cnc routr PRVNIČKA
na koncáky to nedojede z 99,9% nikdy, a když najede při nějaké chybě tak se to steně zastaví a musíš odjet a na první pohed vidíš která osa dojela a kam.. takže je zbytečné plejtvat vstupama zvlášť když jich zas tak moc nemáš.. nicméně pokud máš hodně vstupů a chce se ti drátovt proč nemít každej zvlášť.. 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Máš to pěkné a přeju ať to brzy jezdí.
Já bych k tomu řekl vlastní zkušenosti ohledně koncáků.Mám 2 mašinky s Machem které jedou 4- 8 hodin denně a valná většina problémů spojená s Machem souvisí s konc.spínači.
Jakmile už jsou v Machu zadané,Mach jednou týdně spadne na zarušení koncáků-napíše error triggered a zamrzne.
Pak nezbyde než ho ukončit a po opětovném spuštění odjet zpět na nulu.
Pokud tam fyzicky jsou a nemají stíněné kabely a kondenzátor pro pobrání impulzů které se generují na kabelech tak se Ti to zaruší hned jak v okolí pustíš el.vrtačku,flexu...
Asi to bude souviset s oddělovací deskou ale mám 2 různé typy a dělá to u obou.Jeden Mach jede pod XPéčkama,jeden pod 7čkama a taky to nemá vliv.
Jinak je mám na jeden vstup a pro odjetí tlačítko pro falešné sepnutí.Při najetí koncáku je lepší odjíždět přes "go to zero",už jsem si je vlastní blbostí 2x rozdrtil.
Snad jsem trochu pomohl.
Já bych k tomu řekl vlastní zkušenosti ohledně koncáků.Mám 2 mašinky s Machem které jedou 4- 8 hodin denně a valná většina problémů spojená s Machem souvisí s konc.spínači.
Jakmile už jsou v Machu zadané,Mach jednou týdně spadne na zarušení koncáků-napíše error triggered a zamrzne.
Pokud tam fyzicky jsou a nemají stíněné kabely a kondenzátor pro pobrání impulzů které se generují na kabelech tak se Ti to zaruší hned jak v okolí pustíš el.vrtačku,flexu...
Asi to bude souviset s oddělovací deskou ale mám 2 různé typy a dělá to u obou.Jeden Mach jede pod XPéčkama,jeden pod 7čkama a taky to nemá vliv.
Jinak je mám na jeden vstup a pro odjetí tlačítko pro falešné sepnutí.Při najetí koncáku je lepší odjíždět přes "go to zero",už jsem si je vlastní blbostí 2x rozdrtil.
Snad jsem trochu pomohl.
A po regulérním najetí na koncák Mach taky zamrzne? Není to rušení spíš až někde dál?karelsklo píše:Jakmile už jsou v Machu zadané,Mach jednou týdně spadne na zarušení koncáků-napíše error triggered a zamrzne.
Předpokládám, že máš koncáky napojené na optron, a tam potřebuješ docela slušný proud, aby se LEDka rozsvítila (nabo naopak zhasla, pokud je máš zapojené jako NC).
Myslím, že by stálo zato si s tím pohrát. Vzít do ruky třeba vrtačku a "blikat" a ní, přitom sledovat co se děje na vstupu optronu, na jeho výstupu, případně přímo na LPT portu.
https://www.youtube.com/watch?v=mh47QEd ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Tedka uvažuji o koncovejch spínačích a známej mi poradil at použiju magnetickej jazýčkovej spínač že je malej a nejni náchylnej na prach bordel. Jaké s tim máte zkušenosti? Uvažoval bych třeba o tomto http://www.gme.cz/p-mk472-p634-286" onclick="window.open(this.href);return false; . Předemděkuji za typy