motor do vody
- Kilovolt
- Sponzor fora
Hledej motor s krytím IP64 až 68 ideálně s dodatkovým písmenem M (znamená pohyb hřídele během zkoušky odolnosti).
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
- Kilovolt
- Sponzor fora
Teoreticky ano, ale většinou se u motoru s tímle krytím dostane voda do ložisek a pak..... Třeba i Siemensu se nechá objednat motor s krytím IP56 nebo IP65. Ale já bych to asi taky řešil normálním motorem s tím, že bych dodělal dodatečné krytí ložisek a možná i připojovací krabice- prostě aby na to šla voda co nejmíň
.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
Díky za tipy.Motor z čerpadla mě napadl jenže bez totálního překuchání na jeho hřídelku nic nedám a navíc ložiska a hřídel ani nic nesnesou.Ale jako první nápad je to dobré.
O co jde:měla by to být bruska na oživování diamantových nástrojů která by se občas upnula na stůl cncčka a olíznula nástroj.Kotouče musí být minimálně 150 až 200 na průměru,strašlivě ubývají ( třeba 20 mm na průměru na jedno oživení ) takže nic menšího nemá cenu a ani by nefungovalo.
Idea je taková že by se použil nějaký asynchr.motor,kotouč přímo na hřídel,na upnutí úhelník z duralu a hotovo.Na hřídel nepůsobí velké síly,kotouč ubývá jako když taje sníh na plotně
Jenže tyto věci se musí dělat na mokro tak bych to rád ve zdraví přežil.
Nejde ani tak o životnost motoru jako o bezpečnost obsluhy.Nevím co by se stalo kdyby trocha vody pronikla k vinutí nebo do skříňky,žiju v domnění že je to životu nebezpečné.
O co jde:měla by to být bruska na oživování diamantových nástrojů která by se občas upnula na stůl cncčka a olíznula nástroj.Kotouče musí být minimálně 150 až 200 na průměru,strašlivě ubývají ( třeba 20 mm na průměru na jedno oživení ) takže nic menšího nemá cenu a ani by nefungovalo.
Idea je taková že by se použil nějaký asynchr.motor,kotouč přímo na hřídel,na upnutí úhelník z duralu a hotovo.Na hřídel nepůsobí velké síly,kotouč ubývá jako když taje sníh na plotně
Jenže tyto věci se musí dělat na mokro tak bych to rád ve zdraví přežil.
Nejde ani tak o životnost motoru jako o bezpečnost obsluhy.Nevím co by se stalo kdyby trocha vody pronikla k vinutí nebo do skříňky,žiju v domnění že je to životu nebezpečné.
Pokud ti jde fakt jen o bezpečnost, tak prostě jenom ten motor připoj za proudový chránič (fíčko). Pokud nějaký ten elektron uteče kam nemá, tak prostě fíčko vypadne a není co řešit. V téhle aplikaci nehrozí žádné ztráty při případném neplánovaném vypnutí, takže pohoda.
U strojů, kde intenzivně stříká chladící emulze a je uvnitř motor, např.: brusky na nástroje bývá běžně vzduchová ucpávka. Zkrátka je na motor připojený vzduch a zevnitř vyfukuje ven a někdy bývá takto utěsněno i převodové ústrojí. Pro domácí podmínky je toto provedení asi nepoužitelné.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/32404531 ... duchem.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Ta nástrojařská nahoře je paráda ovšem cenu tipuju tak na 35t nejmíň.Tak bude muset ještě počkat.
Ovšem jak říkával můj otec když se začala vyráběl Škoda favorit-taky si ho jednou koupíme.No a teď už můžem
.
Nějak podobně to bude s tou bruskou.
Ovšem jak říkával můj otec když se začala vyráběl Škoda favorit-taky si ho jednou koupíme.No a teď už můžem

Nějak podobně to bude s tou bruskou.
jestli myslíš tu šedivou z Brna tak je to myslím NUA25 a už je tam dlouho..chtěli za ni asi 80, někde to mám v mejlu.. taky mě zaujala..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU