Vymyslel jsem si tuning levného čínského svařovacího invertoru, přidávám nějaké pokročilejší funkce pro TIG. Jedna z nich je tzv. down slope či vyplnění kráteru, po vypnutí vypínače na hořáku dojde za časovou konstantu k plynulému poklesu proudu na nastavenou hodnotu a vypnutí zdroje. Jde mi o to finální vypnutí, vypínat se bude cca 24V/10-40A. Nechci to dělat formou stykače přímo na výstupu, bo by musel být dimenzovaný na nominální proud (až 160A), což by byla kráva drahá s diskutabilní životností a spolehlivostí, zdá se mi elegantnější udělat přerušení někde ve zdroji nějakou normálnější součástkou (relé, stykač aj.) Bohužel už mě nenapadá co bych tím mohl pokazit a tak píšu o radu. Schéma svářečky bohužel nemám, je to plný most s čtveřicí IGBT a čtveřicí diod (nebo dvoudiod)na výstupu. Na desce je zdroj pro napájení řízení ( ten vypnout nechci). přemýšlel jsem nad vypínáním primáru výstupního trafa, ale bude tam hodně voltů a vysoká frekvence ( víc problémů ?) . Jak o tom nic moc nevím tak mě asi nenapadají problémy které bych měl řešit, budu rád za každou radu