kostka a šroub Soustruh CQ9318
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
- Zdenek Valter
Chápu, že to druhé vyhráválapa píše:Udelat: ze tam jsou ponekud sikme plochy na obrabeni a hlavne jsem se k tomu nerozhodlZdenek Valter píše:No a co Ti brání si to udělat nebo tu ve fóru poptat.lapa píše: .....
Ale co by se mi libilo, by bylo neco na vuli sani, neco jako tady tohle http://www.soustruh.borec.cz/Pritl.deska.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;.
![]()

- šikmá plocha zas tak výrobně složitá není - prostě to nakloníš o určitý úhel (nemusí to být úplně přesné).
Srovnáš to až na tom klínu

Držáky mohou být z ocele nebo asi lépe z litinylapa píše:a s tim oslovenim clenu fora je to to same - jeste jsem se pro to nerozhodl.
A proc jsem to zminoval v souvislosti s Tumlikem? Protoze ma velmi dobre reference - moje vlastni ... neznam lepsi doporuceni.
Ale s temi cleny fora: pokud si to nekdo prohledne a ma pocit, ze by chtel/mohl vyrobit, muze mi poslat SZ.
Zatim nemam ani prehled, kolik to muze stat: drzaky jsou ocelove a kliny z bronzu.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Zdenku, nějaká litina tu ještě je
a když to tak čtu tak můžu nějakej kousek spáchat. Akorát tu mám už jen bronz kulatinu 50mm a to by bylo víc odpadu jak výrobku. 

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To už toho máš tolik?lapa píše: Tez se pridavam k premlouvanijako nadmiru spokojeny majitel produktu made in Tumlik:

No jsem rád, když je spokojenost, to bych kecal, že mě to netěší. K té sestavě šroubu, cenu říkat nebudu, to by musel ten co si to objednal, a protože už za nějaký ten pátek dovedu odhadnout, co je a co není prodejné, tak si troufám tvrdit, že tohle to v žádném případě není

No a pokud jde o ty klínové lišty, tak se myslím Jirka vyjádřil

...klín může být klidně litina, ta bronz je tam myslím si docela zbytečná
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Klidně se do toho můžeš namontovattumlik píše:To už toho máš tolik?lapa píše: Tez se pridavam k premlouvanijako nadmiru spokojeny majitel produktu made in Tumlik:
![]()
No jsem rád, když je spokojenost, to bych kecal, že mě to netěší. K té sestavě šroubu, cenu říkat nebudu, to by musel ten co si to objednal, a protože už za nějaký ten pátek dovedu odhadnout, co je a co není prodejné, tak si troufám tvrdit, že tohle to v žádném případě neníMusí se tam totiž udělat mimo jiné ještě úprava spodní desky příčného suportu profrézováním kvůli té matici, a to taky každý nezvládne, takže bych se bohužel potýkal s dotazy typu: já Vám to pošlu a v to dáte do kupy a případně zaškrábnete, spravíte lištu atd. atd.
a to bych se osypal........kdybych neměl do čeho píchnout tak snad
No a pokud jde o ty klínové lišty, tak se myslím Jirka vyjádřilnavíc je to jeho vylepšení takže já se mu do toho rozhodně nemíním montovat
![]()
...klín může být klidně litina, ta bronz je tam myslím si docela zbytečná

Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajempotraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovatjá toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím.

Ja si totiz delam v "zachvatovych vlnach": kdyz chytim slinu, padne na to klidne vikend,ale nekdy proste nemam chut.
Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci

Já su zas čím dál línější.lapa píše:Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajempotraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovatjá toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím.
.
Ja si totiz delam v "zachvatovych vlnach": kdyz chytim slinu, padne na to klidne vikend,ale nekdy proste nemam chut.
Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci. A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde
. Ale jsem cim dal sikovnejsi
.

To se vůbec nevylučujepotraviny píše:Já su zas čím dál línější.lapa píše:Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajempotraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovatjá toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím.
.
Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci. A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde
. Ale jsem cim dal sikovnejsi
.

- Francotirador
Ty červeně ohraničené plochy nejspíš mají být rovnoběžné (v "ose" si je nějak nedovedu představit).potraviny píše:...plochy ozn.červeně by měly být vůči sobě v ose...
A to je dobře, nebo špatně?JuanV píše:Takhle to je u CQ9813
Otázka je, jestli ostatní používají podobné rozměry odlitků jako Asist (taky stejně tlustý hřeben).
U mého Asista neměly souměrnou rozteč ani ty 3 díry a právě u hřebenu jsem to musel udělat dost na knop, aby třecí plocha klínků byla aspoň trochu rozumně široká.
Takže pochybuji, že by můj výtvor (bez přídavků) pasoval i někomu jinému

Jsem docela zvědavý (upřímně) jak to dopadne se záměnností.
Ale určitě bude jednodušší toto již hotové upravit (připasovat) než to vyrábět od nuly.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3