DC Servocontroller Hudognik podľa " Arisov77 "

jaké jsou rozdíly z pohledu řízení
Odpovědět
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

22. 2. 2009, 2:52

Keďže pred časom som postavil A300 , http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=1926&start=45 a objavil sa návod na stavbu servodrivera od"Arisov77 " , http://forum.rcdesign.ru/f41/thread40981.html , http://www.cnczone.com/forums/showthread.php?t=69640 , tak som sa rozhodol vyskúšať aj toto zapojenie . Navrhol som plošné spoje , vyrobil dosky , osadil a oživil . Po počiatočných ťažkostiach s nastavením , nakoniec všetko dobre dopadlo a môžem skonštatovať , že driver funguje . Je podstatne jednoduhší na výrobu ako A300 , čiže aj lacnejší . Nastavený je len na sucho , t.j. servomotor bez zariadenia , ale ďalšie nastavenie je už len potrebné urobiť so zariadením a s konkrétnym servomotorom . :D :) :lol:
Přílohy
HPIM_5.jpg
HPIM_4.jpg
HPIM_3.jpg
HPIM_2.jpg
HPIM_1.jpg
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

22. 2. 2009, 6:04

Podklady pre záujemcov o výrobu . :D
Přílohy
Servo3_sch_top_brd_.rar
(611.53 KiB) Staženo 2728 x
Servo3_sch.jpg
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Uživatelský avatar
Pavka
Příspěvky: 911
Registrován: 10. 3. 2008, 8:40
Bydliště: Ronov

22. 2. 2009, 6:29

A co procesor, kde seženu data?
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

22. 2. 2009, 6:38

Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 369
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

22. 2. 2009, 7:52

tak jsi tedka profik na servodrivery :)
Naposledy upravil(a) lamoz dne 22. 2. 2009, 8:53, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

22. 2. 2009, 8:18

Od profíka ďaleko , ale aj tak dík . 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
evos
Příspěvky: 67
Registrován: 24. 1. 2007, 10:57

22. 2. 2009, 10:05

Klobuj dole pajac usetril si mi cas z navrhom.Este by ma zaujimalo kde si kupil IR2184 .Ja som ho nasiel len v www.TME.sk
Funny day!!!
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

22. 2. 2009, 10:27

evos píše:Ja som postaval toto a ide to v pohode. Vyrobné náklady tiez nie su moc velke. A este verzia aj z nastavenim prudu.Kontrola je cez ten emitorovy odpor oproti ref. napatiu na tom operaku.Vsetko odskusane funkcne.!!!.Mozno by sa chcelo este vyhrat stym asemblerom.
Tak ako je to s tým postavaním ? Hneď som vedel , že to nemáš urobené , lebo si sa zaujímal o stavbu A300 a ani si mi neodpovedal na súkromnú otázku :( , ohľadne výskytu LNK520G . Ale aspoň si ma naviedol postaviť tento driver . Ja ti odpíšem . IR2184 som objednal z TME z Polska , ani nie sú drahé. Aj väčšinu ostatných súčiastok mám odtiaľ . Veľa zdaru pri stavbe . :)
Naposledy upravil(a) pájač dne 22. 2. 2009, 10:48, celkem upraveno 1 x.
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
evos
Příspěvky: 67
Registrován: 24. 1. 2007, 10:57

22. 2. 2009, 10:44

Zajtra ti tu dam foto.Mam to postavene no musel som tam improvizovat s inymi polomostamy na budeni.Momentalne pracujem na vlasnej este vylepsenej doske.No kedy to bude hotove ani boh netusi bo od rana do vecera som v praci.
Funny day!!!
evos
Příspěvky: 67
Registrován: 24. 1. 2007, 10:57

22. 2. 2009, 10:47

A este som zabudol co sa tyka LNG520G ten nemam.Spravil som to na nizsie napätie.Vid zajta to foto.A co sa tyka sukromnych sprav tak od teba mi nic nedoslo.
Funny day!!!
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

22. 2. 2009, 10:53

No dobre , možno sa súkromná pošta zatúlala niekde na nete . Fotky môžeš uverejniť , poslúžia aj iným záujemcom o stavbu . 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
evos
Příspěvky: 67
Registrován: 24. 1. 2007, 10:57

23. 2. 2009, 1:34

Tak tu je ten driver s ATmega8.Je to prototip .Momentalne pracujem na upravenej doske.Je tam aj zaber na made in home polomostik upravovany aby fungoval ako IR.Inac driver ide v pohode bez problemov.Co sa tyka napetia 5V pre logiku pouzijem obvod LM2576 impulzny znizujuci menic.Nepracuje v linearnom rezime takze sa nebude prehrievat.Riesenie pre tych co sa nechcu zabavat a kupovat drahe obvody treba pouzit externe mensie napatie pre napajanie logiky.
Přílohy
DSCN0769.JPG
DSCN0765.JPG
DSCN0764.JPG
Funny day!!!
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

23. 2. 2009, 3:52

OK. Odvolávam, čo som odvolal a sľubujem, čo som sľúbil . :) Ten výstup na RS232 je lepšie urobiť jeden externý a len ho k driveru pripájať pri ladení , zjednoduhší sa tým zapojenie . 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Uživatelský avatar
pájač
Příspěvky: 1143
Registrován: 28. 1. 2008, 8:35
Bydliště: Levice

25. 2. 2009, 9:14

A kde rastú také servomotory s enkodérom ? Ja by som potreboval niečo mocnejšie na skúšanie . Mám len ten jeden a je iba tak okolo 30W . 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
evos
Příspěvky: 67
Registrován: 24. 1. 2007, 10:57

25. 2. 2009, 11:01

Je to vyhrizene z jedneho stroja.Bol to stol s posuvom 30*30cm z liatiny.To servo ma 200W a normalne sa neda pri testovani rotor ani udrzat.
Funny day!!!
Odpovědět

Zpět na „krokove unipolarni bipolarni a servomotory“