Jedno méně obvyklé použití CNC frézky
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pro jednu aplikaci jsem potřeboval přesně nanášet lepidlo a takhle jsem to nakonec vyřešil:
- Přílohy
-
- nanaseni.avi
- (2.71 MiB) Staženo 570 x
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dík za pochvaly 
Je to pro analyzátor plynů, obsahuje malé komůrky které musí mít přesný průřez (nezablemptaný lepidlem) a jiná technologie než vyfrézování těch komůrek a následné přilepení krytu tam dost dobře nejde použít. Proto to dělám takhle složitě

Je to pro analyzátor plynů, obsahuje malé komůrky které musí mít přesný průřez (nezablemptaný lepidlem) a jiná technologie než vyfrézování těch komůrek a následné přilepení krytu tam dost dobře nejde použít. Proto to dělám takhle složitě

Aleš Procháska
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Čím je programované to vytláčení lepidla? Je to nějak v závislosti na rychlosti posuvu jednotlivých os, nebo prostě jenom v programu zapnout/vypnout? Jinak moc pěkná práce!
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Rychlost vytlačování je konstantní, pak je tam ještě ručně spínaný rychloposuv oběma směry pro výměnu stříkačky s lepidlem a pomalý odjezd (místo vypnutí se kousek couvne aby to neteklo dopružováním). Řídí se to naopak rychlostí posuvu (teď mám 1000 a 2000 mm/min) a mašina si funkcemi M52/62 a M53/63 jenom zapíná vytlačování nebo odjezd.sysel píše:Čím je programované to vytláčení lepidla? Je to nějak v závislosti na rychlosti posuvu jednotlivých os, nebo prostě jenom v programu zapnout/vypnout? Jinak moc pěkná práce!
Aleš Procháska
Moc hezke, kultura. A kde je jeste robot co tu cedulku nalepi na misto? 
A jak to dopadlo s tou kapkou na konci, ukapla ze jo

A jak to dopadlo s tou kapkou na konci, ukapla ze jo

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Kapku jsem chytil papírkem ale to už jsem nefilmoval
To víš, první kus. Teď už je tam odjezd do -X a kápne to na papír vedle 
Robotka jsem ještě neřešil - já vím, je to ostuda, ale až budu prodávat deset tisíc kusů měsíčně tak se určitě nějaký vyloupne

Robotka jsem ještě neřešil - já vím, je to ostuda, ale až budu prodávat deset tisíc kusů měsíčně tak se určitě nějaký vyloupne

Aleš Procháska
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ja resil neco velmi podobneho ale dokonce s machem
Nanaselo to polyuretan na kovove stenty, pro jednu farmaceutickou firmu.
Stent je neco jako kovova puncoska , kterou vam zasiji do tela doktori jako zaplatu kdyz vam praskne nejake potrubi
Slo o presne naneseni urciteho mnozstvi na rotujici plochu. Kapky na zacatku a konci je opravdu problem. Na zacatku protoze to samozrejmne prisycha a na konci to jede zbytkovym tlakem , staci zmena okolni teploty. Maly prumer
trysky jehly je taky pruser. Mam video ale musim s tim neco udelat , ma to 100 mega
Alesi moc pekne , myslel jsem ze ten pristroj mas uz daavno vychytany a uzivas si zajmu zakazniku
Motorek si nakonec rozchodil ? JAK ? Podarilo se jednoduche servo ?
RADEK

Nanaselo to polyuretan na kovove stenty, pro jednu farmaceutickou firmu.
Stent je neco jako kovova puncoska , kterou vam zasiji do tela doktori jako zaplatu kdyz vam praskne nejake potrubi

Slo o presne naneseni urciteho mnozstvi na rotujici plochu. Kapky na zacatku a konci je opravdu problem. Na zacatku protoze to samozrejmne prisycha a na konci to jede zbytkovym tlakem , staci zmena okolni teploty. Maly prumer
trysky jehly je taky pruser. Mam video ale musim s tim neco udelat , ma to 100 mega

Alesi moc pekne , myslel jsem ze ten pristroj mas uz daavno vychytany a uzivas si zajmu zakazniku

Motorek si nakonec rozchodil ? JAK ? Podarilo se jednoduche servo ?
RADEK
Naposledy upravil(a) Radek-B dne 21. 3. 2009, 7:14, celkem upraveno 1 x.
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec jsem použil to zapojení s L6203 (dík za tip, dost pomohl), ale ne asymetrickou PWM, s tou se mi motorek moc hřál, takže jenom "obyčejná" PWM bez zpětné vazby (Maxon samozřejmě k těm motorkům dodá tachodynamo nebo jiné snímače jaké si vzpomenu, ale zase za cenu kterou si vzpomenou oni
tak jsem to zkusil bez ní a ono to šlo). Vzhledem k převodovce do pomala + pohybovému šroubu se ta ztráta momentu prakticky neprojeví, výsledná síla je dostatečná a otáčky nekolísají.
Ten analyzátor je samozřejmě dávno vychytaný
a zájmu zákazníků si užíváme tak moc až jsme museli tenhle výrobní krok změnit a automatizovat, jinak bychom nedělali nic jiného 

Ten analyzátor je samozřejmě dávno vychytaný

Aleš Procháska
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
RADEK
- Přílohy
-
- Bez názvu.wmv
- (12.56 MiB) Staženo 519 x
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To couvnutí nikdy nevyjde moc přesně, buď couvnu málo a pak to pořád teče nebo moc a pak je problém s nastartováním dávkování pro další kus (prvních pár centimetrů to nedává žádné lepidlo) a velikost toho couvnutí závisí na množství lepidla ve stříkačce a nejspíš i na teplotě. Nakonec to dělám tak, že couvnu jen kousek aby to neteklo ale jenom kapalo, odjedu mimo upínací přípravek a než vyměním kus tak jedna či dvě kapky odkápnou kamsi mimo, což mě tolik nepálí 

Aleš Procháska