kdo ma renishaw?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nema nekdo z prahy nebo okoli na masine sondu nenishaw s infracervenym prenosem?
potreboval bych se zastavit a omerit si infraprimacem co si to mezi sebou posila (hlavne signal pro zapnuti sondy) zbytek asi vydedukuju
potreboval bych se zastavit a omerit si infraprimacem co si to mezi sebou posila (hlavne signal pro zapnuti sondy) zbytek asi vydedukuju
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
odpovim si sam
tak jsem se docetl na strankach renishaw ze stary signal byl nemodulovany a nove sondy uz maji modulaci
tedy me napadlo ze i ta komunikace bude nejak extremne jednoducha tedy jsem vzal dalkovy ovladac od repraku a ejhle sondu jsem s nim hrave probudil
koukam na to pres kameru v mobilu abych videl infra a sviti to porad bez ohledu na to jestli je vychylena nebo ne jen to indikuje cervenozelenou ledkou
tak jsem se pustil do prohrabavani moji elektrobizuterie
infra prijimaci ledku jsem asi po hodine vyhrabal a jal se osciloskopovat co ze to vlastne vysila
opakuje to par bitu s tim ze se v jedom miste meni 1/0 dle stavu sondy
az udelam nejakej korektni prijimac infra tak sem dam presnou specifikaci jak to komunikuje, nekomu by to mohlo usetrit par desitek tisic
to same se pokusim nasledne pro sondu marpos
tak jsem se docetl na strankach renishaw ze stary signal byl nemodulovany a nove sondy uz maji modulaci
tedy me napadlo ze i ta komunikace bude nejak extremne jednoducha tedy jsem vzal dalkovy ovladac od repraku a ejhle sondu jsem s nim hrave probudil
koukam na to pres kameru v mobilu abych videl infra a sviti to porad bez ohledu na to jestli je vychylena nebo ne jen to indikuje cervenozelenou ledkou
tak jsem se pustil do prohrabavani moji elektrobizuterie
infra prijimaci ledku jsem asi po hodine vyhrabal a jal se osciloskopovat co ze to vlastne vysila
opakuje to par bitu s tim ze se v jedom miste meni 1/0 dle stavu sondy
az udelam nejakej korektni prijimac infra tak sem dam presnou specifikaci jak to komunikuje, nekomu by to mohlo usetrit par desitek tisic
to same se pokusim nasledne pro sondu marpos
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
slibene prubehy
signaly se periodicky opakuji s vyjimkou zmeny stavu sondy kdy je zmena vysilana ihned a ne az pri dalsi periode prubeh dat pri klidovem stavu prubeh stavu pri aktivaci doteku omlouvam se za nekvalitu prubehu je to zpusobeno mym ubastlenym prijimacem
signaly se periodicky opakuji s vyjimkou zmeny stavu sondy kdy je zmena vysilana ihned a ne az pri dalsi periode prubeh dat pri klidovem stavu prubeh stavu pri aktivaci doteku omlouvam se za nekvalitu prubehu je to zpusobeno mym ubastlenym prijimacem
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
40-tka se tusim umi uspat a bezi pouze prijem. Po prijeti signalu od systemu pro probuzeni (kdy jej chce pouzit) sonda vysila periodicky signal o tom ze je "ziva" . Sonda pri tomto take umi vyslat signal jak pri doteku , tak pri opusteni merene plochy.
Ten provoz teda urcite neni jednosmerny.
RADEK
Ten provoz teda urcite neni jednosmerny.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
vsak jsem to psal vyse ze ji probudim infra signalem a pak jen posloucham co se deje
sonda se uspi sama po nejake dobe necinnosti doteku
tedy veskera potrebna komunikace obslouzena jen jsem zatim nemeril co to posila kdyz je vybita baterie
ty prubehy jsou zkreslene protoze jsem pouzil fototranzistor kterej je obecne dost pomalej
sonda se uspi sama po nejake dobe necinnosti doteku
tedy veskera potrebna komunikace obslouzena jen jsem zatim nemeril co to posila kdyz je vybita baterie
ty prubehy jsou zkreslene protoze jsem pouzil fototranzistor kterej je obecne dost pomalej
To Robokop:
Pokud je to ještě aktuální, tak nějakýho infra Renishaw mají v 3D techu v Běchovicích. Mají ho na sahosce a jsou celkem vstřícní. Zkus se poptat.
http://www.3dtech.cz/default.asp?language=cs§ion=5
Pokud je to ještě aktuální, tak nějakýho infra Renishaw mají v 3D techu v Běchovicích. Mají ho na sahosce a jsou celkem vstřícní. Zkus se poptat.
http://www.3dtech.cz/default.asp?language=cs§ion=5
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
podarilo se mi s fotodiodou v pasivnim rezimu dosahnout lepsich vysledku
- Přílohy
-
- ADS00007.JPG (18.94 KiB) Zobrazeno 5084 x
-
- ADS00008.JPG (18.82 KiB) Zobrazeno 5084 x