Čimpa je řídit? A neříkejte čimpákem.
Servomotory z cncshopu
Asi takhle. Jmenovité otáčky serva jsou 3000 ot/min, což davá 50ot/s. Pokud nám dá Mach 25kHz STEP, tak to dává 500impulsů/otáčku. Při použití kuličkového šroubu se stoupáním 5mm/otáčku to dává rozlišení 0.01mm. To vše za předpokladu, že použijeme serva s enkodérem s rozlišením 2500 impulsů / otáčku a nastavíme na driveru převod 20 (tj. na jeden impuls STEP se motor otočí o pět impulsů enkodéru). Pokud nám tohle rozlišení (0.01mm) nestačí, pak samozřejmě rychlost půjde dolů. Otázkou taky je jestli někdo pojede osou 15m/min. Pak tam můžeme dát převod mezi servem a šroubem a rozlišení půjde nahoru.
Tohle je nejvetsi slabina vsech tehle nizkonapetovejch driveru a motoru.
Co usetris na driverech a motorech,to vrazis do zdroje a jeste je to dost monstrozni a tezko uchladitelny.300V je holt 300V.To jsou pro 400W jiny proudy. Je to skoda,jinak by to byly pekny drivery i motory.
Co usetris na driverech a motorech,to vrazis do zdroje a jeste je to dost monstrozni a tezko uchladitelny.300V je holt 300V.To jsou pro 400W jiny proudy. Je to skoda,jinak by to byly pekny drivery i motory.
Tieto motory sa ale daju pouzit s drivermi na vyssie napatie, alebo sa mylim?
To sice daji,ale budes potrebovat 2kw driver na 400w motor,
protoze jinak ten proud neprotlacis. To urcite neni to prave.
protoze jinak ten proud neprotlacis. To urcite neni to prave.
Prezeram pdf toho ACS606 .. pri zbeznom pohlade na zapojenie to vie len dir/step .. a to co tecie cez serial je bud privatny protokol (pre ProTune) alebo z toho doc sa neviem dostat k vysledku ci umoznuje zadavat aj poziciu serva nie len jeho tuning.bobik píše:A co bude obsluhovat ty drivery? Vím, že je jde øídit spep/dir, takže by je mohl øídit mach nebo EMC2. Jde mi o to, že co jsem se zde doèetl, tak takové øízení servomotorù je jejich degradace.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo používá tyto serva ACM604V60-01, eletricky jsem je zapojil, ale nějak se mi nedaří je nastavit v Machu3. Zatím je chci odskoušet jen přes LPT, a pak přes SmootSteppep. Prosím o radu jak co a kde v Machu nastavit.
Moc Děkují
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo používá tyto serva ACM604V60-01, eletricky jsem je zapojil, ale nějak se mi nedaří je nastavit v Machu3. Zatím je chci odskoušet jen přes LPT, a pak přes SmootSteppep. Prosím o radu jak co a kde v Machu nastavit.
Moc Děkují