Snažil jsem se najít, jaký propojovací kabel si musím sehnat/udělat pro propojení oddělovací desky s počítačem.
Na straně PC je to jasné. Tam kabel musí mít kluka.
Jak je to ale na straně oddělovací desky?
Z důvodů rozměrů si ji chci pro současnou první verzi mého CNC vyrobit, ale chtěl bych se pro budoucnost držet nějakého standardu. Budou následovat další a tam bude zřejmě kupovaná ...
Myslím, že jsem prošel dost stránek. Došel jsem k závěru, že na oddělovací desce je holka, ale pak jsem našel toto http://cnc.inshop.cz/pro5driveru/lptodd ... ?ItemIdx=0 kde je na oddělovací desce kluk a zase nevím.
Konektor pro oddělovací desku
drž se tady toho : http://www.cncshop.cz/cnc-io-board-odde ... lelni-port" onclick="window.open(this.href);return false;
ten odkaz co jsi dal je čínská kvalita a ty se standartu moc nedrží
ten odkaz co jsi dal je čínská kvalita a ty se standartu moc nedrží
resili jsme to a muj nazor byl - kabel je 1:1, tzn prodluzovacka, tzn na jedne strane kluk, na druhe holka.
bez pouziti kabelu bys mohl pichnout oddelovaci desku primo do portu.
ale je to jenom nazor.....
packa: to je jeden z pripadu kdy je to naopak....

nojo vidíš to a já si neuvědomil že počítač má holku , mělo by to být jak píšeš , prostě prodlužka s možností píchnout to napřímo bez kabelu ,oscar píše:resili jsme to a muj nazor byl - kabel je 1:1, tzn prodluzovacka, tzn na jedne strane kluk, na druhe holka.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
To se na oddělovací desky fakt používá? Prošel jsem hodně obrázků a dokumentů a viděl jsem jen d sub. Bohužel, většinou jsou nafocený tak, že není poznat, jestli se jedná o holku či kluka.Thomeeque píše:Ještě by tam moh bejt Centronics 36pepik píše:Ještě, že tam může být jen kluk nebo holka.
jo ten centronic se tam používal protože měl každý doma kabel k tiskárně a tam tenhle bylpepik píše:To se na oddělovací desky fakt používá? Prošel jsem hodně obrázků a dokumentů a viděl jsem jen d sub. Bohužel, většinou jsou nafocený tak, že není poznat, jestli se jedná o holku či kluka.Thomeeque píše:Ještě by tam moh bejt Centronics 36pepik píše:Ještě, že tam může být jen kluk nebo holka.
Tam kde muze kabel volne viset ve vzduchu a muze pritom mit potencial ma spravne byt samice. (tzn na strane oddelovaci karty)
Je to kvuli tomu aby kdyz se neceho dotkne nedoslo tak snadno ke zkratu.
Je to kvuli tomu aby kdyz se neceho dotkne nedoslo tak snadno ke zkratu.