Zdravím,
mám přístup k frézce Warco WM-14 :
Na převodovce je inspekční okénko se symbolem maznice:
Nikde v manuálu ani na internetu jsem nenašel, co bych v tom okénku měl nebo neměl vidět, a jak případně zasáhnout.
Nemáte k tomu někdo nějaké vysvětlení?
Mám dojem, že převodovka dělá větší hluk než dřív, zkusil jsem frézku odkrytovat, ale dostat se k převodovce by vyžadovalo
důkladnější rozborku než na jakou si troufám.
Mazání převodovky frézky
Na tom okýnku je naházená vazelína, a nikde kolem není napouštěcí a vypustný šroub, takže na olej to nepojede. Spíš bych to viděl že vydloubneš to okýnko který vypadá, že je tam nastrčený v gumovým těsnění, a skrz tu díru uvidíš kola a ty naomítáš vazelinou, a oni ji pak zase nahážou na to okýnko, až je dáš zpátky a roztočíš to 
Ale jen tipuju co vidím na fotce. Doma to nemám.
Ale jen tipuju co vidím na fotce. Doma to nemám.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,KSUH250..
Mám o chlup větší a v červené barvě, tedy Holzmann. Ale jinak je to pořád dokola to samé. Okénko se dá z díry vytáhnout, u mě to jde trochu ztuha a patlá se tam vazelína na ozubená kola. Pokud by to mělo dvě protilehlé plošky po obvodu, tak to bude nějaký upgrade a bude to šroubovací. Pokud máš kovová kola která jsou hlučnější, tak tomu na chvíli trochu pomůže hustší plastické mazivo "soplovité" konzistence. Když už tu krytku sundáš, tak zkontroluj jestli v obou rychlostech zabírají kola na plnou šířku. Viděl jsem kus kde to zabíralo jen na půl zubu. Jinak zde platí hláška z filmu Jáchyme hoď ho do stroje "nemažete, klepeto".
No tak nakonec to černý je opravdu gumové těsnění (kroužek který se deformoval a rozřezal o hranu díry), a okýnko se podařilo vydloubat podle hesla "Když to nejde silou, tak to jde ještě větší silou". Část vazelíny jsem vrátil na třecí plochy a asi je to O.K.
Nejhorší je samota, když tě soustruh namotá.
Je úsměvný, jak výrobce frkne na místo, který se maže vazelínou, olejoznak. Sice to nedává žádnej smysl, ale vypadá to cool a jako dospělá mašina. U strojů určených i na práci a ne jen na prodej, by se tohle nestalo.
https://photos.app.goo.gl/j6vxUMQS661f5bVb8