Ložiska z číny zkušenosti

Stroje zahranicni produkce, napr. z ciny a podobne, pouze podlozene informace o kvalite a potrebnych upravach takoveho stroje aby byl pouzitelny
PRUDIČ

9. 5. 2025, 6:03

Chci se podělit o zkušenosti s ložisky z číny.
Dnes mi došla další várka ložisek pro vřeteno soustruhu a pro kámoše do vřetena routru.
Přikládám foto.
Ceny - 1xvelké ocelové kul. 33 USD, 1xmalé 25 USD keramické kul. , doprava 50USD, + DPH a malé clo cca 500,-. Vše univ. párovatelné, P4
Takže si můžete dopočítat kolik celkem za vše. Párkrát jsem se pokoušel podobná ložiska kopit v tuzemsku ale cena kolem 3-5 tis za kus apd. mě vždy spolehlivě odradila a to jsou ty levnější varianty.
Když jsem se pídil proč je to tak drahé tak proto že to firmy berou přes evropské dodavatele., řekl bych ze setrvačnosti. Trochu škoda že se nenaučí to brát napřímo. Potom se z 30USD cena dostane na 200usd. Rozumím všemu, zárukám apd. ale pokud na toto vše potřebujeme razítko někde z evropy pak je to tu prostě zbytečně drahé.
Dodavatel z číny se dušuje že je to originál.
Jedna sada podobných lož. mi jede v miyanu MTV310 třetím rokem a točíme to do 24 tis. a normálně se s tím i hrubuje apd. , jsou tam ocelové kuličky. Druhé jsem letos dával do vřetena Jager či jak se to píše a točí 60tis. ot. trvale . Ta sada stála 60USD vč. DPH a pošty a už to najelo relativně dosti. Dá se koupit i za 30USD ale to jsem nechtěl pokoušet poněvač je s tím dosti práce. Stejně si myslím že všechny ty vřetena co v routrech máte mají lož. za pár USD...
Myslel jsem původně že to budu měnit každý rok. Pořád by se mi to vyplatilo. Tedy pokud si to umím vyměnit.... při ceně generálky vřetene 100 a více tis to už možná ztrácí smysl řešit.

To jen taková úvaha.....
IMG_20250509_174157462.jpg
IMG_20250509_174203313_HDR.jpg
IMG_20250509_174200143_HDR.jpg
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 5. 2025, 6:55

Dík za informaci. Vřetena si sám neservisuju, ale dobré vědět.
Aleš Procháska
martasg1
Sponzor fora

10. 5. 2025, 12:00

Ahoj, moc děkuji za sdělení zkušeností a abychom měli představu o cenách. Bylo by možné uvést ještě příklad kde jsi konkrétně třeba nakoupil tato P4 keramická ložiska? Ložiska co potřebuji do vřetena stojí tady FAG 15k za kus, což jsem totálně vzdal v počtu 6ks. Zkusil bych teda poptávku tam. Pokud bys sdělil i odkaz na dodavatele.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
DwPetr

10. 5. 2025, 4:08

Stačí vyhledávání na ebay, najdeš je tam. Kontinentální šmelináři ti neprodají nic jinýho.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Dawe

10. 5. 2025, 4:36

PRUDIČ píše: 9. 5. 2025, 6:03 ...Dodavatel z číny se dušuje že je to originál. ..
Original to na prvni pohled neni. Oba typy maji stejny QR code coz spravne nemohou mit.
Muzes si stahnout apku WBA check, kde si to muzes sam overit. Bude to bud neznamy a nebo mnohokrat overovany kod, oboji znamena padelek. Ta apka umi radu vyrobcu.

Coz neznamena, ze ti nejak nemohou poslouzit. Nicmene to je pak lepsi koupit rovnou priznana cinska loziska od znameno vyrobce a overeneho dodavatele (MOCHU, XQA, L&Y,...) . Vyjde to levneji a je to jistejsi.
Naposledy upravil(a) Dawe dne 10. 5. 2025, 4:50, celkem upraveno 1 x.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Dawe

10. 5. 2025, 4:39

Appka zde:
https://www.nsk.com/tools-resources/nsk-app/
https://www.stopfakebearings.com/

Puvod tech tvych lozisek :D
Expedice NSK :)
Expedice NSK :)
Mi88ko

10. 5. 2025, 5:17

Trochu se zapojim do vlakna.

Obcas se ve sberaku objevi loziska od jedne zname a velke firmy.
Tyhle loziska jsou vyrabeny i do vesmiru, takze kazda nepatrna odchylka muze casem zpusobit rozbiti.
Vsechny tyhle loziska jakmile maji vuli (nekdy jsou to tisiciny) tak je snazsi je vyhodit nez vybrusovat.
Takze spoustu lozistek ma za sebou XY testu, ykde Ti prodaji to best, kde garantujou to co maji psane.

Za me, spoustu lozistek pro domaci pouziti nebo do rozbrusky to uplne bohate staci.

Takze chapu, ze cena je pro nekoho prvni, ale zrovna do stroju na kterych jsem stravil cas a prirostli mi k srdci, tak tem se budu snazit dat to nejlepsi co je.
SV18RA, Stankoimport2H135, FU2a, F1S, WMW, N1, ArnoPlauert atd....
elbarto

10. 5. 2025, 7:01

Bral jsem naprosto obyčejné radiálněaxiální na 3Dčko z INDUSTRIAL CZ a naprostá katastrofa. Obdivuji odvahu prodejce tohle nabízet za cca deseti násobek Ali ceny.
jean

10. 5. 2025, 7:13

Ja mam s cinskymi loziskami skusenost, ze rozmerovo nebol problem, ale pevnost je vyrazne mensia ako pri nepajcovanej znacke. Tot otazka, ci to vo vretene vadi? Ja by som do produkcnej masiny asi nemal odvahu dat pajce. Na doma zas urcite ano :D
PRUDIČ

10. 5. 2025, 7:46

Tady to nakupuji.
https://huitongbearing.en.alibaba.com/? ... st_company
Mohu potvdit že Mochu jsem už použil taky ale v kul. šroubu, vypadají dobře a cena je taký dobrá.
Dávejte pozor při komunikaci co chcete a potom si nechte poslat fotku před odesláním.
Je to jeden z těch lepších prodejců co se týče komunikace ale i tak může dojít ke zmatkům. To číslování je dlouhé a je třeba ohlídat konfiguraci, správný úhel, přesnost a jaké kuličky tam budou.
Já proto vždy nejraději beru uniiverzální.
Co se týče zda je to origoš nemohu potvrdit ale již více číňanú mi tvrdilo že to prostě dělají pro toho a onoho výrobce. To je to samé s pohony třeba od delty. Prostě ta fabrika je jen v číně a mají to za jiné výrobní náklady. Mrkněte nabízí i jiné známé značky.
Jinak jsem to poptal i u jiných i není problém tam koupit ložisko které prý je z Německa apd. za těch 200 USD. Já si ale myslím že to jenom zkouší.
Co se týče přesnosti tak na to Miyanu jsem po generálce nenaměřil v tisícině nic a to říkám že prostě se to nehnulo. Na tom jagru taky žádná odchylka. Jsem na to docela citlivý a kdyby tam něco bylo budu to řešit......
Koupil jsem si i vibrometr a pohrál si i s vyvažováním (u miyana) a vůbec nic tam nebylo třeba ubrat ani přidat. Jako že jsme z toho byl poprvé trochu nervozní tak mohu říci že to šlo až moc dobře. Vše lehce stahovákem nebo mírným poklepem paličkou. Jistou základní výbavu to ale chce. Mám v šuplíku další sadu a kdyby to zlobilo za dopoledne to vyměním za 4tis. (cena těch 4ks). Nejnižšší nabídku na generálku jsem měl tehdy za 100 tis a to je prý super. Potom se dozvím že záruka půl roku a za 2 roky klidně znova. Nejsem si jistý že se to vyplatí. Pokud je to stroj za 5 mega tak rozumím že se v tom hrabat asi nikdo moc nechce ale jinak bych se toho nebál pokud máte šikovné ruce a trpělivost.... :D
PRUDIČ

10. 5. 2025, 8:07

Abych to doplnil tak tady vše dokonale popsané:
https://www.vkloziska.cz/files/editor_s ... stroju.pdf

Kapitola sama o sobě je ale záběh těch vřeten. Tam je potřeba být trpělivý a hezky pomalu, vždy tam mám čidlo s měřením teploty na obou stranách a někdy to zabíhám desítky hodin. Ze začátku to dělá docela děsivé zvuky něž si sedne vazelína, potom se to bude dlouho hřát a když budete hlídat teplotu a pomalu zvyšovat otáčky třeba několik dní většinou si to sedne dobře.
Dawe

10. 5. 2025, 8:39

PRUDIČ píše: 10. 5. 2025, 7:46 ...Co se týče zda je to origoš nemohu potvrdit ale již více číňanú mi tvrdilo že to prostě dělají pro toho a onoho výrobce. To je to samé s pohony třeba od delty. Prostě ta fabrika je jen v číně a mají to za jiné výrobní náklady. Mrkněte nabízí i jiné známé značky. ..
Co se tyce toho, zda je to origos muzes vyvratit. Origo to proste neni.
Kdyz ti takovy podvodnik, ktery ti prodal padelek, pak rika, ze "delaji pro toho a toho vyrobce", tak to je pro tebe verohodne? Krom toho, je to v pripade NSK nerealna kravina. Ti maji na loziska v Cine svuj velky a dlouholety joint venture v Kunshan City u Shanghaie a vyrabi si je tam sami. S japonskym managementem i kvalitaky.
Navic tyto "N" loziska jsou made in Japan vzdycky, ty se v Cine nedelaji.

Rozhodne to neni tak, ze nejakej cinan s nizkymi vyrobnimi naklady vyrabi v pondeli pro NSK a v utery pro toho podvodnika. To by sis lhal do kapsy. Kupujes absolutniho zajice v pytli, nevis od koho, klidne to muze byt vyroba i Pakistan, Indie, Malaysie. A priste zas od nekoho jineho. Jen falesne krabicky z mekkeho papiru s okopirovanym QR kodem zustavaji stejne.
martasg1
Sponzor fora

10. 5. 2025, 9:01

Se musím zase smát, koupil jsem si stroj, kterej stál kdysi 10mega a teď do něj musim dát čínský ložiska :lol: no co se dá dělat :D snad mi to Schaublin promine :wink: (bohužel jiný levný stroje v té době nebyly dostupný).
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
PRUDIČ

10. 5. 2025, 9:08

Napíši zde až ty ložiska kleknou. Doufám že se toho dožiji a ještě jednou to budu moci vyměnit. Baví mne to :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2025, 5:51

Tyhle fake nsk jsem zazil. Nejak jim nevysli tolerance a nesedeli na sobe v sestave. 🙄 Spatne udelana vnitrni kuzelova plocha u jednoho valeckovyho.
Vreteno neslo sestavit.
Uz proste nakupuju loziska sam tam kde vim ze neprodavaj fake.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „zahranicni produkce“