WiFi nefunguje

Odpovědět
Aris

28. 6. 2025, 8:32

Ahoj všichni
Poradí mi prosím někdo s následujícím problémem?
Nefunguje mi doma Wifi. Následující situace :arrow:

Bytovka - přívod DSL do technické místnosti - modem od T mobile
Z modemu rozvod kabelem do jednotlivých bytů.
Internet po kabelu funguje nájemníkům i mě.
Nájemníkům fungují jejich domácí wifi routery.
Můj domácí router nefunguje.

Vyzkoušel jsem odlišné 3 domácí routery a situace je stále stejná. WiFi funguje po zapnutí asi hodinu, potom začne být síť nestabilní a nakonec hlásí “Bez přístupu k internetu”.
Net po kabelu stále jede. Dochází mi nápady co s tím dělat.
Net po kabelu je mi k ničemu, protože do něj nemám co zapojit. Na zkoušku jestli to jede používám prehistorický NTB, jinak zbytek věcí doma jede na WiFi a už dva měsíce mi jejich provoz zajišťuje hotspot na telefonu.

Setkal se s tím už někdo? Co s tím mám dělat? Nějaké robustní řešení pro více hráčů? T mobile tohle prostě neumí, dělají jen domácnosti.
Díky za nápady
IMG_1089.jpeg
IMG_1091.png
Charon
Sponzor fora

28. 6. 2025, 9:59

Moc wifi v baraku, ono kanalů je omezeně a rusi se. Jedine vsechny wifi vyhazet a dat mesh sit jestli od microtiku, ubiqity nebo jineho jedno...
Ja preferuju ubinu
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
pafik

28. 6. 2025, 10:22

Může to být, jak píše Charon. Moc wifi, a všechny navíc na spodních kanálech.
Stáhni si do mobilu z google play nebo z appstoru wifi analyzer (netuším, co máš za mobil), když to spustíš, tak uvidíš hafo accesspointů, sílu signálů a kde běžej. Většinou defaultně na spodních kanálech, protože to každej pustí, tak jak to vyndal z krabičky. Tak si nastav něco vyššího a budeš mít pravděpodobně pokoj.
Aris

28. 6. 2025, 10:37

Tím to nebude.
Na zkoušku jsem vypnul sítě v ostatních bytech a nechal jen svůj. Viz. první screen. Ta druhá síť co tam je vidět je 5ghz stejného modemu. Zkouším je občas prohazovat ale nemá to vliv.
Zdenek Valter

28. 6. 2025, 12:07

No jestli Ti ten router chvilku funguje tak je to divné.
Může Ti Tčko vyjet statistiku na modemu?
Třeba rozsah přidělovaných adres.
Podle mne to může vypadat na vyčerpaný rozsah DHCP ....
Má ten router adresu v tom podezřelém stavu?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
jenicek

28. 6. 2025, 4:31

Možná naprostá blbost, píšeš žes zkoušel 3 různý routery, ale měls pokaždý i jinej adaptér do zásuvky nebo furt ten samej? Mě tohle jednou dělal napaječ s vyschlejma elytama, kterej chvíli jel a občas vypadávala wifina s tím, že po kabelu to jelo normálně.
pafik

29. 6. 2025, 7:58

Zdenek Valter píše: 28. 6. 2025, 12:07 No jestli Ti ten router chvilku funguje tak je to divné.
Jak jednou adresu dostane, tak si jí drží, dokud se neodpojí a následně nevyexpiruje.
Tři routery a k nim jeden napaječ, to vypadá zajímavě.
elbarto

29. 6. 2025, 10:11

Vzal bych to opačně, je zázrak, že to občas funguje. DSL je technický nesmysl sám o sobě, modely jsou brandované nejlacinější šmejdy, které to finálně pošlou do hobby WiFin, modelů čím víc antén tím více abidas. Když už DSl, případně VDSL tak jen zpracovat conectivutu a poslat do profi zařízení, ne hraček. To znamená, DSL, alespon průměrný Switch nebo Router, pokud jim to nějak porcuješ a hlavně profi Wifiny. Ostatně lepší zařízení už mezi sebou komunikují a o kanály se podělí. Divně se to chová, protože se to celé nejspíš smaží.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2025, 10:20

Tmobile dodava az takove sr....cky ze na solidni net to musis prepnout do rezimu forwardingu a poslat si to prez pppoe do normalniho routeru. Pred lety jsem to resil. Proste to neuroutuje vic jak 2 pc. Atd... nycerpa to nejaky zdroje a kousne se to. Asi to zapomina uvolnovat nejaky expirovany konekce. To moje reseni funguje bez restartu v kuse i rok.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Zdenek Valter

29. 6. 2025, 10:32

pafik píše: 29. 6. 2025, 7:58
Zdenek Valter píše: 28. 6. 2025, 12:07 No jestli Ti ten router chvilku funguje tak je to divné.
Jak jednou adresu dostane, tak si jí drží, dokud se neodpojí a následně nevyexpiruje.
No a o tom to je - router se odpojí jeho adresa vyexpiruje a novou asi nedostane.
pafik

29. 6. 2025, 2:06

Zdenek Valter píše: 29. 6. 2025, 10:32
No a o tom to je - router se odpojí jeho adresa vyexpiruje a novou asi nedostane.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak router je připojený kabelem. Proč by se odpojoval?
Chtělo by to namalovat mapu sítě. Bůhví, komu který router poskytuje DHCP. Třeba poskytuje IP adresy sousedům přes zeď. Podíval bych se do něj, kolik na něm visí klientů.
Plus to otestování jiného napájecího zdroje, to je skoro bez práce.
Zdenek Valter

29. 6. 2025, 2:37

pafik píše: 29. 6. 2025, 2:06
Zdenek Valter píše: 29. 6. 2025, 10:32
Jestli jsem to dobře pochopil, tak router je připojený kabelem. Proč by se odpojoval?
Chtělo by to namalovat mapu sítě. Bůhví, komu který router poskytuje DHCP. Třeba poskytuje IP adresy sousedům přes zeď. Podíval bych se do něj, kolik na něm visí klientů.
Plus to otestování jiného napájecího zdroje, to je skoro bez práce.
No myslím si, že kdybys to četl pozorně, tak bys došel k podobnému názoru jako já zdrojem pro signál je modem Tčka.
Wifi routery užíků se připojují na něj svým WAN rozhraním.
Jinak souhlasím s Tebou, že pokud by to bylo namalované tak bychom se tu nemuseli dohadovat.
pafik

29. 6. 2025, 2:53

Jak wan rozhraním? Wan je typu DSL, to zařízení T-mobile je jedním DSL připojený do internetu a pak má jedno wifi a pár LAN. Obvykle. Nebo je to něco speciálního?
Bral jsem to tak, že lokální wifiny/routery uživatelů jsou připojený do uzlu T-mobile přes LAN.
No prostě to schéma sítě tu chybí.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní (pc)“