Vrtačkové sklíčidlo - trn
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tohle byvalo u truhlarskych stroju (dlabacka). Bude to metrika, zmer vnitrni prumer posuvkou, vem strojni tabulky a najdes.
Merka na zavitova stoupani to potvrdi (jestli mas). Bude to nejspis v jemnejsi rade.
Merka na zavitova stoupani to potvrdi (jestli mas). Bude to nejspis v jemnejsi rade.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Trefa
, jestli mas posuvku, zmer vnitrni prumer zavitu, ja ti to zkusim najit.
Zalezi, k cemu to chces naroubovat. Obavam se, ze trn pro strojni obrabeni (treba do frezky) bude problem.
Tam se resi JT, B...a pouze pro vrtani, vystruzovani, zavitovani atd.

Zalezi, k cemu to chces naroubovat. Obavam se, ze trn pro strojni obrabeni (treba do frezky) bude problem.
Tam se resi JT, B...a pouze pro vrtani, vystruzovani, zavitovani atd.
Díky, až dorazím z práce změřím to pořádně. Osvítila mě taková myšlenka, že bych to použil u soustruhu co léta dříme v dílně, buď s trnem MK3 nebo alespoň na upnutí do univerzály s nějakou válcovou stopkou na takovéto domácí dlabání - to už bude ale asi práce pro nějakého soustružníka
+ ještě sehnat kličku, ale ta snad půjde koupit, ikdyž podle stavu hlavičky ji moji předchůdci vůbec nepotřebovali 

být tebou tak se podívám co stojí taková hlavička nová s trnem.. pravděpodobně dojdeš k názoru, že nemá smysl platit někoho aby ti udělal trn když broušenej zušlechtěnej byť teda v čínské kvalitě stojí asi tolik za kolik koupíš materiál..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Po krátkém pobytu v louhu
vydala hlavička svoje tajemství, jde rozebrat na dvě části, uvnitř byl ukroucený zbytek B kuželu a na kraji vyfocený závit. Takže trn by měl stačit klasický, ten mám, dokonce už i kličku průměr 9 mm (i když předchozí majitel ji evidentně nepotřeboval a stačil mu hasák). Na takovéto domácí vrtání v soustruhu to bude stačit a nebude vadit, že není využit pojistný závit. Navíc "technický stav" hlavičky koresponduje se stavem soustruhu
(viz můj příspěvek na fóru "Stařešina")

nevím v jakém stadiu se sklíčidlem jste , jedná se o sklíčidlo k dlabačce na dřevo a nasazuje se přímo na hřídel dlabačky ( starší výroby ).Momentálně mi ho přinesli k repasi.Pokud jste nové sklíčidlo náhodou někde sehnal ke koupi , prosím o zaslání kontaktu ( zima.aris@seznam.cz )