Čaute, rádi bychom do firmy pořídili nějaký moderní profilprojektor, který by nám v laboratoři usnadnil měření rozměrů dílů.
Mám již jednu nabídku od Keyence - viz přílohy: Tento přístroj automaticky proměří předdefinované rozměry, reportuje je a označí NIO kusy, nedokáže ale opticky odměřovat výšky (osu Z), musí se k tomu pořídit mechanický dotyk.
Potřeboval bych k tomuto kousku nějakou konkurenci, ideálně výrazně levnější, ale pokud možno s podobným komfortem, optické měření výšky výhodou. Předem upozorňuji, že nesháním mikroskop.
Nahoďte mi prosím nějaké přístroje, se kterými jste se setkali, případně je používáte. Díky
Moderní profil-projektor
- Přílohy
-
- Keyence leták.pdf
- (2.57 MiB) Staženo 1074 x
neporadím ale
Keyence co vím umí opticky i osu Z (už nám to předváděli) Nicméně cena je dost závratná. Jinak to co nabízí Keyence je dost dobrý.
Keyence co vím umí opticky i osu Z (už nám to předváděli) Nicméně cena je dost závratná. Jinak to co nabízí Keyence je dost dobrý.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Osu Z opticky umí, ale pouze na mikroskopech (alespoň tak nám to tvrdil jejich zástupce). Ale mikroskop má pro nás až moc velké zvětšení.
Přestože existují mikroskopy, které si dokážou jednotlivé obrazy pospojovat, preferoval bych profilprojektor.
Cena je opravdu závratná a proto se zajímám o to, zda konkurence nabízí jednodušší systém levněji.
Jinak tento stroj byl na první pohled naprosto geniální, ale samozřejmě nějaké nedostatky, či možnosti vylešení by se taky daly najít.
Viděl jsem k profiláčům prodávat odměřovací systém (Mahr), který vypočítá ze zadaných hodnot průměry, délky a úhly. Body se ale musely ručně napolohovat a zadat. To už by bylo zase hodně low cost.
Přestože existují mikroskopy, které si dokážou jednotlivé obrazy pospojovat, preferoval bych profilprojektor.
Cena je opravdu závratná a proto se zajímám o to, zda konkurence nabízí jednodušší systém levněji.
Jinak tento stroj byl na první pohled naprosto geniální, ale samozřejmě nějaké nedostatky, či možnosti vylešení by se taky daly najít.
Viděl jsem k profiláčům prodávat odměřovací systém (Mahr), který vypočítá ze zadaných hodnot průměry, délky a úhly. Body se ale musely ručně napolohovat a zadat. To už by bylo zase hodně low cost.
Tento profilprojektor je vcelku dobrý. Kdyby byla jiná cena tak už ho máme.
Nevím jakou cenu Vám nabízely, ale za to kolik stojí se nezaplatí nikdy. Muselo by se na něm měřit 24 hodin denně.
Máme starší profilák který prodáva PBT, měří i v ose Z, ale né moc přesně, takže záleží v jaké přesnosti. A není to automat jako tento Keynce.
Luboš
Nevím jakou cenu Vám nabízely, ale za to kolik stojí se nezaplatí nikdy. Muselo by se na něm měřit 24 hodin denně.
Máme starší profilák který prodáva PBT, měří i v ose Z, ale né moc přesně, takže záleží v jaké přesnosti. A není to automat jako tento Keynce.
Luboš