Díky za nabídky

ad to křížové broušení, tohle co tam předvádí není křížové broušení. S křížovým broušením "crisscross grinding" přišel Tripet a je to broušení, kdy podélný přísuv, rovná se cca podélnému v malé rychlosti posuvu, což umožňovaly dvě na sobě nezávislé čerpadla zvlášť pro podléný a pro příčný posuv, díky tomu nedochází v úvratích k chvěníves178 píše: ↑29. 5. 2021, 2:24 Tady v tomhle případě to bylo bruskou, kdysi mi brousil suport na soustruh a to bylo hodin škrabání než jsem ho srovnal, jenže jsem si nemyslel že na tak malem kroužku to bude az tak křivé.
To křížové broušení jsem myslel tohle cca od 6min
https://www.youtube.com/watch?v=CsTbWAu0k-o
Dostat se do těch 3mikronu jak píše milam by sem líbilo.
Taková teoretická otázka dejme tomu že mám kosoůhlá ložiska, ta nerovnoběžnost uložení vnitřního a vnějšího kroužku ložiska zpusobí zvětšení radiálního házení vnitřního kroužku? A velikost házení bude také závisklá na stykovém úhlu, tím mýslím že ložisko s 15° bude ovlivněno více ložisko se 40°?
asi tak - to, co tam předvádítumlik píše: ↑29. 5. 2021, 3:09ad to křížové broušení, tohle co tam předvádí není křížové broušení. S křížovým broušením "crisscross grinding" přišel Tripet a je to broušení, kdy podélný přísuv, rovná se cca podélnému v malé rychlosti posuvu, což umožňovaly dvě na sobě nezávislé čerpadla zvlášť pro podléný a pro příčný posuv, díky tomu nedochází v úvratích k chvěníves178 píše: ↑29. 5. 2021, 2:24 Tady v tomhle případě to bylo bruskou, kdysi mi brousil suport na soustruh a to bylo hodin škrabání než jsem ho srovnal, jenže jsem si nemyslel že na tak malem kroužku to bude az tak křivé.
To křížové broušení jsem myslel tohle cca od 6min
Taková teoretická otázka dejme tomu že mám kosoůhlá ložiska, ta nerovnoběžnost uložení vnitřního a vnějšího kroužku ložiska zpusobí zvětšení radiálního házení vnitřního kroužku? A velikost házení bude také závisklá na stykovém úhlu, tím mýslím že ložisko s 15° bude ovlivněno více ložisko se 40°?![]()
to jen tak pro zajímavost jak to měli ve švajcu vymyšleno![]()
To co předvádí na tom videu je docela prasečina ! Když brousíš méně nežli setinu - necháváš to takzvaně "vyjiskřit" - tedy už z toho vylétne občas jiskřička. Ne takovýhle ohňostroj ! Navíc nejchoulostivější operací je upnutí a tedy čistota dosedacích ploch ! Šoupat s obrobkem po magnetu bez důkladného vyčištění - br fuj. I sebemenší nečistota je min 0,01 nepřesnost !!!ves178 píše: ↑29. 5. 2021, 2:24 To křížové broušení jsem myslel tohle cca od 6min
Taková teoretická otázka dejme tomu že mám kosoůhlá ložiska, ta nerovnoběžnost uložení vnitřního a vnějšího kroužku ložiska zpusobí zvětšení radiálního házení vnitřního kroužku? A velikost házení bude také závisklá na stykovém úhlu, tím mýslím že ložisko s 15° bude ovlivněno více ložisko se 40°?
jj vím o tom, ale nekaž mě radost, jednu MHP mám už zazálohovanou na paletěSancho Panza píše: ↑29. 5. 2021, 8:56 Crisscross u Tripeta je celkem fantastická věc, ale (jako vše) má své "ale" - což ti okamžitě bude jasné, jakmile to uvidíš.
Řekl bych, žes to pochopil špatně.