pročítání fóra .......MACH3

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Schusterj

18. 6. 2014, 5:55

Tak bych to asi ukončil a jsem rád za názory.Trochu se přiznám,že se mi teď honí hlavou ten Gravos.Nevim co to bude ale obnášet,mám samozřejmě na mysli překopání frézky.No uvidíme......
pájač

18. 6. 2014, 6:38

Ja Gravos nemám, tak ho neviem ohodnotiť, skúšal som aj EMC, ale som mu neprišiel na chuť, od začiatku mám MACH3 a nedám naň dopustiť. Kamarát má tak isto Macha a tiež bez jediného problému. Takže asi tak. 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
RaS

19. 6. 2014, 10:05

filla píše:on ani ten linuxcnc neni vsespasny, pokud si proctes forum, tak zjistis ze je docela vybiravy na hw a hlavne ho tvori lide, kteri vzivote neobrabeli, pak tam nejsou ruzne ficury jako v machu, teda jsou, ale bud si je clovek musi napsat, nebo se hrabat v konfiguracich, pritom v machu je to na par kliknuti, napr. homovat vsechny osy zaraz, dotek na vysku nastroje, dalkovy ovladac,.... ja sam jsem na linux presel, kdyz se mi v machu zacali stracet kroky na jedne ose
vše co píšeš v linuxcnc samozřejmě lze.. to homování všech os tam je v úplném základu, dálkový ovladač a výška nástroje musíš dokonfigurovat.. v tom machu to taky přece musíš nakonfigurovat a nepůjde to hned..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Schusterj

29. 6. 2014, 12:49

Napadl mě ještě jeden dotaz.Při použití SS,je pořád problém s konfigurací PC? Myslím samozřejmě s HW.
Podotýkám že na PC nebude nic jiného než Win + Mach.Honí se mi hlavou myšlenka použít mini-ITX.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2014, 7:12

pouziti SS stejne jako Mesy pouze zmensi naroku na realtime vlastniho pocitace
problem je ze ty zaseky v realtime u nevhodneho hardware v PC nemaji charakter vetsi hodnoty latence (neurciteho nepredvidatelneho spozdeni vykonavani programu) ktera by byla vpodstate konstantou ale spise podobu vystrelu na stonasobky klidove hodnoty
z toho plyne ze ty nahle vykyvy spozdeni ovlivni i SS nebo Mesu takze to na hardware citlive je stale i kdyz podstatne mene

na dobrem PC to generuje stabilne narozdil od LPT kde je to z principu vyloucene
ale vim o pripadu kdy SS generoval vadne drahy a to uz patrne nebylo ani blbym PC ale machem obecne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Schusterj

6. 7. 2014, 9:27

Tak jsem šel do SS,zatím testuji. Nejprve jsem frézoval delším g kódem vzduch :D ,pak už jsem jel na ostro a to rovnou do duralu,
když jsem si frézoval na tento SS krabičku.

První dojmy: Dostal jsem se za hranice o kterých se mi jen mohlo zdát,velice hladký chod i na hranici možností frézky.
Možná by chtělo někde zveřejnit podrobnější návod k pluginu,je tam dost položek k nastavení,ale nikde jsem zatím nenašel
podrobnější popis a chování stroje,proto jsem zatím nic neměnil.

Toď zatím vše....
06072014288.jpg
06072014290.jpg
Schusterj

22. 7. 2014, 6:27

Tak jsem si pořídil tuhle mini ITX desku:

http://interlink.tsbohemia.cz/gigabyte- ... 80868.html" onclick="window.open(this.href);return false;

testuji s SS,vše běhá jako hodinky bez chybičky.... :)
NextClick

7. 8. 2014, 8:49

Schusterj píše:Tak jsem šel do SS,zatím testuji.
Moc prosím jaký SS jsi nakonec koupil? Stojím před stejným krokem tak bys mi pomohl. Děkuju!
Fakt se omlouvám a raději už mlčim, abych nerušil vaše profesní kruhy.
chb

7. 8. 2014, 11:22

někde tu bylo, že SS na USB mívá problémy a už se moc nenabízí (u nás)
já mám SS na Ethernetu - a spokojenost, lehké nastavení ... aktuální verze ovladače zvládá i vůli na šroubech

třeba koukni sem - ale ty peníze ... :-(
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=24& ... 98#p145498
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
NextClick

7. 8. 2014, 2:44

Takže jsi za to dal min 10-12kKč? To si asi tedy zatím nechám na další cnc :/
Jo a našel jsem ještě: http://www.ebay.com/itm/CNC-Ethernet-Sm ... 3f274c68bb" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek za cca 5kKč otázkou je jestli by mi to chodilo. Jak se to připojuje k mach3? tam je nějaký lpt<>lan sw modul?

Když to srovnáš s obyčejnou deskou na LPT tak co hlavního jsi získal? Je tam nějaká "to musím mít" vlastnost?
Fakt se omlouvám a raději už mlčim, abych nerušil vaše profesní kruhy.
Schusterj

7. 8. 2014, 7:34

Koupil jsem zde http://www.cncshop.cz/smoothstepper-eth ... -pro-mach3" onclick="window.open(this.href);return false;

,co získáš se tady dočteš,já jsem maximálně spokojenej,vím cena 5400 není až tak málo,ale nelituju toho.
Je to asi na každým,jak se rozhodne.......
chb

8. 8. 2014, 8:16

Ovladač k SS umí Mach3 "přesměrovat" na síťový protokol - tedy mezi PC a SS se jen natáhne stíněný síťový kabel
tím máš na SS 3 x simulovaný LPT port
Můžeš volit, který port bude mít výstupy jako klasický nebo hodně vstupů
s pomocnou deskou CM 126 nám desku se šroubky, 18 opto vstupů, zdroj 5V pro SS, relátka na výstupu ... vše v dostačném poču a ještě jeden port na 5V vstupy (plánuji použít na JOG)
prostě je to hotové ... připojím 24V (u vstupů dobré na napájení magnetických snímačů) zapojím drivery motorů a už to jede

prostě někdy je upřednostněna cena, někdy čas - já tentokráte měl víc peněz než času - a navíc v rozvaděči je jediná deska (neb SS se namontuje přímo na CM126 a pár drátů ... rychlé a úhledné)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“