Mach3 Macros

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
sysel
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2008, 8:58

Snažil jsem se upravit macro pro výměnu nástroje, tedy funkci M6. Když v adreáři macros\Mach3Mill nějaký soubor dejme tomu M999.m1s a do něho napíšu skript, tak po zadání M999 do příkazového řádku v Machu se vše provede a je to v pohodě, ale když začnu upravovat ten M6, ať už start, nebo end tak v Machovi se nic nezmění, pořád funguje to staré M6.... Jakoby to měl schované ještě někde... zkoušel to někdo? Díky za každou radu...
kamilpetrjansta
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2008, 9:44

Já jsem upravoval macro M6 u soustružení ve free verzi Mach3
a po uložení Mach používal vždy to nové macro. Mám však problém
s tím, že macro nejede tak jak má. Nevím jestli je špatně napsané
nebo je to tím, že nemám koupenou licenci pro Mach3. Snažím se u soustruhu udělat automatickou výměnu nástrojů u revolverové hlavy a macro mám stažené z fóra kde chlapík píše, že mu to jede, tak nevím.
Nemáš náhodou nějaký manuál k programování toho makra.
Na stránkách artsoftu toho moc není a když tak je to pro frézování.
Pozn.: Tímto i hledám někoho jestli už náhodou nemá vyřešenou automatickou výměnu nástrojů pro soustruh. Přikládám návrh mé revolverové hlavy jak ji chci udělat.
Přílohy
Revolver04.jpg
sysel
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2008, 10:29

Já jako nápovědu používám tenhle web, je tam toho celkem hafo, sice nevím, jestli pro soustružení, ale na frézování jsem našel vždy vše...
http://www.artsoftcontrols.com/MachCust ... =Main_Page
Taky jsem makro našel někde na netu a zkopíroval přesně podle návodu a negunguje :(
sysel
Kontaktovat uživatele:

20. 11. 2008, 3:00

Nakonec jsem na to přišel, v General Config Machu je volba Tool Change a já tam měl Ignore Tool Change.... Stejný problém si měl asi i ty, tak nevím jestli už si to vyřešil nebo ne, ale třeba se to bude někomu hodit. Musí se tam dát AutoTool Changer...
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“