No s tim zamestnanim machu otackama to je pravda, to sem si nejak neuvedomil, on ten muj pocitac se s tim pere uz ted, takze to vypada ze volba padne na otackomer. Dalsi vec co budu muset vyresit je, ze ja tam nebudu mit porad tady to vreteno, jedinne ovladani je zapnout a vypnout, to mi staci, mam stejne jen jeden nastroj, menit otacky programem nepotrebuju. Ale pouzivam zatim kresse a nebo tady to prackoidni vreteno..ve vystavbe

takze si budu muset panel udela tak, abych prepinal vystup bud jen spinany vystup bez regulace(kress, nejaka vrtacka apod..)a nebo vystup do regulatoru a z regulatoru teprve do motoru. vse se bude muset jeste vhodne propojit, budu potrebovat minimalne sest dratu, sedum se zemi ktere mi povednou z vreteniku do regulatoru, tam budu muset najit vhodne zastrcky a zasuvky, plus signal z otackomeru.
V pripade pouziti kresse bude regulator a otackomer mimo provoz, bez napeti, pri prepnuti na regulator dojde k odpojeni zasuvky 230V pro pripojeni kresse, napeti pujde na napajeni regulator a z nej uz jen pripojeni motor, soucasne by doslo k zapnuti napajeni otackomeru.....tak nejak je moje hruba predstava.
Takze asi si nebudu komplikovat zivot s merenim otacek v machu, navic mi to sebere dalsi vstup kterych moc nemam.
Jeste otazka, ten prackovy motor musi byt stale pripojen k regulatoru, Stalo by se neco kdyby doslo k zapnuti regulatoru s odpojenym motorem? Ptam se z duvodu moznosti lidske chyby prepnout regulator a nemit pripojen motor.