Povídka s názvem Připojování vody pilotem vrtulníku :D

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2009, 7:07

Po dvou letech ježdění s nákupnim vozíkem a 50 litrovou umělou konví pro vodu do bazenu na dvorku jsem se rozhod instalnout vodu a vodoměr přímo do dílny. Komedie jak z praku!!
Dovolil jsem se prezidenta komunity zda si mohu dát do dílny vodu a nemusel ji v noci krást z comunity bazénu :lol: Prezident povolil, poptal sem vodaře, kolik by chtěl za odbočku dlouhou půl metru s vodoměrem. Cena byla lidová, chtěl pouze 300 Euro. Potřás sem mu levicí, v mysli si představil jak mi líbá prdel a šel do krámu kopit fitinky. Před krámem jsem odchytil starýho prokouřenýho španěla co právě přijel s pickupem pomalovaným trubkama a fontánama.
Vtiskl mu do ruky 5eurovku vysvětlil svůj záměr a zahnal ho mezi regály
at mi kouká vybrat co na to všecko potřebuju. Vybral poctivě, očička mu za 5 Eurovku zářila, byl se happy taky:)

Cena za matroš mnohem lidovější 50 Eur s vodoměrem i s 6 metrů zelenou trubkou. Dovez sem na místo, sledováním společného rozvodu našel o patro výš ventil vypadající že bude ten můj co mi dovolí přerušit potrubí a montnout moji armaturu. Sešrouboval jsem tedy ve svěráku šroubovanec ventil, vodoměr, kus trubky, hlavní ventil, kus trubky koleno, kus trubky a téčko na konci, které jsem chtěl vložit do mezery na utnuté společné trubce.

S vědomím vypnutého ventilu jsem v Tčku změřil hluché místo šuplerou abych věděl kolik z trubky vyříznout a jaj se trubku pod zbytkovým tlakem vody říznout. Jakmile jsem proříz do 1/4, začala stříkat voda, nedbal jsem toho v domnění, že je to zbytkový tlak z trubek a sloupce 4 pater nade mnou. Trubku jsem doříz do konce, pramen uhnul aby zatím dostřík vedle a začal jsem řezat dalších 25 mm aby se mi tam vešlo téčko. Doříz jsem oněch 25 mm a začal tušit průser. Tlak neklesal, dostřik 25 metrů, všude voda, hladina stoupá..... OK tedy, musím tam honem nasadit tčko na jedné straně bez tlaku a druhou stranu tam narvu holt pod tlakem. Jak řekli tak udělali, nasazování strany pod tlakem bylo dokonalou sprchou moji maličkosti s následným vyražení pojistek v celé dílně - voda v elektrice.

Nastala zlověstná tma se zvukovým podtextem syčící vody a at jsem točil jak chtěl, pořád to teklo. Nezbývalo než zavolat prezidentovi komunity at mi zavře ten správný ventil. Prezident přišel, po pár přitroublých poznámkách ventil kdesi zavřel a spoj jsem mohl zas povolit. Uvnitř vadný kroužek těsnění!! Prostě z pekla smůla :lol:
Po utažení Tčka vše v poho, po spuštění vody to slzelo kde to mohlo okolo kovových přírub vodoměru. Dal jsem tam teflonovou pásku jen na závity a ne i ke kořenům přírub čož byla chyba. Takže opět rozborka sborka s přetěsněním a už vše OK:D heuréka, mám vodu v dílnách:)
nevim za co berou vodaři tolik peněz když je to tak jednoduchý 8) 8) 8) 8) 8) Právě jsem si tedy vydělal 250 EUR!!!!!!!!! Na jakou matku pič***u sem studoval??
Přílohy
voda[1].jpg
voda_1.jpg
Naposledy upravil(a) Aeroomni dne 16. 3. 2009, 7:27, celkem upraveno 2 x.
rawen
Sponzor fora

16. 3. 2009, 7:16

Chvíli jsem přemýšlel, co je to za šedou trubku šikmo dolů... :D
Každopádně jsi kliďas, já bych v této situaci rozhodně nefotil.

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
sysel
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2009, 7:18

Tak tuhle povídku bych rád viděl v reálu, myslím, že bych se bavila docela dost :D :D
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2009, 7:20

jj sem :) už sem za 20 let z lítání zvyklej na ledsco a než vylítly pojistky sem to ještě probíral se syslem na icq:DDDD
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2009, 7:22

Tak tuhle povídku bych rád viděl v reálu, myslím, že bych se bavila docela dost
Taky jsem raději počkal až mladá odejde do práce - ta by tenhle "průser" nerozchodila :lol: :lol: :lol: :lol:
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2009, 10:10

jen pro info - dílna 6X5 metrů a 250 litrů vody !! Dvěstě padesát slovy! než jsem vyplavil průhledný škrupinky po laminiování. Byly jich 3 lopaty. Kdo ví oč běží, tak ví, že každej smeták či vysavač je na tento shit krátkej. ..
rawen
Sponzor fora

17. 3. 2009, 5:50

Předpokládám, že máš dílnu ve sklepě. Mě zablblo akvárium a pode mnou čerstvě vymalovanej byt....

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
TimeCop

17. 3. 2009, 11:36

Aeroomni píše:jen pro info - dílna 6X5 metrů a 250 litrů vody !! Dvěstě padesát slovy! než jsem vyplavil průhledný škrupinky po laminiování. Byly jich 3 lopaty. Kdo ví oč běží, tak ví, že každej smeták či vysavač je na tento shit krátkej. ..
Jo ták, na to jsi tam tahal vodu ? Doufám, že stejnou místnost nesdílíš i s mašinama.
Těm se vlhko líbí natolik, až se jim z toho lesklé plochu pěkně začervenají až do zrzava, řekl bych. :lol:

Pokud ano, rychle si třeba tu hezkou univerzálu nafoť, aby ses mohl podívat jak byla lesklá, když byla nová.
Šílím z jakýhokoliv vlhka v dílně, to je mor na cokoli ze železa, co tam skladuješ.
sysel
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2009, 11:39

Jak vidím tu fotku ten vodoměr vedle těch zásuvek.... Když jsme dělali elektriku v koupelně, tak jsem hledal aby to bylo jakštakš podle normy a jsou tam nějak ochrané pásma jak daleko od vody může být elektrika, myslím že tady by ses do pásma nevešel..... Je to už 5 let zpátky, tak doufám že si to pamatuju ještě dobře.... :D
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2009, 2:54

Ve sklepě ne - je to tu takovej ten typickej resort v přízemí dílny a nad tim asi 200 apartmentů - pod tím nic. Strojky mam všechny na kolečkách a okolo stěn 40 cm širký stojany na 40 cm nohach takže na podlaze není vůbec nic a jak tam někdo něco uklidí dostne klacekm po zádech:D
Všechny stoly na práci a pod mašinama ma na kolech z nákupních vozíků takže to během dvou minut vyvozim z dílny do chodby kde pálim rakety z helin, vymeju to vevnitř vodou, setřu mechovou stěrkou a než to zavezu zpátky ja tem sucho. Beton pije jak houba. Nějaké instalační normy se tu vubec neřeší..
Josef
Sponzor fora

23. 3. 2009, 9:59

Nechci zakládat další téma - ví pilot vrtulníku, jak se koupe vrtulník?
Přílohy
Helicopterwassen.rar
(1.51 MiB) Staženo 228 x
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

23. 3. 2009, 10:14

Tohle mi pošle každej kdo se doví že s tima krámama lítam - na youtubu je toho hafo. Před měsícem tady kousek odtud přitahli rybaři za člunem ke břehu policajty na polštářích. Začíná to bejt strach do toho lézt., nejsou prachy a prohlídky se dělaj jen na papíře za razítko a za půl ceny :roll:
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“