlubime se tam naším stroječkem.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15&t=20859" onclick="window.open(this.href);return false;
Chlubime se tam naším stroječkem.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15&t=20859" onclick="window.open(this.href);return false;