Malé hotové CNC na uhlíky

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Juro

21. 2. 2011, 1:18

Švagor má predajnu uhlikov v Topolcanoch. Niekedy ludia prídu z atypickymi požiadavkami na uhliky a je núteny uhlíky upravovať. Požiadal ma aby som sa popýtal na nejaké malé hotové CNC na uhlíky.
Min. prac. rozmer, rýchlosti, a sila. Bez PC. Po prípade nejaké nedokončené, alebo nejaká konštrukcia. Celá komunikácia bude prebiehať cez mňa až k záverečnému dohodnutiu predaja.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
romi

21. 2. 2011, 5:15

Na to stačí obyčejná fréza proč CNC??
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2011, 7:22

Já toto dělal několikrát a vždycky pilníkem. Vždycky jsem byl moc líný na to, chystat frézu.
Ono co si budeme povídat, za dvakrát hrábnutí pilníkem a je 0,5mm pryč.
Nicméně pokud bych se tím živil, tak bych to 100% frézoval, ale na klasice. Viděl bych to na nějakou BF20 nebo podobnou stolní mašinku (bohatě by stačila i mnohem menší).
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
lubos
Sponzor fora

21. 2. 2011, 7:46

skoro bych doporučil něco od proxonu na uhlíky to bude dostatečné a nezabere to moc místa , i případná konverze na cnc není nic složitého. Kolikárát se da nejmenší frézka dá koupit za pěkné peníze.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Juro

21. 2. 2011, 10:19

O čo vlastne ide! Ide hlavne o drážku na uhlíku. Nejaky Ing. vymyslel drážku , ktorá má služiť na to, aby zabránila zodratiu uhlíka natolko, aby lanko nezačalo dreť o komutátor (to sú tie plošky po ktorych šucha uhlik) a nezničila ho. Výstupky na púzdre uhlíka by mali robiť doraz . Viď obr.

Teraz po novom sa takto robia uhliky a švagor čo budoval sklad niekolko rokov a stálo ho to statisíce , tak nechce to len tak, nie že zahodiť , ale chce ich upravovať aby nemusel zasa budovať niečo ďalšie.

Má aj servis PC a robi nejake alarmi , kamery , vifyny , podnikové siete a treba mu sem tam upraviť nejaky plast, drážku, otvor, vetranie a tak preto som mu navrhol CNC , čo by vlastne vedel využiť na rozne takéto disciplíny.
Přílohy
uhlik.jpg
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2011, 10:47

tim se ale cele zadani meni
z jednoho paru specialnich uhliku na miru zakaznikovi je seriove obrabeni stejnych uhliku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Juro

22. 2. 2011, 7:30

Nóóóó- či je to seriovka alebo ozaj jeden zákazník za týžden už presne neviem , ale takto mi to nejako vysvetlil. Ak bude CNC tak si može narobiť aj niečo do zásoby . A keď už bude nejaký ten rozmer upravovať a pred zákazníkom povie že za týmito dverami mám špec stroj na úpravu tak to zákazník bude čumet jak puk a bude mať celkom dobrý pocit.
sidonie

22. 2. 2011, 8:32

No nechci ti brát iluze, ale já být tím zákazníkem, tak v okamžiku co mi tohle řekneš, ten uhlík v rukách otočím minimálně desetkrát a i když na tom nebude záležet, tak budu chtít upravit hranky a podobné záležitosti. Takový dobrý pocit budu mít z toho, že za dveřmi máš speciální mašinku. :D
jova
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2011, 9:04

Osobně bych to viděl taky na jednoduchý jednoúčelový stroj – stroje.
Zmenšení na přesný rozměr by měla zvládnout mašinka tipu formátovací pila s přesně vedeným držákem a drážku jednoúčelová frézky s držákem a posuvem na doraz. Než naprogramuješ CNC a ten uhlík v něm několikrát upevníš tak, aby jsi se dostal na všechny strany tak na těch dvou udělátkách toho budeš mít hotovou hromadu.
Ale chápu že než to dělat jednoduše, tak je pro někoho lepší ukázat, že na to má patřičnou hight techniku.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2011, 9:09

budu mit stejny pocit jako kdyz jsem poptaval tenke medene trubicky od nejmenovane firmy a vnucovali mi tlakovou zkousku (pro 2mm trubicku!!!) a odmitli mi to bez ni prodat a reci o kvalite a technologiich bylo spousta ale tlakovka za 500,- Kc pro dva metry trubicky?

nakonec mi to tahal Zmek na bezmala stolete masine namiru a to i trubicky 2.73 na 3.62 v celkovem mnozstvi 3m (ano 3 metry za 27kc/metr) a na dve stovky to z vnejsku sedelo vzdy!!! a vzdy naprosta spokojenost a to i s terminem dodani
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Juro

22. 2. 2011, 10:27

Tak dobre výrok "dobrý pocit" beriem späť , ale čumet aj tak budú. Uhlíky kupuju väčšinou obyč ludia do tych podradných elektr. ručných náradi a je im jedno čo tam daju, hlavne nech to pasuje a nezaujíma ich ani zloženie uhlíka ani tvrdosť. Bol som svedkom ked prišli dvaja páni a chceli do nejakej linky uhlíky . boli to samozrejme atypy . Rozmer sa aj našiel ale bola treba aj nejaká uprava a nejaká špec . tvrdosť.
Dohodli sa tak že im to upravil ale povedal na rovinu že to vydrží max. mesiac . Dovtedy zoženie origoš. Chlapíci neskutočne štastni že im výroba bude pokračovať. Aj to je INÝ pohlad na vec. Samozrejme že človek trocha tech. nadaný si o tom myslí svoje ako napr. vy ale v konečnom dosledku poznáte psychologiu obyč. človeka. Ta uprava rozmerov je asi rýchlej šia ked sa to spraví nejak ručne , budiš, ale tie drážky....poprípade nejaky plast...
Mimochodom ja tie uhlíky nepredávam tak možno že sa aj niekde mýlim .

ja by som sa do toho pustil ale každý týžden čakám na telefonát kedy konečne po novom roku nastúpim do práce v rakusku.
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2011, 9:12

Je to už poriešené? Ako to dopadlo?
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Juro

17. 3. 2011, 9:18

Zatial nijak , nikto sa neozval tak sme sa rozhodli že za dva mesiace , začneme s výrobou sami.
pavel-gravos

18. 3. 2011, 7:53

Dobre skryjte elektroniku pred uhelnym prachem, zkraty. Pavel
Juro

19. 3. 2011, 7:26

pavel-gravos píše:Dobre skryjte elektroniku pred uhelnym prachem, zkraty. Pavel
To je fakt dobra rada! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nákup“