DíkyHades píše:To Thomeeque
tleskám...
Těch 0.5Nm je tady trochu na hraně, asi by nebylo od věci trochu víc - při rychlostech, kterými si troufám obrábět, to zatim mělo síly vždycky dost, nicméně při rychloposuvu na maximální rychlosti to jde už celkem snadno přetlačit, což je trochu nebezpečný (já tam ale velký motory cpát nechci, budu to spíš řešit tak, že při serióznějšim obrábění půjdu s maximální rychlostí trochu níž.. móžná zkusim přidát i trochu na proudu, uvidíme).amater píše:Ok nebylo to míněno nějak zle jinak děkuji za tvůj výklad mile si mě potěšil jinak si mě trošek zaskočil myslel jsem že si použil silnější motůrky
Dík, jj, dám na to bacha.Prot píše:Pekne to dela zavityChce to najizdet vic pred kus , jak uz nekdo rekl, ale to vychytas
Na ebayi určitě prodávaj i zrcadlovkovej závitníkCjuz píše:Metrika mě nebere, ale když si představím kolik speciálních závitů jsem už potkal tak ten potenciál je prostě boží!
Třeba takovej závit na objektivu zrcadlovky se snad ani jinak udělat nedá.
tě napadlo to samý co mne....Cjuz píše:Metrika mě nebere, ale když si představím kolik speciálních závitů jsem už potkal tak ten potenciál je prostě boží!
Třeba takovej závit na objektivu zrcadlovky se snad ani jinak udělat nedá.
No ale pozor závity (myslím typy) se nemusí lišit jen počtem na stoupání, ale i úhlem. Proto ten nožík bude třeba jen pro metriku.Thomeeque píše:Hehe, zatim nemám na jemný závity nožík, ale to bude jen otázka účasti na dalším pražském srazu, tam já tydle věci standardně nakupuju
Aha, no jo, vlastně.. hmm.. asi budou muset kluci zajít přecijen za někym jinym.. a nebo za mnou, ale i s nožíkem (a s podepsanym reverzem, že berou na vědomí, že vůbec za nic neručim)Zdenek Valter píše:No ale pozor závity (myslím typy) se nemusí lišit jen počtem na stoupání, ale i úhlem. Proto ten nožík bude třeba jen pro metriku.Thomeeque píše:Hehe, zatim nemám na jemný závity nožík, ale to bude jen otázka účasti na dalším pražském srazu, tam já tydle věci standardně nakupuju
jen se neboj, pokud bych něco takového potřeboval, tak dodám i mustr jako protikusThomeeque píše: Aha, no jo, vlastně.. hmm.. asi budou muset kluci zajít přecijen za někym jinym.. a nebo za mnou, ale i s nožíkem (a s podepsanym reverzem, že berou na vědomí, že vůbec za nic neručim)
Video bylo natočeno ještě za stavu, kdy jsem invertor řídil manuálně, řídící systém (LinuxCNC) pouze sledoval enkodér. S poslední elektronikou už i řídí invertor.amater píše:Zdravím ještě bych měl malej dotaž. Ta máš frekvenční měnič spojen s řídícim softem aby soft držel(konstantní otáčky) nebo řídící soft vychází pouze ze snímače na vřeteníku (měnič nastavuješ manuálně) a upravuje jen posuv nožovky. Protože v řezu určo budou mírně klesat otáčky aby byl dodržen poměr stoupání na otáčku.