Na co presne je SMOOTHSTEPPER?
Chtel bych se zeptat jak vubec funguje smoothstepper. Zda se Gcode nahrava do nej? Nebo spis jakou vykonava presne funkci.
Je to hardwarový interpolátor, který zamezuje ztrátám a nebo zpoždění řídících impulzů, zjednodušeně řečeno. Program běží v PC v machu, po kabelu se přenáší signály do smootstepperu, který si práci přednahrává a tím zamezuje oněm ztrátám a navíc můžeš používat vyšší fregvenci generovaných impůlzů, což znamená vyšší rychlost obrábění. Jde k tomuto připojit i krabičku s ručním kolečkem pro ruční řízení stroje.
Přivítám podrobnější výklad, takto jsem pochopil funkci já.
Přivítám podrobnější výklad, takto jsem pochopil funkci já.
hlavně jde oto že sám generuje impulzy pro motor na podstatně vyšší frekvenci než je schopný generovat PC a ty impulzy jsou naprosto čistý a přesný, kdežtov pc jejich kvalitu ovlivnuje každý běžící proces což je problém.
Přesně tak. Frézování s SmoothStepperem je kvalitativně na vyžší úrovni. Rychlosti frézování odpovídají rychlostem z CAMu, ztráta kroku se stává prázným pojmem. Prostě kombinace Mach+SmoothStepper dává už skoro profi řídící systém. A to už při použití 2f KM.
Dalsia vec je ze smoothstepper neide pouzit na stroji ktory ma nejaku tu mrtvolu na ktorejkolvek osy. Takze backslash nefunguje s tymto.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ne
linuxcnc ma svuj hardware
rekl bych daleko lepsi diky vykonu a modularnosti a skale ruznych typu vstupu a vystupu
jednim vyrobcem je MESA viz debaty zde na foru
linuxcnc ma svuj hardware
rekl bych daleko lepsi diky vykonu a modularnosti a skale ruznych typu vstupu a vystupu
jednim vyrobcem je MESA viz debaty zde na foru
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)