Btw. ta olejnička je boží, měl jsem jich vzít víc. A ten stahovák vypadal na obrázku o dost menší

T.
Ale né tak jsem to nemyslel , ale zmínil jsi se o eshopování tak jsem si řek že by odkaz neškodil . každá zkušenost dobráThomeeque píše:..když už sem postuju takovou kravinu, jo?OK, bylo to na http://www.kovonastroje.cz/, zmákli to dost svižně, 6 hodin po objednávce mi psala pošta, že mi to nejspíš už druhý den dodá a taky že jo. Jen mě překvapil poměrně hodně bídný stav nožíku na vnitřní závit, asi jsou to nějaký retro zásoby (použitý to snad nebylo - aspoň nevidim stopy po upínání - a plátek se zdá v cajku, ale zejména na hranách odpadává lak a trošku té lišky se najde).
Já už to tu psal několikrát, že tyhle nože nejsou vůbec špatný ale jsou to spíš takový polotovary, které si musíš prostě vybrousit aby to vůbec k něčemu bylo, ten žlutej co ti leží na stole je tak od M30 nahoruThomeeque píše:..........asi jsou to nějaký retro zásoby (použitý to snad nebylo - aspoň nevidim stopy po upínání - a plátek se zdá v cajku, ale zejména na hranách odpadává lak a trošku té lišky se najde).
Vím, co myslíš, už jsem měl tu čest s ubíracím vnitřním nožíkem tohoto typu, tehdy mě to překvapilo dosttumlik píše:Já už to tu psal několikrát, že tyhle nože nejsou vůbec špatný ale jsou to spíš takový polotovary, které si musíš prostě vybrousit aby to vůbec k něčemu bylo, ten žlutej co ti leží na stole je tak od M30 nahoruThomeeque píše:..........asi jsou to nějaký retro zásoby (použitý to snad nebylo - aspoň nevidim stopy po upínání - a plátek se zdá v cajku, ale zejména na hranách odpadává lak a trošku té lišky se najde).Dobré je u těchto závitových odbrousit hřbety na mnohem větší úhel, případně to dole u hřbetů so nejvíc odlehčit, čím menší průměr tím víc, to co koupíš bude vždycky tak trochu kopyto a je úplně jedno kde to koupíš, vždycky to bude tak nějak stejné
![]()
Koukal jsem, ale ta sekce je bohužel momentálně prázdnátumlik píše:Pokud se ti to nechce a nebo nemůžeš brousit tak myslím prodává na kovonastroje takové ty vybrušované válečky na 60 a 55 st. z RO nebo i SK na který si uděláš jen držák, je to praktičtější a univerzálnější
Hmm, to z ní zajímavě, ale čím bych to brousil? Mám už btw. docela slušnou sbírku ulámanejch karbidovejch 1/8" (hlavně z vrtáčků na plošňáky), ale to se asi jen tak něčim nevybrousí, co?tumlik píše:pokud budeš šikovnej, tak si to můžeš vybrousit sám i v ruce ze zbytku malé frézy RO nebo tvrdokovu třeba i 3mm v průměru, šablonu na stole máš![]()
A jo, to jsou fintytumlik píše:Na hodně malé řezané vnitřní závity si odbrousit dejmě tomu M10 nebo M12 vnitřní strojní závitník, kde nechaš opravdu jen jeden zub, odlehčit hřbet a zas řežeš jak fík
Tak mu napiš, třeba to má někde na kšeftě, nebo v týdnu tam zavolej a zeptej se, nechci kecat, ale mám to zafixovaný, že to bylo právě na kovonastroje, pokud ne, tak zase bruskaThomeeque píše: Koukal jsem, ale ta sekce je bohužel momentálně prázdná![]()
Kup od číňana ten nejlevnější diamanťák na ebay, nebo ali a naroubuj to někam na nějaký motor, prostě na něco co se točí dokolaThomeeque píše: Hmm, to z ní zajímavě, ale čím bych to brousil? Mám už btw. docela slušnou sbírku ulámanejch karbidovejch 1/8" (hlavně z vrtáčků na plošňáky), ale to se asi jen tak něčim nevybrousí, co?
To je polotovar. Pořiď si VBD na závity a máš po starostech s broušenímThomeeque píše:.. Jen mě překvapil poměrně hodně bídný stav nožíku na vnitřní závit, asi jsou to nějaký retro zásoby (použitý to snad nebylo - aspoň nevidim stopy po upínání - a plátek se zdá v cajku, ale zejména na hranách odpadává lak a trošku té lišky se najde).
Aha, zkusim, až se mi zase naakumuluje nějaký nákup, pokud to bude ještě aktuelní (ale asi spíš vymyslím nějak tu brusku, to je mému DIY natürelu bližšítumlik píše:Tak mu napiš, třeba to má někde na kšeftě, nebo v týdnu tam zavolej a zeptej se, nechci kecat, ale mám to zafixovaný, že to bylo právě na kovonastroje, pokud ne, tak zase bruskaThomeeque píše: Koukal jsem, ale ta sekce je bohužel momentálně prázdná![]()
![]()
Seriózní úběry RO ocelí už zní jako velké sousto pro můj pokojový kutící koutek, ale ten diamanťák bych asi zkusil. Např. toto? Jaké točky a výkon jsou zhruba potřeba, prosím?tumlik píše:Kup od číňana ten nejlevnější diamanťák na ebay, nebo ali a naroubuj to někam na nějaký motor, prostě na něco co se točí dokolaThomeeque píše: Hmm, to z ní zajímavě, ale čím bych to brousil? Mám už btw. docela slušnou sbírku ulámanejch karbidovejch 1/8" (hlavně z vrtáčků na plošňáky), ale to se asi jen tak něčim nevybrousí, co?vem hrníček tak 180 grit, na těch číňanech se dá brousit nasucho, nejenom SK, bere to i RO, tu rychlořezku na tom normálně vylapuješ, stejně tak jako vrták a další věci. Jako je jasný, že pokud bys chtěl nějaké seriózní úběry RO ocelí, tak spíš cbn kotouč, ale není třeba se toho diamanťáku bát pokud ten břit chceš jen líznout
![]()
Pěkný! Až na to ucvrnkávání zdravých šroubovic, to je trochu kruťárnatumlik píše:Jo, z těch osminkových vrtáčků je pěkný zdroj materiálu, mám tady pár krabiček co jsem dostal, nic s tím nevrtám, upinknu prstem šroubovici a brousím si z toho gravírovací jehly na gravírování oceli, i kalenéto co brousí číňani ty originály tak jdou hodně rychle do kopru, nevím kolik tam dávají úhel hřbetu, podle mě málo, já dávám na hřbet mezi 10-20 st. podle tvrdosti matroše, na poslední fotce čela jehly je jasně vidět úhel hřbetu( pokleslý pravý břit)
Já původně chtěl, ale nemám zatim držák a navíc jsem měl v závitových VBD trochu zmatek (jak jsis následně všiml ve svém vlákněpicom píše:To je polotovar. Pořiď si VBD na závity a máš po starostech s broušenímThomeeque píše:.. Jen mě překvapil poměrně hodně bídný stav nožíku na vnitřní závit, asi jsou to nějaký retro zásoby (použitý to snad nebylo - aspoň nevidim stopy po upínání - a plátek se zdá v cajku, ale zejména na hranách odpadává lak a trošku té lišky se najde).