PlugMa V2 95%
- JackAnthonyP
Po čase pozerám, si pokročil gratulujem. Ohladom podkladu, MDF 18 je dobrá voľba. Po čase zistíš, že ju treba občas vymneniť-kopec "ujetí", dier a tak... Prekližky je podla mna viac škoda. Ja bežne privrtám-uchytím materiál obrobku rovno do MDF materiálu. Nie všetko obojstranka chytí.
Samozrejme celý povrch dosky po namontovaní zrovnám frezou fi 25, tak do hlbky 0.5mm. Občas aj viac, ako sa im vo fabrike podarí...
V prípade že obrábam kov, napr. dural potrebujem chladiť liehovou hmlou. Osvedčil sa mi ešte na MDFpovrch kovový hrantík, pretože keď MDF navlhčíš tak nabobtná a musíš zase sfrézovať do roviny...a vždy sa stane sa že sem tam niečo ukvapne.
Vela zdaru
Samozrejme celý povrch dosky po namontovaní zrovnám frezou fi 25, tak do hlbky 0.5mm. Občas aj viac, ako sa im vo fabrike podarí...
V prípade že obrábam kov, napr. dural potrebujem chladiť liehovou hmlou. Osvedčil sa mi ešte na MDFpovrch kovový hrantík, pretože keď MDF navlhčíš tak nabobtná a musíš zase sfrézovať do roviny...a vždy sa stane sa že sem tam niečo ukvapne.
Vela zdaru
Aspire 9.5, Armote Gravos
Dik za info ,
Dneska som konečne uchytil stôl a ofrézoval ,frézoval som iba s 12mm nástrojom
Ale podarilo sa ,fotky snad stihnem nahrať ,možno aj video 
Dneska som konečne uchytil stôl a ofrézoval ,frézoval som iba s 12mm nástrojom

- JackAnthonyP
Ako tak pozerám, tak si zrovnával pracovnú plochu. Dôležitý /okrem iného/je posuv nástroja pri každej dráhe oproti predchádzajúcej. Bežne sa na drevo používa ofset pri jemných prácach do 10-15% priemeru nástroja
Tj. napríklad pre fí 22 posun každého prechodu vychádza 2,2mm. Možno sa mýlim, ale na foto sú viditeľné pomerne veľké pásy. Samozrejme, závisí na čo budeš frézu používať=kam sa chceš s rovinnosťou dosky dostať.
Tj. napríklad pre fí 22 posun každého prechodu vychádza 2,2mm. Možno sa mýlim, ale na foto sú viditeľné pomerne veľké pásy. Samozrejme, závisí na čo budeš frézu používať=kam sa chceš s rovinnosťou dosky dostať.
Aspire 9.5, Armote Gravos
A hele, Čau Čau vřeteno, tak pak můžeš popsat praktický zkušenosti zde: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=52&t=8524" onclick="window.open(this.href);return false;, marně jsem se tam po nich kdysi pídil, třeba to někomu helfne..Patres.I píše:

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Frézoval som s úberom 6mm=50% priemeru nástroja ,
Aktualne dokončujem kompletnú elektroinštaláciu ,par fotiek ,pribudlo spevnenia konštrukcie .
Na CNC hot cut som si vyrezal par napisov do dielne
Aktualne dokončujem kompletnú elektroinštaláciu ,par fotiek ,pribudlo spevnenia konštrukcie .
Na CNC hot cut som si vyrezal par napisov do dielne

Dnes som vyrobil vacuuove uchycovanie materialu (prevažne na depron )
Funguje to super !
Funguje to super !
Heh a udělal jsi někdy něco co by nefungovalo hned napoprvé super ???Patres.I píše:Dnes som vyrobil vacuuove uchycovanie materialu (prevažne na depron )
Funguje to super !
ted koukám že asi ne když jsi nadprůměrně inteligentní

a co konečně nějaké videa z obrábění a pořádný výrobek ??
- Pepa z depa
... musím tě opět pochválit, už aby mi to taky jezdilo 
mmj. na videa z obrábění se taky moc těším(-e) ... hoď něco prosím na youtub
Jen tak dál, ať se daří

mmj. na videa z obrábění se taky moc těším(-e) ... hoď něco prosím na youtub
Jen tak dál, ať se daří

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
packa píše:Heh a udělal jsi někdy něco co by nefungovalo hned napoprvé super ???Patres.I píše:Dnes som vyrobil vacuuove uchycovanie materialu (prevažne na depron )
Funguje to super !
ted koukám že asi ne když jsi nadprůměrně inteligentní![]()
a co konečně nějaké videa z obrábění a pořádný výrobek ??
Makám makám ,len neni čas fotiť ...
Dnes mi začalo blbnúť CauCau 850W vreteno ,mam pocit že odišlo spodné ložisko ,takže teraz bude čas nafotit čo sa vyrábalo

Dnes som vyfrézoval kamarátovi príruby na prevodovku pre 4os na CNC frézu ,materiál NONAME ,niaky mix lisované drevo alebo niečo podobné.Je to velmi tvrdé a perfektne sa to obrába 
Fréza 3 brit 5mm
F1000
Video sa už nahráva ,tak tu je pár fotiek

Fréza 3 brit 5mm
F1000
Video sa už nahráva ,tak tu je pár fotiek
Matroš je to strašné dobrý ,už som sa bol aj pýtať v drevárňach a pre nich neznáme?! Celkom dobre by sa z toho robili niake súčiastky na frézu 

Není to polywood?Patres.I píše:Matroš je to strašné dobrý ,už som sa bol aj pýtať v drevárňach a pre nich neznáme?! Celkom dobre by sa z toho robili niake súčiastky na frézu
Video je tu
https://www.youtube.com/watch?v=-SxOJuiXOdI