kostka a šroub Soustruh CQ9318
					Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
	toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
- Zdenek Valter
Chápu, že to druhé vyhráválapa píše:Udelat: ze tam jsou ponekud sikme plochy na obrabeni a hlavne jsem se k tomu nerozhodlZdenek Valter píše:No a co Ti brání si to udělat nebo tu ve fóru poptat.lapa píše: .....
Ale co by se mi libilo, by bylo neco na vuli sani, neco jako tady tohle http://www.soustruh.borec.cz/Pritl.deska.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;.

- šikmá plocha zas tak výrobně složitá není - prostě to nakloníš o určitý úhel (nemusí to být úplně přesné).
Srovnáš to až na tom klínu

Držáky mohou být z ocele nebo asi lépe z litinylapa píše:a s tim oslovenim clenu fora je to to same - jeste jsem se pro to nerozhodl.
A proc jsem to zminoval v souvislosti s Tumlikem? Protoze ma velmi dobre reference - moje vlastni ... neznam lepsi doporuceni.
Ale s temi cleny fora: pokud si to nekdo prohledne a ma pocit, ze by chtel/mohl vyrobit, muze mi poslat SZ.
Zatim nemam ani prehled, kolik to muze stat: drzaky jsou ocelove a kliny z bronzu.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
						Zdenku, nějaká litina tu ještě je  a když to tak čtu tak můžu nějakej kousek spáchat. Akorát tu mám už jen bronz kulatinu 50mm a to by bylo víc odpadu jak výrobku.
   a když to tak čtu tak můžu nějakej kousek spáchat. Akorát tu mám už jen bronz kulatinu 50mm a to by bylo víc odpadu jak výrobku.  

a když to tak čtu tak můžu nějakej kousek spáchat. Akorát tu mám už jen bronz kulatinu 50mm a to by bylo víc odpadu jak výrobku.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To už toho máš tolik?lapa píše: Tez se pridavam k premlouvanijako nadmiru spokojeny majitel produktu made in Tumlik:

No jsem rád, když je spokojenost, to bych kecal, že mě to netěší. K té sestavě šroubu, cenu říkat nebudu, to by musel ten co si to objednal, a protože už za nějaký ten pátek dovedu odhadnout, co je a co není prodejné, tak si troufám tvrdit, že tohle to v žádném případě není
 Musí se tam totiž udělat mimo jiné ještě úprava spodní desky příčného suportu profrézováním kvůli té matici, a to taky každý nezvládne, takže bych se bohužel potýkal s dotazy typu: já Vám to pošlu a v to dáte do kupy a případně zaškrábnete, spravíte lištu atd. atd.
  Musí se tam totiž udělat mimo jiné ještě úprava spodní desky příčného suportu profrézováním kvůli té matici, a to taky každý nezvládne, takže bych se bohužel potýkal s dotazy typu: já Vám to pošlu a v to dáte do kupy a případně zaškrábnete, spravíte lištu atd. atd.  a to bych se osypal........kdybych neměl do čeho píchnout tak snad
  a to bych se osypal........kdybych neměl do čeho píchnout tak snad No a pokud jde o ty klínové lišty, tak se myslím Jirka vyjádřil
 navíc je to jeho vylepšení takže já se mu do toho rozhodně nemíním montovat
 navíc je to jeho vylepšení takže já se mu do toho rozhodně nemíním montovat   
  ...klín může být klidně litina, ta bronz je tam myslím si docela zbytečná
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
						Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Klidně se do toho můžeš namontovattumlik píše:To už toho máš tolik?lapa píše: Tez se pridavam k premlouvanijako nadmiru spokojeny majitel produktu made in Tumlik:

No jsem rád, když je spokojenost, to bych kecal, že mě to netěší. K té sestavě šroubu, cenu říkat nebudu, to by musel ten co si to objednal, a protože už za nějaký ten pátek dovedu odhadnout, co je a co není prodejné, tak si troufám tvrdit, že tohle to v žádném případě neníMusí se tam totiž udělat mimo jiné ještě úprava spodní desky příčného suportu profrézováním kvůli té matici, a to taky každý nezvládne, takže bych se bohužel potýkal s dotazy typu: já Vám to pošlu a v to dáte do kupy a případně zaškrábnete, spravíte lištu atd. atd.
a to bych se osypal........kdybych neměl do čeho píchnout tak snad
No a pokud jde o ty klínové lišty, tak se myslím Jirka vyjádřilnavíc je to jeho vylepšení takže já se mu do toho rozhodně nemíním montovat

...klín může být klidně litina, ta bronz je tam myslím si docela zbytečná
 já toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím.
  já toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím. 
Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajempotraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovatjá toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím.
 .
.Ja si totiz delam v "zachvatovych vlnach": kdyz chytim slinu, padne na to klidne vikend,ale nekdy proste nemam chut.
Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci
 . A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde
. A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde  . Ale jsem cim dal sikovnejsi
. Ale jsem cim dal sikovnejsi  .
.Já su zas čím dál línější.lapa píše:Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajempotraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovatjá toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím.
.
Ja si totiz delam v "zachvatovych vlnach": kdyz chytim slinu, padne na to klidne vikend,ale nekdy proste nemam chut.
Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci. A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde
. Ale jsem cim dal sikovnejsi
.

To se vůbec nevylučujepotraviny píše:Já su zas čím dál línější.lapa píše:Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajempotraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovatjá toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím.
.
Ja si totiz delam v "zachvatovych vlnach": kdyz chytim slinu, padne na to klidne vikend,ale nekdy proste nemam chut.
Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci. A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde
. Ale jsem cim dal sikovnejsi
.
 .
 .- Francotirador
Ty červeně ohraničené plochy nejspíš mají být rovnoběžné (v "ose" si je nějak nedovedu představit).potraviny píše:...plochy ozn.červeně by měly být vůči sobě v ose...
A to je dobře, nebo špatně?JuanV píše:Takhle to je u CQ9813
Otázka je, jestli ostatní používají podobné rozměry odlitků jako Asist (taky stejně tlustý hřeben).
U mého Asista neměly souměrnou rozteč ani ty 3 díry a právě u hřebenu jsem to musel udělat dost na knop, aby třecí plocha klínků byla aspoň trochu rozumně široká.
Takže pochybuji, že by můj výtvor (bez přídavků) pasoval i někomu jinému

Jsem docela zvědavý (upřímně) jak to dopadne se záměnností.
Ale určitě bude jednodušší toto již hotové upravit (připasovat) než to vyrábět od nuly.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
						frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3