Zastavení osy do +

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
packa

27. 9. 2013, 9:57

tak tohle jsem neskoušel , sice si programy občas tahám přez flašku ale vždy je kopčím na disk
RaS

27. 9. 2013, 10:11

tak to někdo zkuste, jestli je to normální programem, nebo jestli je to třeba linuxem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2013, 11:28

Já používám usb disk celkem často a nikdy mi EMC nespadlo, hodí to hlášku o chybě realtime, ale po vyjmutí USB to zase jede v pořádku.
RaS

27. 9. 2013, 1:57

ale to to vyndaváš kdy? během programu? schválně to zkus jak to popisuju.. nahraj program z flashky vyndej flashku a dej vynulovat Zko v nějaké poloze.. co to udělá..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2013, 2:15

chmm, me cnc prestane frezovat kdyz mu vypnu proud, kde to mam reklamovat? :lol: :lol:

ne vazne, to ze to nevuhodilo error a padlo je blbe to v kazdem pripade
ale je to dost pitoma situace ktera by se fakt nemela stat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

27. 9. 2013, 2:38

mě jenom zajímá jestli je to normální chyba programu tzn že se stane každému, který udělá stejný postup a nebo jestli je problém někde jinde třeba v linuxu..
oscar

27. 9. 2013, 2:55

vlozim flashku
z linuxcnc otevru soubor
dam pryc flashku
dam na Z touchoff
dole se objevi Unable to open /media/USB/soubor
dole se objevi cannot open /media/USB/soubor
osa je nastavena na 0
nic nepada

2.5.2
potraviny
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2013, 7:14

Takže zatím dělím osu A Machem a X točím kličkou. :(
Přílohy
Fotografie0412.jpg
karelsklo

27. 9. 2013, 8:03

To jste mi tedy nasadili pěkného brouka.Sotva jsme zprovoznili novou starou mašinu už to blbne-teda nemůžu hned obviňovat mach ale asi to bude tím.Když dojede prográmek tak mi někdy při návratu na nulu jedna z os ( zatím se to stalo u Y a Z ) strašlivě zavrže a nedojede kam má.Mechanikou to asi nebude,dělá to jen v tomhle případě,jinak to neztrácí krok a obrobek je jak má být.A jogstepem z toho odjedu úplně v pořádku ( i po tom zavrzání ).Všiml jsem si že když se toto stane,v okně G kodu je program zase na prvním řádku.Jestli se teda program nechytá takříkajíc za vlastní ocas.Klíďo bych koupil něco jiného ale já zatím neumím obsluhovat ani ten mach.Když bych bral gravos,zvládnu nějak jednoduše dělat geometrické tvary v 2,5 D ? a co to stojí ? Není někde nějaká demonstrace toho jak se s tím zachází ?
Max
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2013, 8:14

fupe píše:
Max píše:Zajímalo by mě jak vychází porovnání EMC vs Mach3 se smoothstepperem.
To by si ale porovnával neporovnatelné.
Když už chceš porovnat mach a linuxcnc tak buď bez přídavných karet, nebo s kartama na obou stranach.
Jestli generujes pulzy softwerově nebo na nejakym k tomu urcenym treba fpga poli je sakra rozdil. A to v řádech dvou nul i víc.
Já se taky řadím k sektě uctívající MESA karty, ale správné "náboženství" nikomu nic nenutí a respektuje ostatní názory, takže at si každej používá co chce, hlavně že je spokojenej. :)
A když není spokojenej, má možnost konvertovat.

M
Omlouvám se, měl jsme samozřejmě na mysli porovnání linux EMC + Mesa vs Mach 3 + SS.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2013, 8:27

karelsklo:

je to jednodussi nez mach
zavolej do gravosi asi to bude nejlepsi
oni ti to priblizej
jinak jsou nejake dokumenty na jejich webu a videa na youtube
ale z ovladani software toho moc neni
treba to po precteni techto radek gravosaci napravej
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)