Sady elitů Ali:

Odpovědět
elbarto

30. 10. 2024, 1:16

Máte vyzkoušeného dodavatele nebo značku pls ? Spínané zdroje umírají stále rychleji a dávat objednávky na 5ks do TME atd je zničující. Ano máte pravdu kvalita kondíků Ali nebude žádná hitparáda, ale ve stejné kvalitě jsou osazene obyčejné zdroje z prvovýroby.
Občas čtu je lidi dostali nejčasteěji drivery nebo IGBT tranzistory. prostě jen plast obal, který nemá vnitřek. Nikdo uplně nechápe smysl podobných fake. U elitů jsem podobné kousky zatím nikdě něčetl, přesto ESR není žádná hitparáda. Rád bych vyzkoušel. Primární jsou levné mrtvé zdroje atypických napětí, kam je škoda objednávat Japan elity, ale současně bych rád opravoval.

Obrázek
Habešan
Kontaktovat uživatele:

30. 10. 2024, 3:00

Farnell
Jedině japonce.

Když jich koupíš 960 kusů, tak se v tom to poštovné rozpustí.
Dawe

30. 10. 2024, 3:19

Elyty a vykonove polovodice na Aliku nebrat.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
gaminn

30. 10. 2024, 5:20

Kupoval jsem třeba IGBT moduly na AliExpressu a bylo to docela složité. Většina prodejců ani neví, co prodává, případně je zcela normální jev, že od jedné součástky prodávají několik jakostí od šmejdu po součástku s odpovídajícími parametry.

Od min. poloviny prodejců jsem dostal nevyhovující kusy, zcela zjevně třeba přeznačené méně výkonné alternativy. Jeden prodejce dokonce napoprvé dodal kvalitní kusy, u druhé objednávky jsem dostal naprosto nevyhovující kusy. Pak byli prodejci, se kterými se dalo domluvit - po naznačení, že v případě, kdy dojde nevyhovující pajc, zahájím reklamaci, rázem prodejce nabídnul o něco dražší kus, u kterého sliboval dobré parametry. No a pár prodejců bylo v pohodě už od začátku, prostě došel kus s vyhovujícími parametry. A to třeba i za stejnou cenu, jako ty ošizené.

Je potřeba mít dost trpělivosti s reklamacemi. Natáčel jsem třeba videa, kde jsem součástky proměřoval, vytvářel jsem v excelu grafy s naměřenými charakteristikami apod. Reklamaci mi AliExpress vždy uznal.

Nicméně u elytů, u kterých taky bude kvalita všelijaká, pochybuji, že se někomu tyhle lapálie vyplatí absolvovat. Elyty jsem v minulosti často nakupoval na lcsc.com - mají v nabídce spousty snad relativně kvalitních čínských dodavatelů za výborné ceny, ale nevím, jestli se objednávka v současnosti vyplatí kvůli vysokému poštovnému. Asi bych si prostě nasyslil nejpoužívanější hodnoty od ověřených distributorů.
atlan

31. 10. 2024, 5:17

Pokiaľ tie komdiky chces pouzit doma, budis. Ked sa to pokazi tak hold odstavis a opravis. Obavam sa ze v firme taka odstavka bude stat viac ako kondik od renomovaneho vyrobcu s pozlatenimi vyvodmi.

Pokial viem kondik vzdy bude lacnejsi ako zariadenienktore sa pokazi. Nic ti nebrani si z TME objednat vyskladat sadu kondikov. (i ked zrovna TME, rob ako uznas za vhodne. Obavam sa v sak ze vytypovanie kondikov zaberie hodne casu, niekde stacia aj panasonic.)
t256

31. 10. 2024, 6:05

TME je podobna loterie jako aliexpres. To uz jsem radeji koupil polymerove na lcsc za ty jejich ceny na zkousku a zatim se drzi. Pokud chces mit jistotu, tak jedine mouser, farnell a spol. Spocitej si kolik te stoji prace s opravou a jaky je cenovy rozdil elytu od polskeho smelinare a seriozniho dodavatele, vysledek bude jednoznacny.
elbarto

31. 10. 2024, 8:14

Habešan píše: 30. 10. 2024, 3:00 Farnell
Jedině japonce.
Když jich koupíš 960 kusů, tak se v tom to poštovné rozpustí.
..máš pls odkaz , kde koupím celou sadu ? Dík.
lubbez

31. 10. 2024, 8:24

Pokud se stavíš, mám tu pár hodnot opravdu kvalitních kondíků. Primárně do PC zdrojů.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2024, 2:07

elbarto píše: 31. 10. 2024, 8:14..máš pls odkaz , kde koupím celou sadu ? Dík.
Ano, také Farnell má kategorii "sady kondenzátorů":
cz.farnell.com/w/c/pasivni-komponenty/kondenzatory/soupravy-sady-kondenzatoru/
Bohužel:
1) Nejde je snadno a rychle roztřídit na elektrolytické a ostatní.
2) Nejsou to ty nejlepší značky. S přimhouřenejma očima bych ještě uznal Vishay.

Případně bych ti mohl dát odkazy na vyhledávání kondenzátorů, které se chystám dokoupit. Ale také netvoří ucelenou řadu.
Pro snížení počtu různých hodnot lze nakoupit jen elyty v mocninách 10, případně ještě 33uF.
A pro kapacity 1uF a nižší doporučuji svitek.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“