nas

Tomu nerozumím, ta zadní řemenice je přeci na kyvně, tam se přeci nic nedopíná natvrdo, dopínání děláš motorem, který je na páce a zatěžuje to kyvné rameno na kterém jsou řemenice.fidel47 píše:Pokud je řemen napnutý (přepnutý o 2 procenta)t, mám problém ho přehazovat po stupňovitých řemenicích
Velmi rád-zde je , jmenuje se PERSY III,šicí stroj cylindrový,vyroben československu,4.10.1947. Výhodou tohoto stroje je, že na něj jde nasadit kupříkladu bota kozačka a je možno šíti ve špičce boty-to díky tomu dlouhému a štíhlému spodku, droubnou nevýhodou,která z toho vyplývá je to, že stroj nemá spodní podavač a šitý materiál je posouván pouze vrchním podavačem. ten spodní podavač by celou konstrukci značně zvětšil, je tam místo sotva na spodní niť. V jednou svém řemeno-soustružnickém experimentu jsem šící stroj postavil k soustruhu, zvedl,podložil špalíky a šil řemen přímo na soustruhu-bez sundání řemene ze vřetena,pouze s rozebranou předlohouchemic píše:Mohl bys ukazat ten obuvnicky stroj jinak mas podle mne pravdu kuze je na techto strojich parada
Mohu prosím ctěného kolegu Pawelsona požádat o nějaké foto toho krytu co má kolem velké řemenice na klínový řemen? Já tam nic nemám, jen pár děr v držáku, a ten tvůj zadní kryt vypadá původně. Předem Děkuji! (fotka Tvé vrtačky Volman vk 32 by také potěšila
Není zač, ještě mám znánýho ševce co má pár starých strojů, dej sem foto toho svého a já to porovnám s jeho vybavením-třeba se k něčemu dostaneme. akorát se k němu dostanu až tak koncem měsíce.chemic píše:teda mas paradni vybaveni kdy zacnes sit boty ja mam stroj tak z tricatych let a chte bych ho nekdy uvist do provozu jsem jen zkousel nemas li taky takovi ale diky