kostka a šroub Soustruh CQ9318

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
JuanV

5. 7. 2014, 11:17

Taky bych mel zajem...
Zdenek Valter

5. 7. 2014, 10:03

lapa píše:
Zdenek Valter píše:
lapa píše: .....
Ale co by se mi libilo, by bylo neco na vuli sani, neco jako tady tohle http://www.soustruh.borec.cz/Pritl.deska.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; :-).
No a co Ti brání si to udělat nebo tu ve fóru poptat. ;-)
Udelat: ze tam jsou ponekud sikme plochy na obrabeni a hlavne jsem se k tomu nerozhodl :D
Chápu, že to druhé vyhrává ;-)

- šikmá plocha zas tak výrobně složitá není - prostě to nakloníš o určitý úhel (nemusí to být úplně přesné).
Srovnáš to až na tom klínu ;-)
lapa píše:a s tim oslovenim clenu fora je to to same - jeste jsem se pro to nerozhodl.
A proc jsem to zminoval v souvislosti s Tumlikem? Protoze ma velmi dobre reference - moje vlastni ... neznam lepsi doporuceni :D .

Ale s temi cleny fora: pokud si to nekdo prohledne a ma pocit, ze by chtel/mohl vyrobit, muze mi poslat SZ.
Zatim nemam ani prehled, kolik to muze stat: drzaky jsou ocelove a kliny z bronzu.
Držáky mohou být z ocele nebo asi lépe z litiny
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
potraviny
Kontaktovat uživatele:

6. 7. 2014, 8:52

Zdenku, nějaká litina tu ještě je :D a když to tak čtu tak můžu nějakej kousek spáchat. Akorát tu mám už jen bronz kulatinu 50mm a to by bylo víc odpadu jak výrobku. :(
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 7. 2014, 11:09

lapa píše: Tez se pridavam k premlouvani :D jako nadmiru spokojeny majitel produktu made in Tumlik:
To už toho máš tolik? :)
No jsem rád, když je spokojenost, to bych kecal, že mě to netěší. K té sestavě šroubu, cenu říkat nebudu, to by musel ten co si to objednal, a protože už za nějaký ten pátek dovedu odhadnout, co je a co není prodejné, tak si troufám tvrdit, že tohle to v žádném případě není :wink: Musí se tam totiž udělat mimo jiné ještě úprava spodní desky příčného suportu profrézováním kvůli té matici, a to taky každý nezvládne, takže bych se bohužel potýkal s dotazy typu: já Vám to pošlu a v to dáte do kupy a případně zaškrábnete, spravíte lištu atd. atd. :wink: a to bych se osypal........kdybych neměl do čeho píchnout tak snad
No a pokud jde o ty klínové lišty, tak se myslím Jirka vyjádřil :wink: navíc je to jeho vylepšení takže já se mu do toho rozhodně nemíním montovat :)
...klín může být klidně litina, ta bronz je tam myslím si docela zbytečná
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
griessl
Kontaktovat uživatele:

7. 7. 2014, 3:39

Pokud bude někdo vyrábět nový šroub usazený v ložiskách mám také velký zájem. A co se týče usazení saní přes ty klíny, tak to také. Díky.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

7. 7. 2014, 4:51

tumlik píše:
lapa píše: Tez se pridavam k premlouvani :D jako nadmiru spokojeny majitel produktu made in Tumlik:
To už toho máš tolik? :)
No jsem rád, když je spokojenost, to bych kecal, že mě to netěší. K té sestavě šroubu, cenu říkat nebudu, to by musel ten co si to objednal, a protože už za nějaký ten pátek dovedu odhadnout, co je a co není prodejné, tak si troufám tvrdit, že tohle to v žádném případě není :wink: Musí se tam totiž udělat mimo jiné ještě úprava spodní desky příčného suportu profrézováním kvůli té matici, a to taky každý nezvládne, takže bych se bohužel potýkal s dotazy typu: já Vám to pošlu a v to dáte do kupy a případně zaškrábnete, spravíte lištu atd. atd. :wink: a to bych se osypal........kdybych neměl do čeho píchnout tak snad
No a pokud jde o ty klínové lišty, tak se myslím Jirka vyjádřil :wink: navíc je to jeho vylepšení takže já se mu do toho rozhodně nemíním montovat :)
...klín může být klidně litina, ta bronz je tam myslím si docela zbytečná
Klidně se do toho můžeš namontovat :D já toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím. :roll:
lapa
medaile za lepsi forum

7. 7. 2014, 6:27

potraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovat :D já toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím. :roll:
Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajem :-).
Ja si totiz delam v "zachvatovych vlnach": kdyz chytim slinu, padne na to klidne vikend,ale nekdy proste nemam chut.

Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci :-). A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde :-). Ale jsem cim dal sikovnejsi :-).
potraviny
Kontaktovat uživatele:

7. 7. 2014, 6:55

lapa píše:
potraviny píše: Klidně se do toho můžeš namontovat :D já toho času taky na rozhazování nemám. Možná udělám pár kousků, nějakou litinu jsem dnes nařezal tak uvidím. :roll:
Kdybys uvazoval, ze ten pripravek budes delat (drzaky+kliny), oslov mne prosim jako prvniho v poradi, zda bych nemel zajem :-).
Ja si totiz delam v "zachvatovych vlnach": kdyz chytim slinu, padne na to klidne vikend,ale nekdy proste nemam chut.

Ale to je(ne)vyhoda hobiku - kdy chci, co chci a jak chci :-). A hlavne to muzu spasovat pilnikem, kdyz neco nahodou nevyjde :-). Ale jsem cim dal sikovnejsi :-).
Já su zas čím dál línější. :D
lapa
medaile za lepsi forum

7. 7. 2014, 6:56

potraviny píše:
lapa píše:

Já su zas čím dál línější. :D
To se vůbec nevylučuje :lol: .
potraviny
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2014, 7:01

Při té lenivosti :D jsem se do toho pomalu pustil, materiál šedá litina z Berouna
Přílohy
IMG-20140710-00018.jpg
griessl
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2014, 7:35

Paráda, už se těším.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

13. 7. 2014, 5:12

Už se to pomalu rýsuje. :?
Jen si nejsem jist, zda to bude sedět i na ostatní. Tyto plochy ozn.červeně by měly být vůči sobě v ose, pokud né, sedět to nebude bez dalších úprav.
Přezkoušel jsem to, u mě to sedí ale to není žádná garance. :)
Přílohy
Montáž 01.jpg
Montáž 02.jpg
Montáž 03.jpg
Montáž 04.jpg
IMG-20140713-00026.jpg
griessl
Kontaktovat uživatele:

13. 7. 2014, 9:09

Pěkná práce.
JuanV

14. 7. 2014, 1:50

Takhle to je u CQ9813
WP_20140714_002-2000.jpg
Francotirador

14. 7. 2014, 2:51

potraviny píše:...plochy ozn.červeně by měly být vůči sobě v ose...
Ty červeně ohraničené plochy nejspíš mají být rovnoběžné (v "ose" si je nějak nedovedu představit).
JuanV píše:Takhle to je u CQ9813
A to je dobře, nebo špatně?

Otázka je, jestli ostatní používají podobné rozměry odlitků jako Asist (taky stejně tlustý hřeben).
U mého Asista neměly souměrnou rozteč ani ty 3 díry a právě u hřebenu jsem to musel udělat dost na knop, aby třecí plocha klínků byla aspoň trochu rozumně široká.
Takže pochybuji, že by můj výtvor (bez přídavků) pasoval i někomu jinému :roll:
Jsem docela zvědavý (upřímně) jak to dopadne se záměnností.

Ale určitě bude jednodušší toto již hotové upravit (připasovat) než to vyrábět od nuly.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Odpovědět

Zpět na „Nákup“