Schema zdroje
Jenom upřesním:
1. ta 12V větev musí mít vlastní vinutí, při napájení z té 45V větve by ta 7812 nebyla příliš happy
2. při tomhle příkonu už by to chtělo řešit měkký náběh zdroje (minimálně termistorem na primáru)
3. pokud potřebuješ schema na takovéhle základní věci, tak si to radši nech od někoho udělat
1. ta 12V větev musí mít vlastní vinutí, při napájení z té 45V větve by ta 7812 nebyla příliš happy
2. při tomhle příkonu už by to chtělo řešit měkký náběh zdroje (minimálně termistorem na primáru)
3. pokud potřebuješ schema na takovéhle základní věci, tak si to radši nech od někoho udělat
SABLE-2015
Gnat, s prepáčením v bode 3 s tebou nesúhlasím, najviac radosti my urobí ak sa mi podarí vec o ktorej som nevedel ani že je možná, každý má svoje hranice a toto fórum tie moje úspešne rozširuje. Ak som tvoju radu pochopil zle tak prepáč za reakciu, s elektrikou samozrejme nie sú žarty.
To: uhy
to zapojení, kterí sem dal "packa" je běžné katalogové zapojení, které najdeš kdekoliv na Internetu...
( https://www.google.cz/search?q=7812+dat ... 80&bih=647" onclick="window.open(this.href);return false; )
to, co napsal "gnat" v bodu 3.) je naprostá pravda...
ale pokud jsem špatně pochopil tvoji odpověď, omlouvám se
to zapojení, kterí sem dal "packa" je běžné katalogové zapojení, které najdeš kdekoliv na Internetu...
( https://www.google.cz/search?q=7812+dat ... 80&bih=647" onclick="window.open(this.href);return false; )
to, co napsal "gnat" v bodu 3.) je naprostá pravda...
ale pokud jsem špatně pochopil tvoji odpověď, omlouvám se
Hades, samozrejme máš pravdu toto je uplne zakladne zapojenie ale ak má chut sa niečo naučiť hovorím do toho, možno sú oblasti v ktorých by ostatných schoval do vrecka,
Niekedy sa aj uplne jednoduche veci hladajú tažko pokial nepoznáš "správne zaklinadlo"
Niekedy sa aj uplne jednoduche veci hladajú tažko pokial nepoznáš "správne zaklinadlo"

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
mozna tim chteli jen rict ze to je tak zakladni a obecne ze jsi si to mohl na netu najit behem vterim misto hodin cekani zde na odpoved a stale nechapou proc jsi to tak neudelal
(ja taky ne)
(ja taky ne)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Super, 7812ctku snad zapojí každý....Opravdu mě dojímá, když tu člověk něco potřebuje a vždycky se najdou tací, kteří než se zamysleli nad tím, co člověk vlastně říkal, hned napíšou, jak je to základní apod....Mě se jedná o přesné zapojení toho zdroje...Ví snad někdo z vás, co tu poučují, jaká je tam filtrace? Jak primáru tak sekundáru? (pro rýpali pozn. ano, vypočítat se to dápacka píše:prostě trafo - usměrnovač - kondenzátor
u větve 12v navíc stabilizator vždyt to máš i v popisu u toho zdroje

...Mě se jedná o přesné zapojení toho zdroje...
Podľa teba si máme ten zdroj kúpiť a spraviť ti z neho schému alebo ti ho pekne navrhnúť s výpočtami, najlepšie aj s plošákom alebo o čo ti ide ?..... naozaj sú to základy pokiaľ ich neovládaš ani nie si ochotný si nájsť na webe alebo v knihách.... tak si ten zdroj kúp
Podľa teba si máme ten zdroj kúpiť a spraviť ti z neho schému alebo ti ho pekne navrhnúť s výpočtami, najlepšie aj s plošákom alebo o čo ti ide ?..... naozaj sú to základy pokiaľ ich neovládaš ani nie si ochotný si nájsť na webe alebo v knihách.... tak si ten zdroj kúp