Provozuji také brusku na závity a brousím na tom jako samouk!! Něco jako okresní přebor

A hlavně proč to píši

Ten Pán je supr chlap a rád řekne co ví aby to strojírenství nešlo do kytek. Jeho specializace: závity všeho druhu vnější vnitřní, zavitníky taktéž. Dále brousil odvalovací frézy a podobný vercajk. A umí to taky měřít!! Jestli má někdo nějaký problém nebo dotaz tak ať to napíše a já se zeptám.
Uvádím přiklady: Bruska má taky kličky na děličku s aretací ! Hned nás upozornil aby jsme to natočilí tak aby byla vlastní vahou do tahu , aby tam byli ty 0.001.
Pak povrch neby pro něj OK tak nás upozornil, že budem muset lepší vyvážit kotouč a možná taky má to vřeteno malinkatou vůli!! Já nic neviděl a okolí taky ne!!!
A pak když měřil na mikroskopu tak použil šablonu s malýma kruhama! opravdu nebylo mi jasné co s tím chce dělat znám ji také , ale říkal jsem si, že je asi na mikro rastr! Lehce ji použil jako dratky do závitu M6. Mně nebylo jasný jak spočítá, kalkulačku ani počítač neměl!! Usmál se a řekl ať přinesu kalibr M6- na tom to odpíchl , spočítal etalon a už se jelo !!
To jsou finty!!!
Jestli jsou dotazy tak sem s nima ať to stihnem!! Těm odvalovkám bude taky rozumět a možná i jiným věcem!! Za zeptání nic nedáme!!!