Kamarád si koupil soustruh a jediné co ví, že by mělo jít o soustruh Arno Plauert. Mohl by to někdo upřesnit? )
Soustruhu chybí koník a předpokládat, že se někomu "válí" pod stolem bude asi utopie. Můžete nahodit alespoň přibližnou cenu za výrobu?
Děkuju
na aukru se pohybujou ceny koniku treba s S18ky kolem 3-5000 otazkou je jak je vysokej jake ma vedeni atd jestli by sel treba predelat to z fotek tezko poznat, musel by jsi to lepe okotovat a treba by ti nekdo omeril svuj soustruh abys mel predstavu z ceho to pujde pouzit, aspon napsat tocnej prumer pro prvotni nastrel jestli je vubec vhodny, najit nekde konika z tohoto soustruhu bude asi dost naivni .. vyroba noveho je podle me docela draha sranda, pokud to ma byt udelano tak aby to k necemu bylo.. osobne bych soustruh bez kone nekupoval, zvlast dnes kdyz je vsude soustruhu za par korun mraky.. ale treba se nekde najde at dodam trosku optimismu
Tady je to upřesnění. Snad jsem něco nezmotal. Můžete mi někdo upřesnit od jakého bodu se měří točný průměr? od osy až po lože (myšleno rovná plocha)? Děkuju
No tak pokud sežene i nižší koník jak tam výškově pasuje tak stačí jen vyrobit tu spodní desku co plave na loži ,z litiny takovej kus nebude nic drahého
a může na to v podstatě našroubovat cokoliv
SV 18 má podobný průměr a ta spodní deska koníka je docela silná,šel bych do něj páč se to dá běžně sehnat ,dodělat k tomu strmeň na to jeho lože a hurá
celkem zajímavý popis
Nemohli byste mi ještě poradit jak tu koupi narychlit? Myslím tím nějakou firmu, nebo šikovnou osobu, která má kontakty
Nechce se mi dlouze čekat na inzerát