Můj pokus
Zkusil jsem si navrhnout a postavit jen tak nějakou hračku.
Dal jsem si mezníky, abych to neměl jednoduché.
1. Použít ke stavbě ocel
2. Celou konstrukci svařit
3. Použít minimální strojní vybavení
4. Nepoužit lineáry
5. Pohony krokáčema na trapéz a vyrobené matice (odlitky)
..
..
Byl to pokus dokázat sobě i ostatním z okolí, že lze něco postavit v garáži, a ono to funguje.
Celá hračka (no vážící cca 200kg) vyžaduje ještě spoustu práce a času, kterého není na zbyt.
Dal jsem si mezníky, abych to neměl jednoduché.
1. Použít ke stavbě ocel
2. Celou konstrukci svařit
3. Použít minimální strojní vybavení
4. Nepoužit lineáry
5. Pohony krokáčema na trapéz a vyrobené matice (odlitky)
..
..
Byl to pokus dokázat sobě i ostatním z okolí, že lze něco postavit v garáži, a ono to funguje.
Celá hračka (no vážící cca 200kg) vyžaduje ještě spoustu práce a času, kterého není na zbyt.
- Přílohy
-
- Frezka.rar
- Už se to rodí
- (1.57 MiB) Staženo 490 x
je to pekne a vyzera to byt na celkom tuhu konstrukciu....asi by si to zasluzilo nejake lepsie vreteno
good job!
good job!
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
no vidíš a já zase závidím těm co to uměj dát do pohybu , u mě není problém mašinku udělat ,ale naučit se dělat výkresy a G cody. jinak pokud jsou doma stroje tak je to snažší ,proto obdivuji každého co se do toho pustí jen s vrtačkou ,pochopitelně myšleno obrazně.Možná se pár lidí podivuje ,že sem na forum nedám nějaké foto a prezentuji to na stránkách co vytvořil můj otec a ten tam dává i fota, ale já to neumím sem to dávat a na internetu jsem jen z důvodu cnc a projektorů http://ritzy.cz/phpBB2/ jinak tu nejsem .Tohle mě chytlo jen proto že jsem chtěl udělat mašinku pro sebe co bude vydělávat , ale už jsem opoměl fakt že budu muset do školy na počítače a programy
Ted zase naopak poznávám že nevím jek měřit osy na tom cnc , znažím se sehnat co nejlepší měřidla , ale je otázka jestli ten úhelník co mám je úhelníkem , jak přesně je vyroben a tak to jde dále 

kovohemil: ono pořádné vřeteno něco stojí a je to ta poslední položka bohužel ta jedna z nejdůležitějších, ale ta se nechá bez problémů nahradit..
Cos tím vlastně myslel? Prozraď. Jsem jedno velké ucho, nebo oko
Cos tím vlastně myslel? Prozraď. Jsem jedno velké ucho, nebo oko

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Není přece problém nahradit vřeteno vřetenem lepším ,ale pokud je koncepce stoje špatně udělána tak předělávat celej stroj je problém.jak už se psalo i malé lineáry jsou schopny přenášet větší zátěže ,ale za předpokladu ,že sami o sobě nejsou při montáži nesouosového uložení namáhány. mě například osa Y jede ve 2 stovkách v souososti ,pokud by to bylo asi více tak už bez zátěže namáhám lineáry a ty se pochopitelně více opotřebují,proto každá moje osa je přebroušena a i tak je to problém vzhledem k pnutí materiálu. doufám že jsem se vyjádřil aby to bylo k pochopení mám s tím někdy problém 

Měl sem chvíli čas, tak mě napadlo recyklovat duralové špony a odřezky do takových nějakých použitelných ingotů. Celkem to ujde. Jde to jednoduše a výsledek obstojný. Na připoj. videu je hrubování ingotu na mé mašince. Jela s 2.břitým plátkovaným "krompáčem" 8mm ot. cca 8000 hloubka 1,5 záběr 3
rychlost 670/min.
rychlost 670/min.
- Přílohy
-
- MOV00003.rar
- (899.9 KiB) Staženo 601 x
ZX Spectrum 88 - první PC
Zkusil sem vytvořit formičku na článek energořetězu pro plastovstřik. Zkouška je dobrá, tak teď to vypadá na doladění a vyrobení finální verze. Na obrázku je zkušební polovina formy. Na "videu" zkušební kus obráběn narychlo 6-tkou drážkovačkou. Ještě připojím obrázek ingotu před a po hrub.
- Přílohy
-
- MOV00001.rar
- fréz. článku
- (957.87 KiB) Staženo 548 x
ZX Spectrum 88 - první PC
moc hezká práce
jen by mě zajímalo jaký kroutící moment mají krokové motory a jaký je průměr vodících tyčí?

jen by mě zajímalo jaký kroutící moment mají krokové motory a jaký je průměr vodících tyčí?
http://www.haascnc.com/home.asp